שתף קטע נבחר
 

דמויות הלגו הפכו כועסות: משפיע על הילדים?

זוכרים את דמות הלגו כפרצוף צהוב, קטן ומחייך? מסתבר שזה ממש לא כך. מחקר חדש מצא כי בשנים האחרונות הפכו דמויות הלגו לכועסות הרבה יותר. החוקרים: חשוב לבדוק האם אין לכך השפעה שלילית על הילדים

האם הקדשתם אי פעם מחשבה להשפעה שיש לפרצופים של צעצועים על ילדיכם? מסתבר שכדאי שתעשו זאת. מחקר חדש שנערך באוניברסיטת קנטרברי בניו זילנד ביקש לבחון את השפעתן של דמויות זועפות על התנהגות הילדים. כדי לבדוק זאת קטלגו החוקרים את פניהן של 3,655 דמויות לגו שונות, שיוצרו בין השנים 1975 ל-2010. הם הופתעו לגלות כי האופן בו נתפסה דמות הצעצוע בעיני הילדים הושפעה יותר מהסיפור העומד מאחוריה, מאשר מתווי פניה האובייקטיבים.

 

עוד חדשות ועדכונים בפייסבוק של ynet

 

אם תנסו להיזכר בצעצועים "של פעם" תגלו כי לכולם יש דבר אחד במשותף: הם חסרי הבעה. העובדה שהם אינם מביעים כל רגש,כלומר לא כועסים או צוחקים, נתנה לילדים את האפשרות לדמיין כאוות נפשם - ללא כל הפרעה.  אך בשנים האחרונות המגמה הזו השתנתה והצעצועם הפכו ל"דמויות", אם של ידוענים או של דמויות מוכרות מהסרטים. וכך ניאוף, רצח, ידידות ואהבה - כולם למעה מוצגים על מדפי הצעצועים ונמכרים לילדים. 

 

עוד על משחקי ילדים בערוץ הורים:

מפתח חשיבה מרחבית: למה חשוב לשחק בפאזל

נדנדה טובה לריכוז: 5 משחקים לפיתוח כישורים

איך להעביר לילד מסרים במשחקי קופסה וקלפים?

 

גם דמויות הלגו השתנו מאוד במהלך השנים, מאז יוצרה הדמות הראשונה ב-1978, שהייתה צהובה עם חיוך פשוט. השינוי החל כבר ב-1989, אז יצאה לשוק לראשונה דמות הפיראט. וכך, במהלך השנים התרחב מאוד מגוון הבעות הפנים של הדמויות, וכיום ניתן למצוא כאלו עם הבעת פנים המביעה כעס, הפתעה ואפילו פחד. לכך מתווספות סדרות הלגו המבוססות על סרטים ותוכניות טלוויזיה, כמו הארי פוטר או מסע בין כוכבים, שהפכו לפופולריות מאוד בשנים האחרונות.

 

את המחקר ערך ד"ר כריסטוף ברטנק, מומחה לרובוטיקה באוניברסיטת קנטברי בניו זילנד. לדבריו, מהמחקר שלו עולה כי דמויות הלגו מיוצרות יותר ויותר עם הבעות פנים המביעות קונפליקט, כלומר הן נראות זועמות או כועסות.

 

"גילינו שמשחקי הלגו מבוססים יותר ויותר על קונפליקטים", מסביר ברטנק. "בדרך כלל מדובר על כוח 'טוב' שנלחם כנגד הכוח 'הרע'.

מה שעוד גילינו הוא שהבעות פנים שמחות וכועסות הן השכיחות ביותר בקרב דמויות הלגו".

 

ברטנק מוסיף כי גם לדמויות ה"רעות" וגם לדמויות ה"טובות" התווסף מגוון רחב של הבעות פנים. "חשוב ללמוד כיצד הבעות הפנים הללו משפיעות על הילדים שמשחקים עימן", אומר ברטנק. "אנחנו לא יכולים להימנע מלתהות כיצד המעבר מפרצופים עם הבעות פנים חיוביות בלבד לפרצופים עם יותר ויותר הבעות פנים שליליות משפיע על ילדים. בגילאים הצעירים יש למשחק השפעה גדולה מאוד על ההתפתחות הנפשית, ולדעתי על היצרנים לקחת זאת בחשבון. אנחנו עדיין לא יודעים מה הייתה ההשפעה של השינוי - אבל חשוב לבדוק אותה".

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים