שתף קטע נבחר

ארגנטינה תקבע: בני 16 יוכלו להצביע בבחירות?

הקונגרס דן בהצעת הסנאטורית פרננדס, הטוענת שגיל ההצבעה נקבע על 18 לפני מאה שנה, ואילו החברה התקדמה מאז. המתנגדים: זהו ניסיון של הנשיאה קירשנר לחזק את שלטונה, תנועת נוער התומכת בה מובילה דיונים פוליטיים בבתיה"ס

בארגנטינה החלו היום (ד') לדון בהצעה להוריד מ-18 ל-16 את הגיל שממנו מותר לאזרחים להצביע בבחירות. הדיון בא בשעה שבחברה הארגנטינית מתנהל ויכוח ער בנוגע לשילוב של נושאים פוליטיים ואידיאולוגיות פוליטיות בבתי הספר במדינה.

 

עוד חדשות מהעולם :

 

הסנאטורית אניבל פרננדס, המקדמת את ההצעה להורדת הגיל שהחל ממנו ניתן להצביע, אמרה כי "טיפשי" לחשוב

שנערים בני 16 אינם בוגרים דים כדי להצביע. ארגנטינה קבעה את גיל ההצבעה המינימלי על 18 לפני מאה שנה, ופרננדס טוענת בפני עמיתיה הסנאטורים כי אנשים התקדמו מאז, כך שניתן להפחית את הגיל המינימלי בשנתיים.

 

הסנאטור חררדו מורלס, המנהיג את מפלגת האופוזיציה הגדולה ביותר בסנאט, אמר כי מפלגתו "בהחלט בעד הרחבת הזכויות" ותתמוך בהצעה. אנשי אופוזיציה אחרים טענו כי הרעיון לתת זכות הצבעה לנערים צעירים הוא ניסיון של הנשיאה, כריסטינה פרננדס קירשנר, לקרב עצמה לניצחון בבחירות הבאות. בהקשר זה הם מזכירים את מאמציה האחרונים של "לה קמפורה", תנועת נוער פרו-ממשלתית, להוביל דיונים פוליטיים בתוך בתי הספר.

 

ראש העיר בואנוס איירס, מאוריסיו מקרי, אמר כי לפוליטיקה מפלגתית כזו אין מקום בכיתות של בתי הספר הציבוריים. כמה מורים נענשו, ושר החינוך המקומי של מקרי פתח קו טלפון שאליו יכולים הורים להתקשר בחינם כדי לדווח על מאמצים לכאורה לנצל את בתי הספר כדי להשפיע באופן לא הולם על בני נוער.

 

הנשיאה המכהנת קירשנר. משבחת את אוויטה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הנשיאה המכהנת קירשנר. משבחת את אוויטה(צילום: רויטרס)

 

מחוקקים התומכים בממשלתה של פרננדס קירשנר ביקשו משופט לסגור את קו הטלפון בטענה שמדובר בהתקפה נגד חופש הביטוי של מורים ותלמידים, וכוכב הרוק פיטו פאס שלהב את הוויכוח כשאמר בראיון לרדיו: "האנשים האלה היו בוגדים לו היינו בתקופת הדיקטטורה, הם היו מסגירים אנשים". פאס ידוע כתומך של הנשיאה פרננדס קירשנר, ועשה כותרות במשך שבועות כשאמר "חצי מבואנוס איירס מגעילים אותי" כשמקרי ניצח בבחירות.

 

במדינה שתחת שלטון הדיקטטורה ששרר בה בשנים 1976-1983 נהרגו עד 30 אלף איש כיוון שנחשדו בחתרנות, ההתבטאות שלו הרגיזה רבים. דניאל ליפובצקי, מחוקק בבואנוס איירס מטעם מפלגתו של מקרי, הציב לפאס אולטימטום עד סופו של יום רביעי להתנצל על דבריו או להתמודד עם תביעת דיבה.

 

מתנגדי הממשלה מזכירים את המקרה שבו נער בן 16 בקורדובה נענש על-ידי בית ספרו בחודש שעבר משום שכתב "זה מגעיל" בספר אורחים במהלך סיור של כיתתו בתערוכה לכבוד אשת הנשיא לשעבר, אוויטה פרון. הנשיאה הנוכחית מרבה לדבר על אהדתה למורשת העממית של הגברת הראשונה המיתולוגית, אולם רבים עדיין מאשימים את אוויטה בכמה מהבעיות היסודיות ביותר של ארגנטינה.

 

הנער דיבר אתמול, אחרי שהוריו התלוננו ושר החינוך המחוזי מחק את האזהרות מתיקו האישי. "הם לא צריכים להעניש

אותי רק על זה שיש לי דעה שונה. לא הרגתי אף אחד או משהו כזה", אמר וולטר דומינגס לכתבים בקורדובה.

 

בעוד סנאטורים התומכים בממשלה טענו היום כי יש לתת זכות הצבעה לנערים בגילו של דומינגס, חברי קונגרס מטעם האופוזיציה הציגו דו"ח משלהם המסכם את החקירה בנוגע לתלונות ההורים בבואנוס איירס. הם אמרו כי יש לשמור את הכיתות נקיות מאידיאולוגיות פוליטיות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נשיאת ארגנטינה קירשנר. יש המאשימים אותה
צילום: רויטרס
מומלצים