שתף קטע נבחר

סופגניות ג'ונגל

במקום שאין מקלדת, דאבל-יו או שטרודל: סופגניות חנוכה בהשראת הג'ונגל

עיצוב של לילך נקאש ("lilush cakes"):

 

"השתמשתי בבצק סוכר שדומה בעבודתו לפלסטלינה ועימו אני מקיימת הפעלות לילדים בנושאים שונים. הילדים מאד מתחברים לחיות כאשר הם עובדים בסדנאות ולכן בחרתי בהשראה של בעלי חיים".

 

עוד בערוץ האוכל:

סופגניות אנגרי ברדז

סופגניות בעיצוב מרוקאי

לכל מתכוני ספיישל חנוכה

 

סופגניות ג'ונגל

 

לילך נקאש – lilush cakes. עיצוב: ספארי

 

סופגניות הספארי עשויות ממיני סופגניות עם בצק סוכר. מתאים במיוחד לפעילות עם ילדים.

 

סופגניות ספארי:

החומרים (לכ-35 סופגניות מיני):

לבצק:

4.5 כוסות (630 גר') קמח לבן מנופה

1 שקית שמרית (50 גרם)

1 שקית משפר לאפייה ביתית (50 גרם)

1/2 כוס (100 גר') סוכר לבן

4 ביצים גודל L

1 כף תמצית וניל

3 כפות ברנדי/רום

1 כפית מלח

1/4 כוס (50 גר') שמן קנולה / סויה

1/4 כוס (60 גר') מים

שמן לטיגון עמוק

 

לקישוט:

בצק סוכר במבחר צבעים

אבקת סוכר

ריבה למילוי

 

 (צילום: דרור כץ) (צילום: דרור כץ)
(צילום: דרור כץ)

 

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערת מערבל את כל חומרי הבצק פרט למים ולשמן. לשים בוו-לישה במהירות איטית 3 דקות תוך הוספה הדרגתית של המים והשמן.
  2. מערבלים כ-7 דקות נוספות עד קבלת בצק רך, עדין ומעט דביק (וזה בסדר).
  3. מניחים את כדור הבצק בקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומשהים 1 שעה במקרר.
  4. על משטח עבודה מקומח, חותכים חתיכות בגודל של כדורי פינג-פונג (כ-35 גר' בצק). מכדררים ומניחים על מגש תנור משומן היטב במרחק 5 ס"מ אחד מהשני. מתפיחים מכוסה במגבת יבשה, לפחות 1 שעה.
  5. מחממים שמן בסיר לטמפרטורה של 160 מעלות (טמפרטורת השמן נכונה לטיגון כשמכניסים כף-עץ לשמן ומופיעות בועות קטנות סביבה). עומק השמן בסיר 3 ס"מ לפחות.
  6. בעזרת כף שטוחה משומנת מרימים את הסופגניה התפוחה והופכים אותה לטיגון בשמן
  7. בעדינות (זהירות, השמן חם מאוד). מטגנים דקה מכל צד עד להזהבה, מוציאים עם כף מחוררת ומניחים על מגש עם נייר סופג.

 

איך מקשטים?

אבקו את ידיכם בקורנפלור או מרחו אותם במרגרינה על מנת לרכך את בצק הסוכר.

צרו מן הבצק את הצורות הרצויות – רגליים, ראש, פנים. כדאי להעזר בספרי הדרכה לפיסול בפלסטלינה / פימו.

על מנת שהבצק יידבק יש להשתמש במעט מים (בצק הסוכר הופך לדביק במגע עם מים), את הראש יש לחבר בעזרת שיפוד או פסטה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דרור כץ
במקום שלא ניתן למצוא בגוגל. סופגניית ג'ונגל
צילום: דרור כץ
מומלצים