שתף קטע נבחר

ערב כחול-לבן וגם ירוק

אירוע הגאלה של ארגון ה-ILC (ובשמו החדש IAC) משך גם השנה מאות משתתפים, בהם ממציא 'כיפת ברזל', תא"ל דני גולד, וכמה מהתורמים הגדולים ביותר למדינת ישראל, שרי אריסון, מירי ושלדון אדלסון. החגיגה היתה גדולה ובסיומה התברר כי בערב נאספו שני מיליון דולר

מלון בוורלי הילטון הפך כבר מזמן למרכז האירועים הישראלי בעיר, עוד הרבה לפני שעבר לבעלותו של איש העסקים הישראלי בני אלג'ים. ביום ראשון האחרון נהרו שוב מאות ישראלים ויהודים-אמריקאים למלון המפורסם, והפעם לכבוד ערב הגאלה של ה- ILC שניצל את ההזדמנות להכריז על שינוי שמו ל- (IAC (Israeli American Council.

 

למרות העובדה שהאולם התמלא בקרוב ל-900 אורחים, ברור היה מיד מיהם כוכבי הערב לפי התכונה הגדולה מסביב לאחד השולחנות הסמוכים לבימה. ליד אותו שולחן - סביבו צבאו לאורך כל הערב מבקרים שבאו להגיד שלום, להגיש כרטיסי ביקור ואולי אף לזכות בכרטיס ביקור בחזרה - ישבו שרי אריסון, האישה העשירה ביותר בישראל, מירי ושלדון אדלסון, האנשים העשירים ביותר בלאס וגאס (אדלסון מככב גם במקום ה-14 ברשימת עשירי העולם עם כ-25 מיליארד דולר), ותא"ל ד"ר דני גולד, שאמנם אינו מיליארדר, אבל הוא האיש שהמציא את 'כיפת הברזל' ובזכותו ניצלו בחורף האחרון חייהם של אזרחים רבים, וזה גם משהו.

 

מימין: נתי סיידוף, מירי ושלדון אדלסון ואדם מילשטיין ()
מימין: נתי סיידוף, מירי ושלדון אדלסון ואדם מילשטיין

 

את גולד הציג שלדון אדלסון, שיחד עם אשתו תרם 25 מיליון דולר להקמתו של קמפוס חינוכי יהודי בלאס וגאס, קרן רפואית בבוסטון המממנת מחקרים של מחלות מסכנות חיים, והוא תורם נלהב לעוד עשרות מטרות שונות. גולד עצמו התגלה כאיש צנוע, לבבי וחביב במיוחד. במשך שש שנים הוא עבד על פיתוח ההמצאה שלו, אותה הגדירו כחצופה ומטורפת והיו לה מתנגדים רבים. "כן, רובם ככולם היו נגד", מודה גולד, "חלק לא תמכו כי לא חשבו שזה מספיק חשוב ,וחלק לא האמינו שזה יעבוד אי פעם ברמה הטכנולוגית והמערכתית, אבל אני הייתי בטוח שזה יצליח". בזכות אותה כיפה, נבחר גולד לאיש השנה של מגזין פורבס ישראל לשנת 2012. "יש עוד כמה פרוייקטים כאלו שהיתה להם התנגדות וחלק לא יצאו לתקשורת ולדעתי גם לא יחצאו לעולם לתקשורת", אומר גולד.

 

חברי ה- IAC: אלי טנא, יוסי רבינוביץ' ודני אלפרט עם שרי אריסון ()
חברי ה- IAC: אלי טנא, יוסי רבינוביץ' ודני אלפרט עם שרי אריסון

 

אורחת הכבוד שרי אריסון, שגם היא מככבת ברשימת עשירי העולם עם הון צנוע קצת יותר בסך 5.1 מיליארד דולר, סיפרה לנוכחים על משנתה וחזונה לעולם טוב יותר. כך למשל יזמה אריסון את יום המעשים הטובים, אותו מפעילים גם חברי ה-IAC, שמטרתו לאפשר לכל אדם לעשות מעשה טוב למען זולתו. דרך הקרן המשפחתית שלה תורמת אריסון כ-25 מיליון דולר מדי שנה למוסדות שונים בישראל, בעיקר בתחום הבריאות, המחקר, האמנות והספורט. "מעשה טוב אחד יכול לחולל שינוי עצום, תמורה אמיתית בחיי האנשים הסובבים אותנו. אני מאמינה שכולנו רוצים את אותו הדבר: בריאות, הצלחה, פרנסה, עולם טוב יותר לילדינו. אנשים רוצים לעשות טוב ולראות טוב וכשיש להם את ההזדמנות, כל אדם יכול לתרום מעצמו".

 

בין נאום לנאום וחלוקת פרסי הוקרה סיפרה השחקנית נועה תישבי, שתיפקדה כמו תמיד כמנחת הערב, על ההישגים של ה-IAC בשנתיים האחרונות, הכוללים בין השאר את פסטיבל יום העצמאות, תוכנית ספריית פיג'מה באמריקה, אירועים קהילתיים, תוכנית בינה ועוד. שני מיליון דולר נתרמו במהלך הערב (בין השאר: 250 אלף דולר מהאדלסונים). שון אבן חיים, יו"ר הארגון, אמר כי כשהוקם ה- ILC, הוא לא יכול היה לדמיין שמקץ שש שנים יגיע מספר המשתתפים בפעילויות ל-45 אלף איש. "אנחנו בונים פה קהילה. אנחנו עושים היסטוריה שתשפיע על הדור הבא שלנו. אנחנו חייבים זאת לילדינו, לאחינו ואחיותינו בישראל ואנחנו חייבים זאת לעם היהודי". אפילו ראש הממשלה בנימין נתניהו שלח ברכה מיוחדת לארגון במכתב אותו הקריא הקונסול הכללי, דיויד סיגל.

 

ואז, ממש בסוף, לאחר שצלחות האוכל התרוקנו וגם הקינוחים, עלתה על הבימה הזמרת אלבינה (אישתאר) בבגד כסוף נוצץ, ושרה בעיקר בערבית ולצלילי מוזיקה צוענית. הקהל פיזז על רחבת הריקודים, האורחים המכובדים נותרו לשבת.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים