שתף קטע נבחר

זינוק של 160% בנבחנות החרדיות בבגרות

מספר בוגרות החינוך החרדי שניגשו לבגרות בשנה האחרונה, היה יותר מפי-שניים ביחס לקודמתה, וזינוק של למעלה מ-1,200% נרשם במספר הבחינות שאליהן ניגשו. מנכ"לית משרד החינוך: הטענה שהחרדים לא משתלבים - סטריאוטיפ

מספר בוגרות החינוך החרדי שניגשו למבחני הבגרות של משרד החינוך, זינק בשנת הלימודים האחרונה בשיעור חד של 160% (!) והוא עומד על למעלה מפי-שניים ביחס לשנה שקדמה לה. במשרד מייחסים זאת להחלטה להכיר במבחני "סאלד", הנערכים במוסדות החרדים, לעניין צבירת נקודות זכות לבגרות – דבר שמקצר את דרכן של התלמידות אל התעודה.

 

<< הכל על העולם היהודי - גם בפייסבוק שלנו. כנסו  >>

 

 

מנתוני משרד החינוך עולה כי בשנת 2010, לפני ההכרה במבחנים, ניגשו 146 מבוגרות המוסדות הרלוונטיים להשלמת בגרות, וב-2011 (שחלקה בשנת הלימודים שעברה, תשע"ב, שבה כבר הוכר בהם) נרשם זינוק של יותר מ-100% - ל-305 תלמידות. עלייה נוספת של כ-50% (ביחס ל-2010) הייתה ב-2012 – 379 נבחנות.

 

קפיצה אדירה עוד יותר נרשמה במספר הבחינות שאליה ניגשה כל אחת מהצעירות החרדיות – מ-209 בלבד בשנת 2010 עד ל-1,749 ו-2,580 בשנתיים שאחריה – זינוק של למעלה מ-1,200% (!) בסך הכל. ב-2012 ניגשה הנבחנת הממוצעת לכ-7 בחינות – ככל הנראה על מנת להשיג את הזכאות לתעודת הבגרות בפרק זמן קצר ביותר.

 

"תרומה אדירה לחברה הישראלית"

בשיחה עם ynet הביעה מנכ"לית משרד החינוך, דלית שטאובר, סיפוק מהנתונים - ואמרה כי הם ההוכחה לכך שמדיניות המשרד לעידוד השתלבותן של בוגרות המוסדות החרדיים בתעסוקה ובאקדמיה, תוך כיבוד אורחות חייהן - מוכיחה את עצמה.

 

שטאובר, שיחד עם שר החינוך לשעבר גדעון סער הייתה ממובילות המהלך, ציינה כי במשך שנים ארוכות נבחנו התלמידות על חומר כמעט זהה לזה שנלמד לבגרות, אך כשביקשו לממש את הידע שלהן במוסדות ההשכלה הגבוהה או בשוק העבודה, נאלצו "להתחיל מאפס". כעת, לעומת זאת, הן יכולות להשלים את הזכאות לתעודה בחיסכון של זמן וכסף.

 

"כל האמירות שהחרדים לא רוצים להשתלב בעבודה ובחברה הן סטריאוטיפיות", טענה מנכ"לית משרד החינוך.

"כשמאפשרים להם לעשות זאת מתוך כבוד לאורח החיים ולמנהיגות הרבנית, ותוך שמירה על הייחודיות שלהם – אנחנו רואים שיש פריצת דרך. זו תרומה אדירה לחברה הישראלית, לכלכלה וכמובן לבנות עצמן".

 

לפני שנה החליט משרד החינוך להכיר בבחינות הסיום של הסמינרים החרדיים – כנקודות מוכרות לבחינות הבגרות. המשמעות: אפשרות לבנות הסמינרים להגיע לתעודת בגרות בדרך מעט מקוצרת יותר, מה שיאפשר לבוגרות הסמינרים של החינוך העצמאי, להשתלב במסגרות להשכלה גבוהה.

 

מבחני "סאלד" - המקבילה החרדית לבחינות הבגרות - נערכים על ידי מכון סאלד, ובמסגרתם נבחנות כ-4,500 תלמידות - הרוב המוחלט של תלמידות הסמינרים, במבחני חוץ בהבעה עברית, תולדות עם ישראל, אנגלית, מתמטיקה ודקדוק.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יואב פרידמן
יותר מכפול זכאיות לבגרות
צילום: יואב פרידמן
צילום: מוקי שוורץ
"הכל סטריאוטיפים". דלית שטאובר
צילום: מוקי שוורץ
מומלצים