שתף קטע נבחר

הפתרון הירוק שיחסוך לטבע 360 אלף שקל בשנה

טבע השקיעה 400 אלף שקל בציפוי חלונות ביריעות מיוחדות שיחסמו את קרינת השמש ואת החום במשרדיה החדשים בשוהם. החיסכון הצפוי - 20% מצריכת האנרגיה. ההשקעה בפרויקט עתידה להחזיר את עצמה בתוך 18 חודשים

חברת טבע מצטרפת לגל החיסכון בחשמל: ציפוי חלונות ביריעות מיוחדות שיחסמו את קרינת השמש במשרדיה בשוהם, יסייע לחברה לחסוך 20% מצריכת האנרגיה ולמעלה מ-360 אלף שקל בשנה בעלויות החשמל. החברה שדיווחה הבוקר (ב') על המהלך, השקיעה בו 400 אלף שקל, כאשר היא צופה החזר של ההשקעה בתוך 18 חודשים.

 

 

בחברה הסבירו כי חלונות המשרדים במרכז הלוגיסטי שנחנך לאחרונה, פונים למזרח ולמערב ומשום כך סופגים קרינת שמש עזה לאורך כל היום. קרינה זו יצרה עומסי חום כבדים, שמערכת מיזוג האוויר התקשתה לעמוד בהם ושהקשתה גם על היושבים במבנה.

 

הדבקת היריעות על החלונות (צילום: אבי הירשפילד) (צילום: אבי הירשפילד)
הדבקת היריעות על החלונות(צילום: אבי הירשפילד)

 

עוד נמסר, כי בחברה בחנו מספר אפשריות לפתרון הבעיה, בהן החלפת כל השמשות בבניין או ביצוע שינויים או תוספות למערכת המיזוג, אולם התברר שהעלויות מגיעות לכמה מיליוני שקלים. הפתרון שנבחר לבסוף שייך לחברת "אל-סורג" - מדובר בטכנולוגיה בשם "אל-סאן", שכוללת יריעות מיוחדות לציפוי חלונות המבנה.

 

הליך ציפוי החלונות במבנה (צילום: אבי הירשפילד) (צילום: אבי הירשפילד)
הליך ציפוי החלונות במבנה(צילום: אבי הירשפילד)

 

היריעות מקטינות את עוצמת סנוור השמש, מסננות את הקרינה וחוסמות בעד 80% את החדירה של החום מבחוץ, שדורשת מאמץ גדול יותר ממערכות המיזוג. במסגרת הפרויקט, שמושלם בימים אלה, הותקנו היריעות על גבי כ-2000 מ"ר של חלונות זכוכית, בקצב התקנה של כ-50-40 מ"ר ביום בממוצע, בהתאם לתנאי הבניין.

 

טכנולוגית "אל סאן" מבוססת על מודל ממוחשב המאפשר לדעת מראש את כמות האנרגיה שתיחסך לאחר התקנת היריעות ואת תקופת החזר ההשקעה בפרויקט. מהחברה נמסר, כי היריעות כבר הוכיחו את יעילותן בכך שהצליחו להוריד משמעותית את הטמפרטורה במבנה. על פי החישוב, טבע צפויה לחסוך כ-600 אלף קוט"ש באנרגיה למיזוג המבנה וכן לחסוך כ-400 טון לשנה בפליטות גזי חממה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי הירשפילד
חלון עם טכנולוגיית אל-סאן
צילום: אבי הירשפילד
צילום: אבי הירשפילד
משרדי טבע בשוהם
צילום: אבי הירשפילד
מומלצים