שתף קטע נבחר

חיפה: בן 5 ערך "ניסוי מדעי" - ובלע מטבע

הילד ביקש לבדוק האם מטבע שהצמיד לחלק הפנימי של לחיו יידבק למגנט, אותו הצמיד לצידה השני. במהלך ה"ניסוי" הוא בלע את המטבע, ולאחר שלא יצאה מגופו בדרך טבעית שלפו אותה הרופאים בביה"ח רמב"ם באמצעות גסטרוסקופיה

סקרנות מדעית היא לא תמיד דבר בריא, כך למד על בשרו ילד בן חמש מחיפה: במהלך "ניסוי" שערך הוא בלע מטבע של 10 אגורות, וכשזה לא יצא בדרך הטבעית נאלצו הרופאים בבית החולים רמב"ם להוציאו באמצעות גסטרוסקופיה.

 

המקרה החל לפני שבועיים. הילד רצה לדעת האם מגנט עובד גם כשיש חציצה של העור ולכן הכניס לפיו מטבע של עשר אגורות ו"הצמיד" אותו אל הצד השני של הלחי עם מגנט. לאחר מכן הוא ניסה לבדוק האם ניתן להזיז באמצעות המגנט את המטבע בפיו. לצערו במהלך הניסוי אירעה תאונה ב"מעבדה" והילד בלע את המטבע. זה, למרבה המזל, גלש היישר לקיבה ולא גרם לנזק או לכאב. הוריו סיפרו לרופאים כי הילד הגיע אליהם לאחר מכן ודיווח כי "הניסוי נכשל".

 

צילום הרנטגן בו נראה המטבע. קיוו שייצא בדרך טבעית (צילום: דוברות רמב"ם) (צילום: דוברות רמב
צילום הרנטגן בו נראה המטבע. קיוו שייצא בדרך טבעית(צילום: דוברות רמב"ם)

 

כשהבינו ההורים באיזה ניסוי מדובר הם ניגשו עם בנם למרפאת קופת החולים, שם איבחנו הרופאים כי המטבע נמצא בקיבה והמתינו שייצא בדרך הטבעית - באמצעות ההפרשות - אולם הדבר לא קרה. אתמול (ב'), בהמלצת הרופאים, הגיעו ההורים לבית החולים רמב"ם לשם הוצאת המטבע. הרופאים הכניסו מכשיר גסטרוסקופיה, סיב אופטי שבקצהו מצלמה המאתרת את העצם הזר ומלקחיים זעירים, דרך פיו של הילד ו"שלפו" באמצעותו את המטבע. 

 

ההליך עבר בשלום ומספר שעות לאחר הטיפול חזר המדען הצעיר לביתו. פרופ' רון שאול, מנהל יחידת גסטרו ילדים ברמב"ם, אמר כי מזלו של הילד שיחק לו. "סקרנות היא דבר טבעי כשמדובר בילדים, וניסויים מדעיים הם דבר נחמד, אבל רצוי שיבוצעו תחת השגחה של מבוגר. אנו רואים מקרים רבים של ילדים המגיעים לבית החולים לאחר שבלעו עצמים זרים, ולא תמיד זה מסתיים באופן חלק שכזה".





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דוברות רמב"ם
נסויים מדעיים - רק בהשגחת הורים
צילום: דוברות רמב"ם
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים