שתף קטע נבחר

הוקמה ועדה לשיקום הרפואה הציבורית בישראל

שרת הבריאות יעל גרמן הקימה ועדת מומחים במטרה להביא לשיקום הרפואה הציבורית. הועדה צפויה להגיש את המלצותיה בתוך ארבעה חודשים. בין הנושאים בהם תעסוק: הוספת מחלקות ובתי חולים, הפחתה בשעות עבודת הרופאים, הפחת מס הבריאות והוספת מומחים ואמצעי אבחון בפריפריה

המטרה: מהפיכה במערכת הבריאות בישראל. שרת הבריאות יעל גרמן הודיעה היום (ה') על הקמת ועדה לשיקום פני הרפואה בישראל. בין היתר תעסוק הועדה בחיזוק שרותי הרפואה בפריפריה, הקמת בתי חולים נוספים, הוספת מיטות אישפוז והפחתה בשעות עבודת הרופאים. הועדה תעסוק גם בהפחתת מס הבריאות, כך שיעמוד ביחס ישיר לגובה המשכורת, בדומה למס ההכנסה.

 

מערכת הבריאות בישראל - תמונת מצב:

תחקיר: 4,000 מתים בשנה בישראל מזיהומים בבתי"ח

העומס בבתי החולים: 'אנשים מקללים את האחיות'

MRI: מדוע תושבי הפריפריה מחכים חודש לתור?

 

עוד עידכונים וחדשות בפייסבוק של ynet

  

במסיבת העיתונאים הראשונה שקיימה היום השרה היא הודיעה כי בכוונתה לחולל שינויים מהותיים במערכת הבריאות, כשהראשון בהם הוא הקמת הועדה, שהתבקשה להביא את המלצותיה בתוך ארבעה חודשים.

  

חברי הועדה טרם נקבעו, אולם ביניהם יהיו נציגים ממשרד הבריאות, בתי החולים, ההסתדרות הרפואית וארגוני החולים. גרמן תבחן את ההמלצות שיגבשו חברי הועדה ותגיש אותן לאישור הממשלה בתוך זמן קצר.

  

"באתי לעשות שינוי", אמרה. "מאז ומעולם מעסיקים אותי הפערים שנראים גם במערכת הבריאות ובכוונתי לצמצם אותם. מדינת ישראל חייבת לחזק את הרפואה הציבורית כדי לתת מענה לכל אדם ואדם. נעשה הכל גם כדי לקצר תורים ולמנוע בריחה של אנשי מקצוע טובים מהמערכת".

 

גרמן הודיעה גם כי בכוונתה להביא לשינוי גם במס הבריאות הגבוה המוטל על אזרחי המדינה, ושאינו פרוגרסיבי, בדומה למס ההכנסה או הביטוח הלאומי. "אנשים מתחילים היום לשלם מס בריאות כמעט מאפס הכנסה", הסבירה. "זהו מצב לא שוויוני בו אחוז התשלומים של השכבות החלשות על בריאות גבוה ממה שמשלמות האוכלוסיות החזקות. אני מקווה שתהיה לנו הסכמה עם האוצר לשינוי ההכרחי הזה".

 

גורם בכיר במשרד הבריאות מסר ל-ynet כי הועדה תדון גם במצבם הקשה של בתי החולים בישראל. בין היתר צפוייה הועדה לשקול לגבש המלצות להוספת מחלקות אישפוז ומיטות, הוספת תקני רופאים מומחים, רכישת מכשירי הדמיה נוספים לפריפריה דוגמת סורקי MRI ו-CT, והקמת מרכזים לטיפול בנפגעי כוויות (בישראל קיים מרכז יחיד כזה בבית החולים שיבא – א.ג.).

 

בתי החולים בישראל: עומסים ומחסור בפריפריה

בתי החולים בישראל סובלים כבר שנים רבות מבעיות קשות. מדי חורף מורגשים עומסים כבדים על חדרי המיון והמחלקות הפנימיות - שמגיעים לתפוסה של 150% ויותר. חולים שמאושפזים במסדרונות המחלקות וחדרי ישיבות שמוסבים לחדרי אשפוז כבר הפכו למראה שכיח. רק בחורף האחרון שבתו, שוב, האחיות בשל טענתן כי הן אינן יכולות לעמוד בעומס - וכי הוא מסכן את חייהם של החולים.  

 

בבתי החולים בפריפריה ישנו מחסור חמור ברופאים ואנשי צוות. בנוסף ישנם תורים ארוכים לבדיקות שונות, כדוגמת MRI, כיוון שאין מספיק מכשירים לכמות האוכלוסייה באזורים אלו.

 

כזכור, שביתת הרופאים הגדולה, שהתקיימה לפני שנתיים, העלתה לדיון ציבורי את שכרם

של הרופאים המתמחים ואת שעות העבודה הארוכות שלהם.

 

במערכת הבריאות בירכו על הודעתה של גרמן. "אין ספק שמצב מערכת הבריאות הציבורית בישראל דורש בחינה יסודית ומעמיקה במטרה לטפל בבעיותיה האמיתיות ומברכים את השרה על מהלך זה", אמר ד"ר ליאוניד אידלמן, יו"ר ההסתדרות הרפואית.

 

"הצעד של שרת הבריאות לשיקום הרפואה הציבורית בישראל הוא מבורך", הוסיפה אילנה כהן, יו"ר הסתדרות האחיות. "יש לנו רפואה לתפארת העולם, אבל מה שמתרחש בה אינו אנושי ואינו מוסרי. המחלקות מפוצצות, חולים במסדרונות, משתחררים תוך יומיים שלושה וחוזרים כבומרנג שוב לחדר המיון כיוון ששוחררו מוקדם מדי. הרפואה הזו זקוקה לשיקום אינטנסיבי, וכפי שמדברים על ביטחון ועל חינוך, הגיע הזמן לדבר על הבריאות, שהיא חשובה לכולם. אנחנו נשמח לתת לשרה גרמן כל סיוע לו היא תזדקק, כדי שכולנו נקבל את הטיפול הרפואי הטוב ביותר בעולם".

 

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חולים במסדרון. העומס יירד?
צילום: אבישג שאר-ישוב
צילום: הילה ספאק וניצן דרור
שרת הבריאות יעל גרמן
צילום: הילה ספאק וניצן דרור
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים