שתף קטע נבחר

אצלנו בבית: טיפים להורים הטריים

בין אם אתם הורים חדשים ובין אם טריים, עצות וטיפים שייטיבו עמכם ועם ילדיכם תמיד חשובים. רוית שטרן גינת, תומכת לידה ומדריכת הכנה ללידה אספה נותנת כמה טיפים שיקלו עליכם

הצטרפותו של ילד חדש למשפחה היא תמיד סיבה לחגיגה גדולה, ובין אם אתם הורים חדשים או הורים טריים, תמיד כדאי לדעת דברים שיכולים לסייע לכם להתנהל בשגרה החדשה של חייכם. הנה כמה טיפים שיכולים להקל עליכם:

 

1. קרובים קרובים

ההמלצה הכי חשובה שאני יכולה לתת להורים טריים היא להשתמש במנשא. המנשא מאפשר לתינוק שלך להיות קרוב אליך - להריח אותך, לשמוע את הלמות ליבך ואת קולך, להרגיש את התנועות שלך , להתחמם, ולהרגיש הכי קרוב לתחושה שהיתה לו ברחם שאפשר.

 

המנשא יעיל ביותר להתמודדות עם כאבי הגזים (קוליק), להרגעה, ולהורים לחוצים ומותשים. הוא ישאיר לך זוג ידיים חופשיות שיאפשרו לך אפילו לאכול ביתר נוחות, ואפילו יכול להיות יעיל לשימוש על האב, עדיף אפילו בשילוב עם כדור פיזיו.

 

על מנת לבחור את המנשא שהכי מתאים לכם, תוכלו להיעזר ביועצות מנשאים או בחברות דוגמת אתר המנשאים הישראלי ולמדוד מגוון מנשאים.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

  

2. לשתות ולהרוות את הצימאון

בשיא אוגוסט, 30 בצל, והתינוק שלך בטח ממש צמא, לא כדאי לתת לו מים? בניגוד להמלצת הסבתות, משרד הבריאות - בארץ, באירופה ובארה"ב - ממליץ שלא להוסיף נוזלים לתינוקות בריאים הניזונים מהנקה או תחליף חלב עד גיל 6 חודשים. הוספת נוזלים לפני גיל זה לא רק שאינה מועילה לתינוק שלך, אלא אף עשויה לפגוע באיזון המלחים ובתזונה התקינה שלו.

 

הדרך לוודא שהתינוק שלך יקבל די נוזלים במידה ואת מניקה היא רק לשתות הרבה ולהניק ללא הגבלה - החלב שלך יתאים את עצמו לתינוק ולמזג האוויר ויהיה דליל יותר כך שיספק את כל צרכיו של ילדך. אותה המלצה נכונה גם לגבי האכלה מבקבוק – פשוט להאכיל אותו ללא הגבלה. שיהיה לכם קיץ רטוב.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

3. רכוש משפחתי

החגים, ואתם הארוחות המשפחתיות לפנינו - בעיני דודות (ודודים) רבים, הבטן ההריונית, או התינוק המקסים שלכם, הם רכוש משפחתי: כולם רוצים ללטף, להחזיק ולהעיר הערות. אם תרצו להימנע מהעברת התינוק מיד ליד תוכלו להכניס אותו למנשא, כך הוא יוכל לישון ולהיות רגוע, וגם אתם תוכלו ליהנות מהארוחה בידיים פנויות. שנה טובה.

 

4. חשופים עור לעור

את אמורה לעבור לידה קיסרית? חשוב שתדעי שמחקרים מראים שמגע עור לעור חשוב לתינוק מהמון בחינות - שימור חום, הנקה, מערכת חיסון טובה יותר, הצלחה בהנקה, ויסות מערכת העצבים ועוד.

 

גם אם את אחרי הרדמה במחלקת התאוששות, עם קצת הכנה מראש ואולי לפעמים התעקשות, תוכלו להתארגן מראש ולבקש שהתינוק יוכל להיות צמוד לאבא, עור לעור, במנשא במקום באמבטיית הפלסטיק של בית החולים.

 

את כל הבדיקות התינוק יכול לעבור בעודו אצל אבא, כך שברגע שתתאוששי תוכלי לקבל לידיך את תינוקך רגוע ושלו ומוכן ליניקה הראשונה.

 

 (צילום: דנה אופז - צילום מלידה) (צילום: דנה אופז - צילום מלידה)
(צילום: דנה אופז - צילום מלידה)

 

5. הפוך על הפוך

שמעתם על תינוק סנוב? לאחרונה אני שומעת על יותר ויותר תינוקות שנולדו "עם האף למעלה", כלומר בתנוחה הפוכה, או בשפה המקצועית OP (עורף לאחור). לידות כאלה מקושרות עם תהליך לידה ארוך יותר, כואב יותר ועם סיכוי גבוה יותר להתערבויות כמו ואקום או לידה קיסרית.

 

על מנת לסייע לעובר להתמקם בצורה האופטימלית לקראת הלידה, מומחים מציעים לאמהות להקפיד, במהלך השבועות האחרונים להריון, שלא להיות בתנוחות הנשענות לאחור. הם ממליצים לבחור כמה שיותר בתנוחות הנשענות קדימה כגון ישיבה זקופה על כסא או כדור לידה, ישיבה או עמידה שעונה קדימה, עמידת שש, ואפילו על מנוחה ושינה על צד שמאל כשרגל ימין מורמת . תנוחות כאלה מסתייעות בכח הכובד ומגדילות את נפח האגן. עוד ממליצים המומחים על פעילות פיזית מתונה כהליכה, שחייה ויוגה.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

רוית שטרן גינת - דולה (תומכת לידה) ומדריכת הכנה ללידה מוסמכת

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: זאב פינקלשטיין
רוית שטרן גינת
צילום: זאב פינקלשטיין
מומלצים