שתף קטע נבחר

צילום: רויטרס, AP, AFP

האופוזיציה: 45 אלף הרוגים בסוריה

ארגון אופוזיציה טוען כי לפחות 31,544 מההרוגים מאז פרוץ ההתקוממות בסוריה הם אזרחים ומורדים. עימותים במחנה הפלסטיני ירמוכ. בדמשק מורגש מחסור בפיתות

ארגון האופוזיציה Syrian Observatory of Human Rights הודיע היום (יום ד') כי עד כה נהרגו בהתקוממות בסוריה יותר מ-45 אלף בני אדם. על פי הארגון, הפועל מבריטניה ונסמך על רשת מקורות בסוריה, לפחות 31,544 מההרוגים הם מורדים ואזרחים. 11,217 חיילי משטרו של בשאר אסד ו-1,511 עריקים נהרגו מאז פרוץ ההתקוממות במרס אשתקד.

 

צעירים חסרי מנוח. הצצה ליום בחיי מורדים סורים

 

כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet

הסיפורים הכי חמים לפני כולם - בפייסבוק של ynet

 

התקשורת העולמית נסמכה בהרחבה על הארגון, לנוכח ההגבלות שהטיל משטר אסד על עיתונאים במדינה. מנכ"ל הארגון, רמי עבד א-רחמן, אמר כי 776 הרוגים נוספים לא זוהו וכי המספרים לא כוללים את אלפי הנעדרים העצורים ואת ההרוגים מקרב ה"שביבה", המיליציה של אסד הידועה באכזריותה.

 

טיל שנפל לידי המורדים (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
טיל שנפל לידי המורדים(צילום: רויטרס)

קברים טריים שכרו המורדים (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
קברים טריים שכרו המורדים(צילום: רויטרס)

 

"לא המורדים ולא הצבא חושפים את המספר המדויק של הנופלים בשורותיהם כדי לא להוריד את המורל", אמר עבד א-רחמן. ארגונו לא מונה גם את הלוחמים הזרים שהגיעו למדינה ולטענת עבד א-רחמן, אם כוללים את כל הנתונים הללו, מספר ההרוגים עשוי להיות גבוה מ-100 אלף.

 

על פי דיווחי האופוזיציה, במהלך היממה האחרונה נהרגו לפחות 150 בני אדם ברחבי סוריה.

 55 מתוכם בקרבות באזור דמשק. הארגון גם הודיע כי 20 אזרחים נהרגו בהפצצת הכפר קטנייה שבצפון המדינה. שמונה מהם ילדים ושלוש נשים. במהלך הלילה פרצו עימותים אלימים במחנה ירמוכ, שבו משתכנים פלסטינים. על פי עבד אל-רחמן, העימותים פרצו לאחר שחמושים הגיעו למחנה, אף שבשבוע שעבר הוסכם כי כל הכוחות המזוינים ייצאו ממנו.  

 

הקהילה הבינלאומית מתקשה לגבש מדיניות ברורה מול דמשק, והדבר מעלה חששות קשים בנוגע לאפשרות שלא תצליח למנוע מאסד להשתמש בנשק כימי נגד המתנגדים לו. המורדים דיווחו על שישה מקרי מוות שאירעו לאחרונה, לטענתם כתוצאה מגז לא ידוע. עבד א-סלאם עבד-רזאק, עריק ששירת במחלקת הנשק הכימי בצבא סוריה, אמר כי מדובר בגז הרעיל סארין.

 

"השימוש בגז הזה בחומס הוא ניסיון לבדוק את הדופק של הקהילה הבינלאומית", אמר עבד-רזאק בראיון לעיתון "א-שרק אל-אווסט". עבד-רזאק הוסיף כי "זה קל להשתמש בגז הזה כיוון שהוא לא נשאר זמן רב באוויר, מה שמאפשר לכוחותיו של אסד להיכנס למקום שבו רוסס הגז לאחר פחות מחצי שעה".

 

נזקי הפצצה אווירית (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
נזקי הפצצה אווירית(צילום: רויטרס)

 

נער בחלב מביא פיתות הביתה  (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
נער בחלב מביא פיתות הביתה (צילום: רויטרס)
 

בינתיים מודאגים תושבים רבים מהמחסור בלחם ומהתורים המתארכים לקניית פיתות במאפיות. "אני מחכה לפיתות כבר חמש שעות. זה אף פעם לא היה ככה. התורים הולכים ומתארכים לאחרונה", העיד תושב דמשק בפני סוכנות הידיעות רויטרס.

חסן מחלוף, מנהל המשרד לענייני אספקת לחם, הסביר: "האוכלוסייה בדמשק הוכפלה בגלל הלחימה בפרברים. למעשה, יש די חומרים להכין פיתות, אבל מפני שמאפיות רבות בפרברים נסגרו, הלחץ על המאפיות בעיר גובר".

 

בתחילת השבוע דיווחו ארגוני אופוזיצה כי לפחות 60 בני אדם נהרגו בתור ללחם בעיר חלפייה שבמחוז חמה. תושבי העיר שנמצאת בשליטת המורדים סיפרו כי בשל המצור שהטילו עליה כוחות אסד שובשה אספקת הלחם. כשזו חודשה, נוצר תור ארוך מחוץ למאפייה ומטוסי הקרב ניצלו זאת והפגיזו אותה.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
התקפה אווירית על מאפייה במחוז חמה
צילום: AFP, SHAAM NEWS NETWORK
מורד סורי. "לא מפרסמים מספרים כדי לא לפגוע במורל"
צילום: AP
מומלצים