שתף קטע נבחר

Facetune: הופכים ליפים בהינף אצבע

פייסבוק כבר מלאה בתמונות מחמיאות שלנו, אבל למה שלא נעלה תמונות מושלמות? אפליקצייה ישראלית בשם Facetune מאפשרת לכל אחד למחוק חצ'קונים, קמטים, צלקות ונקודות חן וליצור את תמונת הפרופיל המושלמת. כך תהפכו אתם למודל היופי שלא ניתן להגשים

בתחילת מרס הושקה אפליקציית Facetune הישראלית, ומאז למעלה מ-50 אלף משתמשים הסכימו לשלם שני דולר כדי להוריד אותה לאייפון שלהם. האפליקציה זכתה לסיקור באתרים טכנולוגית בארץ ובעולם ואף נכללה ברשימת ה"חדשות ראויות לציון" בחנות האפליקציות של אפל. מה האפליקציה הזו עושה שהופך אותה לכל כך אטרקטיבית? פשוט מאוד, היא הופכת אותנו ליותר אטרקטיבים.

 

  

Facetune מציעה כלים פשוטים שמאפשרים לכל משתמש, לא משנה כמה הידיים שלו שמאליות, לערוך את התמונה שהוא צילם. באמצעות כמה נגיעות פשוטות על המסך אפשר להעלים את נקודת החן, למחוק את הפצעון בו נלחמנו כל הבוקר, להחליק את העור ולהלבין את השיניים. Facetune אפילו אפשרה לנו להפוך בתוך שניות את פרדי קרוגר מדמות מפלצתית לברנש עם כובע.

 

 

נכון, זוהי לא האפליקציה היחידה שמאפשרת לשנות ולשפר תמונה, בדומה לה יש את Philips Zoom שמלבינה את השיניי, את moreBeaute2 שמטפלת במרקם העור ולמתקדמים יש גם את פוטושופ שהגיעה לפני כחודש לסמארטפונים. אך Facetune מצטיינת בממשק אינטואטיבי ונוח במיוחד ובמגוון רב של כלים לשיפור המראה. בשלב זה החברה לא מתכננת לפתח את האפליקציה לאנדרואיד, אבל בחנות האפליקציות של גוגל תוכלו למצוא את PhotoWonder החינמית שמציעה ארגז כלים דומה, אך עם פחות שליטה במברשות.

  

דבר הנסיינית

אז באמת כל אחד יכול. אחרי אחרי משחק קצר עם האפליקציה, ניתן ליצור תמונה כל כך מושלמת, שזה יביך אתכם להתבונן אחר כך במראה. פצע ההרפס שקפץ לביקור השבוע נעלם, העור הפך לחלק וקורן ונראיתי בשלושים שנה צעירה יותר. האפליקציה הזו היא אלוהים והשטן גם יחד: היא בוראת דמות נטולת פגמים - שיכולה להתקיים אך ורק במרחב הווירטואלי.

 

צד ימין בגיל העשרה, צד שמאל בקבר (צילום: אביב מזרחי) (צילום: אביב מזרחי)
צד ימין בגיל העשרה, צד שמאל בקבר(צילום: אביב מזרחי)

 

אם תרצו, מדובר באבולוציה: פעם האשמנו את מגזיני הנשים שהם גורמים לקוראות להרגיש מכוערות. טענו, ובצדק, שהדומגניות הרזות מציגות מודל בלתי אפשרי של יופי, זאת כדי לגרום לנו לחוש בחסך - ולמלא אותו במוצרי קוסמטיקה. במידה מסוימת Facetune מציעה את אותו הדבר: כמה נגיעות בצג האייפון ואתם יפים כפי שלעולם לא תהיו.

 

פרדי על הבוקר, אחרי טיפול באפליקציה
פרדי על הבוקר, אחרי טיפול באפליקציה

 

שקר החן?

ניר פוצ'טר, מפתח בחברה וגם סמנכ"ל השיווק, לוקח את ההשוואה הזו למקום קצת אחר. לטענתו, התוכנה דווקא מסייעת לאנשים להבדיל בין הזיוף לאמת. "למגזיני האופנה יש תקציב לקנייה פוטושפ, והם מעסיקים את מיטב המומחים על מנת שירטשו את התמונות עד כדי שלמות. עד היום, אנשים מן הישוב לא הכירו את היכולות הללו, ולכן היה להם קשה להפריד בין השקרים של פוטושופ לבין המציאות. אבל כעת, כשלכל אדם יש אפשרות לעשות את אותו התהליך בעצמו על הסמארטפון שלו, הוא יסתכל על תמונות של דוגמנים בעיתונים בצורה יותר ביקורתית".

 

"לא בנינו את האפליקציה כדי למכור שקר", הוא מוסיף. " אם לי, לדוגמא, צץ היום פצעון על המצח. הוא לא יהיה שם כנראה בעוד שבוע, אז האם זו רמאות להוריד אותו? ישנן גם תופעות שנגרמות על ידי תנאי התאורה או הצילום. למשל, השיניים יכולות להראות צהובות עקב צילום בחדר המואר בנורה צהובה, האף יכול להראות גדול בהרבה מגודלו האמיתי עקב עיוות שנוצר על ידי העדשה במידה והתמונה צולמה מקרוב מדי וכדומה. מקרים אלו, האפליקציה בעצם מאפשרת לנו לתקן את התמונה ולהציג את עצמנו כמו שחברינו מכירים אותנו".

 

 

צודק פוצ'טר. חברינו האמיתיים אכן יודעים איך אנחנו נראים באמת. אבל מה בנוגע לאלו שאנחנו מכירים רק מהרשתות החברתיות? Facetune היא עוד כלי שמאפשר לערוך את החיים כדי שיראו מושלמים בפייסבוק. שם, אנו הפרזנטורים של ארוחות הצהריים שלנו כשהפילטרים של אינסטגרם מסייעים לתרמית והופכים כל מבט למחשבה נוגה וכל שקיעה ליצירת מופת. רק תזכרו שבמציאות איננו יכולים לברוח מהטבע ומעצמנו. בסופו של דבר, כשתפגוש עם זו שדיברת איתה בצ'אט או כשתתקלי ברחוב בזה שעשית לו לייק - אלו יהיו הפנים האמיתיות שלכם, עם השומה ועם הצלקת.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים