שתף קטע נבחר

התגרש והתחרט, בית הדין הרבני לא השתכנע

גבר שהתגרש מאשתו, חזר לגור בביתה והגיש בקשה לביטול הגט - ארבע שנים אחרי הוצאתו. בית הדין הרבני לא השתכנע מהתרגיל וקבע שהמניע הוא לא ניצוץ חדש של אהבה

גבר תבע את גרושתו בבית הדין הרבני האזורי בתל-אביב, בטענה כי הגירושים בינו לבין אשתו מזויפים. זאת, ארבע שנים לאחר שאושרו על-ידי בית הדין הרבני. לראיה, טען כי הוא וגרושתו חזרו לגור יחד באותו בית.

 

 

ניסה לבטל את הגט - 4 שנים אחרי שניתן (צילום: index open) (צילום: index open)
ניסה לבטל את הגט - 4 שנים אחרי שניתן(צילום: index open)

 

האישה הודתה שהגרוש גר עמה בדירה, אך לטענתה לא הייתה לה ברירה - כיוון שלחץ עליה והפעיל מניפולציות. היא הוסיפה כי הוא ישן בחדר נפרד, והיא אינה מקיימת עמו יחסי אישות. ויותר מכך - הוא אף שוכב עם אישה אחרת, צעירה ממנה.

 

"מניעים כלכליים מפולפלים"

"לא רוח טהרה נכנסה בבעל פתע-פתאום לאחר ארבע שנות גירושין ואף לא חשש ודאגה כנה - שמא תחטא אשת נעוריו - מדריכה את הבעל ומדירה שינה מעיניו", כתב הדיין הרב שלמה שטסמן, בפתח פסק הדין. "מניעים כלכליים מפולפלים הביאו את הבעל להגיש תביעה מוזרה זאת".

 

הדיין הוסיף כי גם אם התובע שב להתגורר עם אשתו לשעבר, לא ניתן לקבל את תביעתו. זאת משום שבמהלך הדיונים בתיק התברר שהוא מנהל עסקי זנות וסרסרות, ויש לו "פילגש במשרה מלאה".

 

אב בית-הדין, הרב חיים שלמה שאנן, הוסיף כי הדיין שסידר את הגט בין הצדדים, לא נתקל בהסתייגויות והתרשם כי הצדדים מעוניינים בכך. כך שהגט מוחלט ולא ניתן לביטול. 

 

לפיכך, התביעה נדחתה והגרוש חויב לשלם לאשתו לשעבר הוצאות בסך של 10,000 שקל. עם זאת, מאחר שבני הזוג שבו לחיות ביחד, בית הדין חייב אותם לעבור שוב גט לחומרא.

 

פסק דין אמיץ - אבל לא הולך עד הסוף

עו"ד גיתית נחליאל, העוסקת בתחום המשפחה, מסבירה כי גט לחומרא משמעותו שנדרש גט נוסף "ליתר ביטחון". זאת כדי להסיר כל ספק וכל טענה שלפיה האישה עדיין נשואה. לדבריה מדובר בפסק דין אמיץ, שמבהיר לבני זוג שאינם יכולים לגרום לביטול גט רק כדי להציק או לסחוט את בני זוגם לשעבר. עם זאת, חבל שהצדדים חויבו בגט לחומרא, שיכול להביא לתקלות, כגון שהבעל יסרב לתת את הגט.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים