שתף קטע נבחר

מומחה להגירה

עו"ד שלומי אטש למד על בשרו עד כמה לא פשוט למהגר פוטנציאלי להישאר בניו-יורק, כתושב בעל תעודות ואישור עבודה. ניסיון החיים האישי שלו הפך אותו למומחה לענייני הגירה שמבין לא רק בניירת: הוא יודע בדיוק מה עובר עליכם

איך הגעת לניו-יורק?

"במקור אני מרמת השרון. בשנים לפני המעבר עבדתי בישראל בתחום הפלילים במשך שלוש. הגעתי לפה לפני 7 שנים כשהייתי בצומת דרכים. סיימתי עבודה מסוימת ולא היה ברור לי מה השלב הבא. אז הגעתי לניו-יורק ולא בדיוק תכננתי להישאר. זה היה אמור להיות ביקור, אבל הוא הלך והתארך, והתארך. ומאז, נשארתי לחיות פה".

 

התחלת בפלילים. איך הגעת לתחום ההגירה?

"התשוקה שלי במקור הייתה באמת לתחום הפלילי. רציתי לעבוד בזה גם פה, בניו-יורק, אז בשלב הראשון מיפיתי את כל המשרדים בעיר שעוסקים בתחום. עברתי משרד משרד, הגעתי אליהם, הצגתי את עצמי והשארתי קורות חיים. חוץ מכמה ראיונות עבודה בודדים לא יצא מזה שום דבר. גיליתי שההישגים שלי לא נחשבים פה. הניסיון שהיה לי מהתחום בישראל לא היווה יתרון כמו שחשבתי בשוק רווי בעורכי דין צעירים. אז הבנתי שאני צריך לפקוח עיניים ולחפש את עצמי גם בתחומים אחרים. כמו כל ישראלי, עבדתי בכל הבא ליד: נדל"ן, יעוץ משפטי לחברות ישראליות. ממש במקרה, עורך הדין שעזר לי עם הניירת שלי לקראת הוויזה, פיטר ג'נסן מחברת Jensen&Jensen, הפך למעסיק הבא שלי. היה בינינו חיבור מיוחד וכמובן שקפצתי על ההצעה. כך מצאתי את עצמי עובד איתו ועובר להתמחות בענייני הגירה. עם הזמן התחלתי לעבוד גם בתור עצמאי".

 

 

אתה נהנה מהכיוון החדש שלך?

"גיליתי שאני מאוד נהנה לעבוד עם אנשים ולעזור להם בתחום כל כך בוער כמו הגירה. מי שמגיע לפה בתור זר, זה הדבר הראשון שהוא רוצה לפתור ואני מאוד מבין את זה מהמקום שאני מגיע ממנו, בתור מהגר בעצמי. אני מזדהה עם הלקוחות שלי, יודע באיזה מצב של לחץ הם נמצאים. לפעמים אני מרגיש שאני יותר מעורך דין, אלא כמעט פסיכולוג או חבר. זה מה שמביא לי סיפוק אדיר, ולמען האמת, זה גם מה שמביא לי עבודה: רוב הלקוחות שלי מגיעים מהמלצות של חברים. אני אוהב את העבודה שלי, וכמעט אין מצב שאני לא מצליח להשיג ללקוחות שלי את מה שהם חותרים אליו".

 

באיזה תיקים אתה מתעסק?

"אני מתעסק עם כל סוגי הויזות. לימודים, עסקים, ויזות אמן. הכל מתוך מחשבה קדימה, על הגרין קארד, ולבסוף גם בשלב של הגשת הבקשה לאזרחות. מעבר לזה, אני עוזר לפתיחת עסקים לכל אורך התהליך שלהם. חשוב שיהיה עורך דין לענייני הגירה בפתיחת חברות בינלאומיות. אני מלווה אותם מהשלב ההתחלתי בבחירת הדרך וביצירת המסגרות הנוחות ביותר להעסקת עובדים בינלאומיים על פי הנתונים של העסק ושל העובדים הרצויים".

 

מה כל מהגר חדש בארה"ב צריך לדעת?

"הטיפ הראשון והכי חשוב הוא שצריך תוכנית: לבחון את המצב שלך, איזה יתרונות יש לך, איזו השכלה, אילו אופציות. ובהתחשב בנתונים האלה, לתכנן קדימה. מי שעוד אין לו את ההשכלה וההסמכות המתאימות בשביל הוויזה שהוא רוצה, צריך לתכנן את החיים שלו בהתאם. להירשם ללימודים מתאימים, למשל. הטיפ השני, הוא להישאר חוקיים, במיוחד אם אתם מתכננים להישאר פה לטווח ארוך".

 

מה היה הרגע הכי מאושר שלך בניו-יורק?

"הרגע בו הבנתי שאני מרגיש פה בבית. אני מרגיש חלק מהעיר הזאת. זה לקח לי כמה שנים, ובאיזשהו שלב, כשחזרתי מאחת הנסיעות לישראל, הרגשתי ממש כיף לנחות פה. כמעט אותה הרגשה שאני מקבל כשאני נוחת בארץ. ואז הבנתי שזה המקום שלי".

 

מה הרגעים הכי קשים שהיו לך פה?

"הלבד הוא קשה. כשיש אתגרים בחיים והלבד מתווסף, זה הופך את זה ליותר גרוע. לא משנה כמה זמן עובר, קשה להיות פה בלי המשפחה והחברים הקרובים".

 

מה השאיפה לעתיד?

"התוכנית שלי היא להביא את המשפחה שלי לכאן. אני הולך לעשות את זה. חוץ מזה, הדברים הרגילים: להקים משפחה משלי, להצליח בעבודה. אני מרגיש פה התקדמות כל הזמן, ומקווה שזה ימשיך ככה".

 

לפרטים נוספים: 646.820.0662 , shlomi@atashlaw.com

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים