שתף קטע נבחר

הממשלה לחצה ודו"ח המבקר על תעש יידחה

הלחץ שהפעילו על מבקר המדינה המנכ"לים של משרד ראש הממשלה, הביטחון והאוצר הצליח לגרום לדחייה בשבועיים של פרסום הדו"ח. המנכ"לים טענו כי הפרסום אשר נועד להיום עלול לשבש את ההליכים האחרונים להשלמת הפרטת תעש

לחץ המנכ"לים של משרדי ראש הממשלה, הביטחון והאוצר הניע את מבקר המדינה יוסף שפירא לדחות בשבועיים את פרסום הדו"ח שהכין על הליכי הפרטת התעשייה הצבאית שנקבע להיום (א'). ההחלטה היא כי הדו"ח יפורסם לא לפני 18 בנובמבר בשעות אחר הצהרים.

 

תוכנית הבנייה בתעש: 1,000 תושבים מתנגדים

תעש: אין כסף למשכורות, אבל יש ליועץ

אין שביתה: אישרו לתע"ש הלוואה של 150 מיליון

 

ההחלטה על הדחייה התקבלה בפגישה שהתקיימה היום בין המבקר ליו"ר הוועדה לביקורת המדינה של הכנסת, ח"כ אורי אריאל (האיחוד הלאומי). דובר המבקר מסר בתשובה לשאלת ynet כי לחץ המנכ"לים לא הופעל ישירות על המבקר אלא דרך ח"כ אריאל אשר בא להתייעץ על כך עם שפירא.

 

המנכ"לים הראל לוקר, אודי שני ודורון כהן, ביקשו שלא לפרסם את הדו"ח או לפחות לדחות את פרסומו לזמן רב ככל האפשר. זאת בטענה שהפרסום אשר נועד להיום עלול לשבש את ההליכים האחרונים להשלמת ההפרטה. ח"כ אריאל לא נטה לדחות אבל הסכים על הדחייה בשבועיים לפחות, כאשר במהלכם הוא אמור לקבל הבהרות לגבי מצב ההפרטה בעקבותיהם יוחלט עד מתי יידחה פרסום דו"ח המבקר.

 

לאחר ההתייעצות עם המבקר אמר אריאל, "אין חולק שמצבה של תעש לא פשוט כלל וכלל. ישנם לחצים רבים לא לפרסם את הדו'ח בכלל. בינתיים, בשבועיים הבאים, אצטרך לקבל הבהרות חד-משמעיות מהממשלה לגבי מהלך ההפרטה. אני ממתין להן, ועל פי מהלך הדברים נחליט על הצעדים הבאים".

 

העיכוב בתהליך ההפרטה התגלה לפני כשבועיים בוועדת הכספים, כאשר זו התבקשה לאשר לתעש הלוואה נוספת של 35 מיליון שקל למימון תשלומי שכר לעובדים. זאת לאחר שבוועדה היו בטוחים כי ההפרטה יצאה לדרך בעקבות ההסדר שהושג בתיווכה, באמצעות צוות מטעמה בו חברו ח"כ שי חרמש (קדימה) ומנכ"ל הוועדה טמיר כהן.

 

לפי ההסדר שקיבל את הגיבוי הכספי של האוצר יפרשו כ-1,000 עובדים בהסדר פרישה שעלותו כ-1.25 מיליארד שקל. העיכוב התגלה סביב הפרטה חלקית של אחד המפעלים. לפי ההסדר קו ייצור אסטרטגי של המפעל יישאר בבעלות המדינה אבל יפרשו רק עובדים טכניים.

 

לדברי ח"כ חרמש, בעת יישום ההסדר התגלתה מחלוקת על מספר העובדים שיפרשו. הממשלה עכבה את מימון הסדר הפרישה מרצון, ותקעה את כל הליך ההפרטה. חרמש טען שמדובר ב"מחלוקת קטנונית" שלא מצדיקה את עיכוב ההפרטה. הוא עמד על כך שמספר הפורשים העוסקים במקצועות מסויימים יישאר כפי שהוסכם בהסדר ההפרטה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים