שתף קטע נבחר

מחופשות: סופגניות המבורגר

סופגניות חג החנוכה של פעם דומות בגודל ובצורה למשהו מעולם אחר לגמרי - המבורגרים עסיסיים. אמית אברהם מציגה: הסופגניה שהתחפשה להמבורגר

כשחשבתי על סופגנייה "מחופשת", ראיתי בדמיוני את הסופגניות הגדולות של פעם שבעצם יותר מכל דומות ללחמניית המבורגר, הן בגודל והן בצורה.

 

עוד בערוץ האוכל:

סופגניות אנגרי ברדז

סופגניות בעיצוב מרוקאי

לכל מתכוני ספיישל חנוכה

 

בחרתי את מתכון ה-"סופגניות אמיתיות ועשירות" ויצרתי סופגניות בגודל של לחמנייה וטיגנתי אותן טיפה יותר כדי לקבל צבע שחום ועמוק יותר.

 

 (צילום: דרור כץ) (צילום: דרור כץ)

 

את ה-"המבורגר" יצרתי מסופגנייה חתוכה, כשכל הפרטים בפנים עשויים מבצק סוכר - חסה, קציצה, בצל, עגבניות ומלפפון חמוץ. לסיום יצרתי גרגרי שומשום קטנים מבצק סוכר, אותם הדבקתי למעלה – למראה אמיתי של לחמנייה.

זהו ההמבורגר המתוק שלי – בתיאבון!

 

סופגניות המבורגר

מתכון של "שמרית"

 

המרכיבים לכ- 25 סופגניות:

6 כוסות קמח

1 שקית "שמרית"

1 שקית משפר לאפייה ביתית של "שמרית"

6 כפות סוכר

כף תמצית וניל

3 ביצים או 1 ביצה + 2 חלמונים

2 כפיות מלח

6 כפות שמן

כף ברנדי

כ - 1 כוס מים

 

לקישוט:

ריבה

אבקת סוכר

בצק סוכר

 

אופן ההכנה :
  1. מערבבים את כל החומרים מלבד המים. מוסיפים בהדרגה את המים ולשים כ 7 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש. מכסים את הקערה ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
  2. צרים כ 25 כדורים ומתפיחים על מגש משומן במקום חמים עד להכפלת הנפח. מומלץ להיעזר בתרווד או בכל חפץ שטוח ודק משומן היטב בכדי להרים את הסופגניה (לפני
  3. הטיגון) מהמשטח עליו היא מונחת.
  4. מטגנים בשמן עמוק, לא חם מידיי, כ 2 - 3 דקות בכל צד (בעת הטיגון צריך להראות בעבוע קל ביותר מסביב לסופגניה).

 

  • אמית אברהם היא הבעלים של "אמית - עוגה חלומית"

 

לכל מתכוני ספיישל חנוכה

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דרור כץ
סופגניית המבורגר
צילום: דרור כץ
מומלצים