שתף קטע נבחר

גם יאהו חושפת: 13,000 בקשות למידע מהממשל

החברה טוענת שרוב הבקשות נגעו לחקירות פליליות, וכי היא קוראת לממשל לשנות את עמדתו בנוגע לצווים הסודיים כדי שניתן יהיה לחשוף גם אותם

יאהו הודיעה כי קיבלה בין 12,000 ל-13,000 בקשות למידע בחצי השנה האחרונה על ידי רשויות חוק ובטחון בארצות הברית. כך על פי הודעה רשמית של מנכ"לית החברה, מאריסה מאייר. יאהו מצטרפת לחברות טכנולוגיה אחרות שחשפו כמה בקשות למידע הגיעו אליהן עם התפוצצות פרשת הריגול ומערכת פריזם.

 

פייסבוק, מיקרוסופט ואפל

פייסבוק הייתה הראשונה שפרסמה הודעה המגלה את מספרי הבקשות למעקב. ברשת החברתית דווח בסוף השבוע כי היא קיבלה בין 9,000 ל-10,000 פניות מהממשל האמריקני עבור מידע על משתמשים בששת החודשים האחרונים של 2012. הבקשות היו קשורות ב-18,000 עד 19,000 פרופילי משתמשים. לפייסבוק יש יותר מ-1.1 מיליארד משתמשים ברחבי העולם. חברת מיקרוסופט אמרה כי קיבלה בקשות הנוגעות ל-31,000 חשבונות של לקוחותיה במחצית השנייה של 2012. ב"דו"ח שקיפות" שפרסמה החברה מוקדם יותר השנה, שלא כלל ענייני ביטחון לאומי, נכתב כי היא קיבלה פניות פליליות הקשורות ב-24,565 חשבונות. הדו"ח התייחס לכל שנת 2012. ענקית המחשבים אפל חשפה כי בששת החודשים האחרונים של 2012 הגיש לה הממשל האמריקני כ-5,000 בקשות לקבל גישה לחשבונות פרטיים של משתמשים.

 

החברות מנסות לצמצם את המימדים של הפרשה של ריגול אחרי אזרחים בודדים, וביאהו אומרים כי רוב הבקשות נגעו לעניינים פליליים, כמו הונאה,רצח, חטיפות ואחרים.  בנוגע למספר הצווים שניתנו במסגרת FISA אומרת מאייר כי היא לא יכולה לחשוף את הנתונים מאחר שהם מסווגים אך היא קוראת לממשל לשנות את עמדתו בנושא. הנתונים נחשפו על רקע הרעש הגדול שעוררה בארה"ב ובעולם חשיפת העובדה שרשויות אכיפת החוק והביטחון וסוכנויות ריגול בארה"ב צותתו בשנים האחרונות לעשרות אלפי אזרחים אמריקנים דרך חברות טלפון, שירותי דואר אלקטרוני, חשבונות פרטיים ברשתות החברתיות ושירותיים אינטרנטיים אחרים כמו תוכנת סקייפ.

 

"הפרה חמורה ובוטה"

מבקרי תוכניות הציתות שנחשפו טענו כי מדובר בהפרה חמורה ובוטה של הזכות לפרטיות, ואפילו עיתונים ליברליים כמו "ניו-יורק טיימס", שבדרך כלל תומכים בנשיא ארה"ב ברק אובמה ובקו הכללי שהוא מייצג, מתחו עליו הפעם ביקורת קשה. אובמה עצמו ובכירי ממשל אחרים הגנו על תוכניות הציתות שנחשפו, הדגישו שהן נעשו בידיעת ובאישור הקונגרס, והבהירו כי היקפן קטן מכפי שדווח. אובמה עצמו אמר כי במידע שנאסף בתוכניות אלה לא נעשה שימוש לרעה, וכי לא ניתן להבטיח "100% ביטחון ו-100% פרטיות". למרות זאת, הסערה סביב פרשת הציתותים טרם שככה, והיא מצטרפת לכמה פרשות אחרות המעיבות על כהונתו השנייה של אובמה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים