שתף קטע נבחר

חודש הגאווה בת"א: יותר מ-20 אלף תיירים יגיעו

המוני מבקרים מגרמניה ועד סעודיה, מארה"ב ועד ירדן, יבואו לעיר העברית הראשונה בחודש הקרוב. במצעד הגאווה ישתתפו גם השרים לפיד, לבני ולבנת, והמזרקה בכיכר רבין כבר מוארת בצבעי הקשת. "אנחנו מדינה ליברלית, אבל יש עוד מה לשפר"

אירועי חודש הגאווה ייפתחו ביום שישי הקרוב בתל-אביב, הנחשבת לאחת הערים האהודות בעולם על תיירים מהקהילה הגאה. פתיחת החודש, שילווה כולו באירועי גאווה, תצוין בפתיחתו הרשמית של חוף הילטון בעיר, החוף "הגאה" הראשון בישראל.

 

רוצים שכולם ישמעו אתכם? כתבו את דעתכם בפייסבוק שלנו , ואת התגובות הנבחרות נפרסם לכולם

 

לפי הערכות, כ-20 אלף תיירים ביקרו בשנה שעברה בתל-אביב בתקופה שבה נערך מצעד הגאווה, והשנה מאמינים המארגנים כי מספר התיירים יגדל. עיקר התיירים צפוים להגיע מגרמניה, ארצות הברית, צרפת, ספרד, הולנד ואנגליה, אבל תיירים בודדים צפויים להגיע גם מסעודיה, מירדן ומלבנון, שם החיים כהומוסקסואלים, לסביות, ביסקסואלים או טרנסג'נדרים נעשים בעיקרם בסתר.

 

שחקני קבוצת הכדורגל להומואים "ריינבול" מצטלמים לחודש הגאווה בכיכר רבין (צילום: גיא יחיאלי) (צילום: גיא יחיאלי)
שחקני קבוצת הכדורגל להומואים "ריינבול" מצטלמים לחודש הגאווה בכיכר רבין(צילום: גיא יחיאלי)

גם המזרקה כבר מוארת בצבעים (צילום: גיא יחיאלי) (צילום: גיא יחיאלי)
גם המזרקה כבר מוארת בצבעים(צילום: גיא יחיאלי)
 

האירוע המרכזי בחודש הגאווה התל-אביבי יהיה כמובן מצעד הגאווה ה-15 ברציפות שייערך בעיר. כ-100 אלף איש צפויים להשתתף בו ביום שישי, 7.6. הוא ייצא ב-10:00 מהמרכז העירוני הגאה בגן מאיר, ויפתח אותו ראש העיר תל-אביב יפו, רון חולדאי. את האירוע ינחו אורנה בנאי וגל אוחובסקי.

 

לפי המארגנים, במצעד הגאווה השנה צפויים להשתתף גם שר האוצר יאיר לפיד, שרת המשפטים ציפי לבני, שרת התרבות לימור לבנת, יו"ר האופוזיציה שלי יחימוביץ', יו"ר מרצ זהב גלאון וח"כ דב חנין מחד"ש.

 

אירועי הגאווה בתל-אביב יכללו אירועי תרבות, הרצאות, תערוכות, פסטיבלים, מסיבות ופעילויות מיוחדות. בכיכר רבין הם כבר מקודמים על-ידי דגל גאווה גדול, שעליו מתנוססות תמונות גולשים מעמוד הפייסבוק של העירייה, שהתבקשו להצטלם תחת הכותרת "גאים/גאות בתל-אביב". עשרות דגלי גאווה נוספים צפויים להיתלות ברחבי תל-אביב, והמזרקה בכיכר רבין מוארת מדי ערב בצבעי הגאווה.

 

המרכז העירוני הגאה של עיריית תל-אביב יערוך שורה ארוכה של פעילויות ומופעי תרבות במהלך החודש, ויחד עם הסינמטק יארח את פסטיבל הקולנוע הגאה השמיני. בית העיר יארח גם קוקטייל חגיגי לפתיחת מצעד הגאווה ביום חמישי, 6 ביוני.

 

התקציב העירוני שמוקדש לאירועי הגאווה השנה עומד על כחצי מיליון שקלים, ועוד כמיליון שקלים הושקעו בקמפיין הפונה בעיקרו לחו"ל - גם במימון משרד התיירות. הקמפיין נמשך כבר חצי שנה, וכלל גם השקת אתר אינטרנט באנגלית שבו ביקרו עד כה כ-200 אלף איש.

 

 (צילום: גיא יחיאלי) (צילום: גיא יחיאלי)
(צילום: גיא יחיאלי)

מצעד הגאווה בתל-אביב בשנה שעברה (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
מצעד הגאווה בתל-אביב בשנה שעברה(צילום: ירון ברנר)

 

יניב ויצמן, חבר במועצת העיר תל-אביב ויועץ ראש העיר לענייני הקהילה הגאה, סיפר: "יש קפיצת מדרגה בכל מה שקשור לנראות הציבורית. לדעתי האווירה הציבורית משתפרת משנה לשנה - מבחינה תרבותית, תקשורתית ופוליטית, והשנה יש שרים בכירים שאישרו את השתתפותם. אנחנו מדינה ליברלית, וזה קורה לא רק בבועה התל-אביבית".

 

למרות האופטימיות שמביע ויצמן, עדיין יש לדבריו נושאים הטעונים שיפור: "יש עוד דרך ארוכה בנושא הפונדקאות, התא

המשפחתי וגם החוסן הכלכלי של הקהילה", הוא מסביר. לאלו שאומרים כי אין עוד צורך במצעד גאווה, כיוון שהקהילה הלהט"בית נמצאת כבר בקונצנזוס, הוא משיב: "המצעד הוא הזדמנות לחזק את נראות הקהילה ולהעלות מודעות. כל עוד 'הומו' היא עדיין הקללה הכי נפוצה בבתי הספר ובתוכניתה טלוויזיה הנצפית בישראל, עדיין צריך כנראה לקיים את המצעד".

 

ראש העיר חולדאי אמר מצדו: "מצעד הגאווה הפך לאחד מסמליה של העיר, ואני מאמין שתל אביב יפו, עיר של סובלנות, תהיה למגדלור ומצפן לערים אחרות בארץ בנושא זה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עופר עמרם
מצעד הגאווה בתל-אביב. כ-100 אלף איש צפויים לבוא
צילום: עופר עמרם
ראש העיר חולדאי במצעד הגאווה אשתקד
צילום: ירון ברנר
ויצמן. הליברליות פרצה את הבועה
צילום: שי פיליס
מומלצים