שתף קטע נבחר

אמריקה חולה: "בריאות הנפש הוזנחה"

בסדרת מאמרים טוענים פסיכיאטרים בכירים כי מערכת הטיפול בבעלי לקויות נפשיות מתעלמת מהם ושאחוז קטן מהם מסוגל לבצע טבח דוגמת זה שאירע בקונטיקט. "אדם לנזה היה חולה נפשית במדינה שאין בה מערכת אמיתית של רפואה נפשית"

בעוד אמריקה אבלה על הטבח המחריד בבית הספר בקונטיקט ומנהלת ויכוח ציבורי על הצורך בהגברת הפיקוח על מכירת נשק ומניעת נשק חצי אוטומטי מהציבור, יותר ויותר פסיכיאטרים בארה"ב טוענים כי הבעיה נובעת מטיפול נפשי לקוי. אחד מהם הוא קית' אבלאו שגורס כי מערכת הטיפול בבעלי לקויות נפשיות מתעלמת מהם ושאחוז מאוד קטן מהם מסוגל לבצע טבח דוגמת זה שאירע בעיירה ניוטאון.

 

כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet

הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet

 

במאמר באתר "פוקס", ציין ד"ר אבלאו כי כיום צעיר שנמצא כלוקה בנפשו ובעל נטייה ידועה לאלימות, זוכה רק לייעוץ של שעה בשבוע עם עובד סוציאלי. אותו צעיר זוכה לטיפול כזה גם אם הוא נושא בעברו היסטוריה של אלימות רצינית. הפסיכיאטר תיאר מצב שבו המערכת הרפואית משרתת

בפועל את האינטרסים של חברות ביטוח הבריאות ודוחה בפועל פניות רבות לעזרה של נזקקים המגיעים לחדרי מיון.

 

לדברי ד"ר אבלאו, גם אלה שכן מתאשפזים בסופו של דבר בבתי חולים פסיכיאטריים, משתחררים בקלות מאותם מוסדות לאחר שהם "מבטיחים לעובדים הסוציאלים שהם לא יהרגו אף אחד". הוא גם תיאר מצב שבו הורים לצעירים חולים נפשית, מתפללים שהילדים שלהם ייעצרו על מעשי אלימות ויוכנסו למסגרת של טיפול תרופתי ופיקוח קבוע שיוודא כי הם נוטלים את התרופות.

 

"כשפוליטיקאים ומנהיגי ציבור מדברים על פיקוח נשק כפתרון לירי בבתי הספר, תזכרו שאדם לנזה היה חולה נפשית במדינה שאין בה מערכת אמיתית של רפואה נפשית, והוא השתמש בכלי נשק שאמו השיגה כחוק ושהוא יכול היה בקלות להשיג אמצעים אחרים כדי לגרום לפיגועים איומים", אמר ד"ר אבלאו.

 

"40% מהסטודנטים נוטלים תרופות"

ד"ר סטידהאר פוטאראזו טוען בכתבה אחרת ב"פוקס" שיותר מ-46 מיליון אמריקנים מגיל 18 עברו סוג של מחלת נפש. לדבריו, המספרים קשים במיוחד בגילאי 18-25. "הסטטיסטיקה המזעזעת היא שכעת 40 אחוזים מהסטודנטים הנקלטים באוניברסיטאות הגדולות ברחבי ארה"ב נוטלים תרופות נגד חרדה, דיפרסיה או בעיות נפשיות אחרות", אמר ד"ר פוטאראזו.

 


(לחצו להגדלה)

 

הפסיכיאטר אמר עוד כי "צעירים אלו מקבלים את הסיוע שלו הם נזקקים, אבל השאלה הגדולה יותר היא כמה צעירים בוגרים זקוקים לעזרה שטרם קיבלו אותה? כמה צעירים סובלים מבעיות בגלל לחץ חברתי במשפחה שלהם? האם אנחנו מטפלים במצב באגרסיביות מספיקה כדי למנוע את האירוע הבא נוסח בית ספר סנדי הוק?"

 

ד"ר נאסיר גומי, פרופסור לפסיכיאטריה ומנהל תוכנית

 להפרעות במצב הרוח במרכז הרפואי "טאפט" בבוסטון, ציין במאמר ב"בוסטון גלוב" כי לרוצח מסוגו של אדם לנזה, "הייתה גישה לכלי נשק, אבל מוח מעוות הוא זה שלחץ על ההדק, מוח שלעתים משולב עם מחלה ניתנת לריפוי. אנחנו מכירים את המחלה, אנחנו יודעים איך לטפל בה. זה לא היעדר ידע שמנע את הטרגדיה, אלא היעדר היכולת ליישם את מה שאנחנו יודעים".

 

ד"ר גומי האשים את החברה האמריקנית באפליה של הסובלים ממחלות נפש עד לנקודה של התעלמות מהם. לדבריו, החברה הליברלית האמריקנית שמוכנה להגן עד מוות על הזכויות האזרחיות, מסרבת לאפשר במרבית המדינות בארה"ב טיפול כפוי במרפאות יום בלוקים בנפשם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: CNN
הרוצח אדם לנזה. "מוח מעוות לחץ על ההדק"
צילום: CNN
מומלצים