שתף קטע נבחר

העבודה: נתניהו מחזר, אך הפערים עצומים

בכירים בעבודה אמרו שהליכוד לא מפסיק להציע הצעות מפתות כדי שייכנסו לקואליציה, אבל המאמץ מיותר. "הפערים בלתי ניתנים לגישור, שלי לא תיכנס גם אם יציעו לה את תיק האוצר"

בליכוד הגישו לאחרונה לעבודה הצעות מפתות במטרה שתצטרף לממשלה, אך הפערים בין שתי המפלגות עצומים ובלתי ניתנים לגישור - כך אומרים בכירים בעבודה ומקורבים ליו"ר שלי יחימוביץ'.

 

המשא ומתן להרכבת קואליציה:

השעון של נתניהו מתקתק: יבקש ארכה מפרס

בנט: המו"מ מתנהל על מהות

 

בכיר במפלגה המקורב ליו"ר אמר כי על רקע הפלונטר הפוליטי מול הבית היהודי ויש עתיד, ראש הממשלה בנימין נתניהו עדיין מנסה ללא הרף לשכנע את העבודה לחבור לקואליציה שהוא מקווה להקים. "אבל זה בכלל לא עניין של תיקים, זה עניין של השקפת עולם ואידיאולוגיה שונה לחלוטין", הסביר הבכיר. "גם אם נתניהו יציע ליחימוביץ' את תיק האוצר, זאת תהיה בבחינת מלכודת דבש. הרי שר האוצר לא מגבש לבדו את המדיניות הכלכלית, והוא בעצם שליחו של ראש הממשלה. בעניינים הכלכליים כמעט בלתי אפשרי לגשר על הפערים".

 


לחצו על התמונה להגדלה

 

"עניין של אידיאולוגיה" (ארכיון) (צילום: AFP) (צילום: AFP)
"עניין של אידיאולוגיה" (ארכיון)(צילום: AFP)
 

בכיר בעבודה הוסיף כי יחימוביץ' כלל אינה מעוניינת לשמש שרת האוצר תחת הנהגתו של נתניהו. "קבלת התיק יכולה לכאורה להיות ההישג הגדול ביותר שהיא יכולה להביא למפלגה, אבל יחימוביץ' יודעת שזה סיכון גדול. היא לא תתפתה לקחת את תיק האוצר ולחתום על הגזירות של נתניהו".

 

על חילוקי הדעות בין ראש הממשלה ויו"ר העבודה אפשר ללמוד גם מהצהרותיהם הפומביות. כך, למשל, לפני הבחירות הציגה יחימוביץ' תוכנית כלכלית מקיפה בעלות מוערכת של 138 מיליארד שקל, שמטרתה להבריא את המשק, להחזיר שירותים בסיסיים לאזרח ולסייע למעמד הביניים. אלא שנתניהו דחה את התוכנית על הסף וטען שהיא תוביל את ישראל למשבר כלכלי דוגמת יוון או ספרד.

 

ועוד בתחום הכלכלי: יחימוביץ' דורשת להגדיל את מסגרת הגירעון התקציבי, ואילו נתניהו מתנגד להגדלתו. הוא, מצדו, דורש לבצע קיצוץ של עשרות מיליארדים בעקבות הגירעון הלא צפוי של 40 מיליארד השקלים שנוצר בשנה האחרונה - ואילו יו"ר העבודה מתנגדת לצעד הזה. יחימוביץ' גם דורשת לבטל את חוק ההסדרים במשק, אך נתניהו מתנגד לכך.

 

לא רק בתחום הכלכלי הפערים תהומיים: גם בתחום המדיני מציגים השניים עמדות קוטביות. יחימוביץ' ניסתה אמנם לעמעם את עמדותיה המדיניות בבחירות האחרונות, אולם היא מאמינה בהקמת מדינה פלסטינית בגבולות 67' - תוך שמירה על גושי ההתיישבות, פינוי התנחלויות מבודדות או פוליטיות וויתור על שכונות פלסטיניות במזרח ירושלים. נתניהו, לעומת זאת, הקצין מאוד את עמדתו המדינית בבחירות האחרונות והבטיח כי לא יחלק את ירושלים ולא יפנה התנחלויות מבודדות או פוליטיות, והביע ספק גדול בקיום מו"מ מדיני עם הפלסטינים בטענה כי "אין פרטנר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נתניהו. מחזר
צילום: רויטרס
צילום: אוהד צויגנברג
יחימוביץ'. מסרבת
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים