שתף קטע נבחר

יום אחרון לנגב טקסטיל? "הרגשה מזופתת"

רגע לפני שהמפעל נסגר, הציעה המדינה הלוואה תמורת תוכנית הבראה. מנהל המפעל לאולפן ynet: "זה לא יפתור את הבעיה, כץ הציע מתווה רציני"

האם זהו יומו האחרון של מפעל נגב טקסטיל ? הבוקר (יום ה') בשעה 7:00 הגיעו 25 מעובדי המפעל בשדרות למקום למה שעשוי להיות יום העבודה האחרון שלהם. אתמול החליט משרד הכלכלה לאשר סיוע למפעל בשביל לגבש תוכנית הבראה שבעקבותיה יוכל לקבל הלוואה על סך 1.6 מיליון שקלים, אך בשיחה עם אולפן ynet טען מנהל המפעל, אורי הדר, כי ההצעה לא תפתור את הבעיה וסיפר על מתווה שלדעתו יהיה יעיל יותר.  

 

"זה רחוק מאוד מלהציל את נגב טקסטיל", אמר הדר כשנשאל על הצעת משרד הכלכלה. "הגדלה של נתח החובות, גם בערבות מדינה, לא תפתור את הבעיה, אלא תדחה את הקריסה". מנהל המפעל סיפר כי "אתמול התחלנו דרך חדשה עם חיים כץ, יו"ר ועדת העבודה והרווחה, שליווה אותנו מתחילת הדרך. הוא הגה איזו תוכנית, מתווה. הוא שאל שאלות וקיבל תשובות. זה מתווה רציני שהמדינה והבעלים ישקיעו כסף. נראה לי שזה המתווה הנכון וככה יהיה אפשר להצעיד את נגב לתקופה יותר טובה.

  

"אני אהיה אופטימי כל זמן שאני חושב שיש לנו אפשרות לחדש את הפעילות של המפעל, אם בשבוע, עשרה ימים הקרובים, עוד יזוז משהו, אז יש אפשרות לחדש את הפעילות. מעבר לזה, הנזקים המצטברים ואובדן של אנשי מפתח פה ושם .. או לקוחות שיחליטו על ייבוא אם זה יהיה המצב אז זה יהיה בלתי הפיך. "

 

ובעוד מנהל המפעל מנסה לשמור על אופטימיות כלשהי, העובדים כבר מתכננים את היום שאחרי. ניסים לוגסי, מנהל התחזוקה במפעל, בן 61, שגם אשתו עובדת בנגב טקסטיל סיפר: "נירשם עכשיו לאבטלה. מי יקבל אותי ואת אשתי? אנחנו מבוגרים. ברגע ששומעים את הגיל המעסיק כבר חוזר אחורה. בשבועיים האלה ניסיתי לחפש עבודה, אבל אני רק מקבל את המשפט 'נחזיר לך תשובה'. נחתום אבטלה. מה הלאה? אלוהים גדול".

 

אלי ימין, בן 51 שעובד במפעל זה 15 שנה, הוסיף: "יש התחייבויות, משכנתה, ילדים. צריך לחיות. והיום בגיל הזה זו בעיה למצוא עבודה בשדרות עם כל הקסאמים. אין הרבה מפעלים שיכולים לקבל אותנו לעבודה. בגלל הקסאמים לא פותחים פה מפעלים. המשכנתה שלי כמעט 2,800 שקל. חודש הבא לא יהיה משכורת, ומה יהיה אז? נחתום בלשכה? נהיה נטל על המדינה".

 

ממשרד הכלכלה נמסר הבוקר כי "המשרד ערוך לסייע לעובדים ונערך בחודש האחרון - במקביל למגעים עם המפעל - לביצוע השמות, הכשרות והסבות מקצועיות לעובדים. משרד הכלכלה מחויב לעובדים ויעשה ככל שיידרש בכדי לסייע להם.

 

"תכנית ההבראה עשויה לאפשר למפעל לעמוד בתנאי הסף של הקרן להלוואות בערבות מדינה לעסקים קטנים ובינוניים. על פי מתווה התכנית צפוי המפעל לעבור בתוך כ-18 חודשים לשימוש שוטף בגז טבעי ולהתייצב כלכלית. לאור האמור, יסייע משרד הכלכלה בידי המפעל בהליך הגשת הבקשה להלוואה מהקרן לעסקים קטנים ובינוניים בערבות מדינה וזאת בכפוף לאימוץ תכנית ההבראה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רועי עידן, חגי דקל ואסי כהן
מנהל מפעל נגב טקסטיל אורי הדר
צילום: רועי עידן, חגי דקל ואסי כהן
צילום: אבי רוקח
מפעל נגב טקסטיל. השערים ייסגרו?
צילום: אבי רוקח
מומלצים