מחופשות: סופגניות המבורגר
סופגניות חג החנוכה של פעם דומות בגודל ובצורה למשהו מעולם אחר לגמרי - המבורגרים עסיסיים. אמית אברהם מציגה: הסופגניה שהתחפשה להמבורגר
כשחשבתי על סופגנייה "מחופשת", ראיתי בדמיוני את הסופגניות הגדולות של פעם שבעצם יותר מכל דומות ללחמניית המבורגר, הן בגודל והן בצורה.
עוד בערוץ האוכל:
בחרתי את מתכון ה-"סופגניות אמיתיות ועשירות" ויצרתי סופגניות בגודל של לחמנייה וטיגנתי אותן טיפה יותר כדי לקבל צבע שחום ועמוק יותר.
את ה-"המבורגר" יצרתי מסופגנייה חתוכה, כשכל הפרטים בפנים עשויים מבצק סוכר - חסה, קציצה, בצל, עגבניות ומלפפון חמוץ. לסיום יצרתי גרגרי שומשום קטנים מבצק סוכר, אותם הדבקתי למעלה – למראה אמיתי של לחמנייה.
זהו ההמבורגר המתוק שלי – בתיאבון!
סופגניות המבורגר
מתכון של "שמרית"
המרכיבים לכ- 25 סופגניות:
6 כוסות קמח
1 שקית "שמרית"
1 שקית משפר לאפייה ביתית של "שמרית"
6 כפות סוכר
כף תמצית וניל
3 ביצים או 1 ביצה + 2 חלמונים
2 כפיות מלח
6 כפות שמן
כף ברנדי
כ - 1 כוס מים
לקישוט:
ריבה
אבקת סוכר
בצק סוכר
אופן ההכנה :
- מערבבים את כל החומרים מלבד המים. מוסיפים בהדרגה את המים ולשים כ 7 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש. מכסים את הקערה ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
- צרים כ 25 כדורים ומתפיחים על מגש משומן במקום חמים עד להכפלת הנפח. מומלץ להיעזר בתרווד או בכל חפץ שטוח ודק משומן היטב בכדי להרים את הסופגניה (לפני
- הטיגון) מהמשטח עליו היא מונחת.
- מטגנים בשמן עמוק, לא חם מידיי, כ 2 - 3 דקות בכל צד (בעת הטיגון צריך להראות בעבוע קל ביותר מסביב לסופגניה).
- אמית אברהם היא הבעלים של "אמית - עוגה חלומית"