שתף קטע נבחר

בפיתוח: כונן קשיח עם לייזר

חוקרים טוענים שהצליחו להמחיש תהליך שדומה לכתיבה וקריאה של כונן קשיח באמצעות לייזר במקום ראש מגנטי. התהליך עדיין לא מושלם, אבל הוא בר השגה, לטענתם

במקביל לפיתוחם של זכרונות פלאש יציבים, וכוננים אופטיים שיכיל הרבה יותר מידע, יש חוקרים שמנסים לשכלל את הכוננים הקשיחים שמבוססים על טכנולוגית המגנט הוותיקה, ולהשתמש בלייזר לתהליך הקריאה והכתיבה. המחקר המלא מתואר במאמר ב-Nature.

 

בכונן קשיח מגנטי רגיל, יש דיסקיות ממתכת, אחת או יותר – שמצופות בחומר מגנטי ומסתחררות על ציר משותף במהירות קבועה. מעליהן מטייל ראש מגנטי זעיר שמונח על גבי זרוע וציר. הראש מגיע כך לכל נקודה על פני שטח הדיסקית, ומשנה את השדה המגנטי בה כדי לכתוב, או מזהה את השדה המגנטי כדי לקרוא (עוד על איך זה עובד). 

 

לצד הכוננים הקשיחים בטכנולוגיה הישנה הזו, נמכרים כונני SSD שמבוססים על מוליכים למחצה ורכיבים אלקטרוניים. אלה יציבים יותר ומהירים יותר מכיוון שאין בהם חלקים נעים, אך החסרון בשלב זה הוא המחיר הגבוה. כונן קשיח מבוסס מגנט של טרהבייט עולה כ-60-70 דולר, וכונן SSD באותו נפח שיצא לא מזמן יכול להגיע ל-600-650 דולר.

 

בפיתוח מוצע שימוש בטכנלוגית לייזר לשינוי המגנטיות, במקום בראש המגנטי האיטי יותר. החוקרים טוענים, לפי הדיווח, כי הצליחו לבצע שינויים בקצב של פיקושניות (או 0.000000000001 מתוך שניה). עדיין לא ניתן להפוך את המגנטיות לגמרי מ-0 ל-1 (אבני הבניין של כל המידע בכל מחשב), אבל לטענתם של החוקרים מדובר בשלב מאוד משמעותי בהדגמה של היכולת הזו שתיתכן בעתיד.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
בקרוב עם לייזר
צילום: shutterstock
מומלצים