שתף קטע נבחר

מלחמת העולם ה-1: גרמניה שוב נגד בריטניה

השליח המיוחד של גרמניה לבריטניה הזהיר כי "חגיגות לציון מאה שנה לניצחון הבריטי עשויות להשפיע על היחסים בין המדינות". גם בריטים רבים מעדיפים לציין את האירוע ביום זיכרון כי "זוועות המלחמה ההיא גדולות מהגבורה"

כמעט מאה שנה חלפו מאז פרוץ "המלחמה הגדולה ", שהקיפה לראשונה יותר ממחצית כדור הארץ, אבל מלחמת העולם הראשונה מוסיפה לגרום לקרעים באירופה: השליח המיוחד של גרמניה לבריטניה לציון מאה שנה לפרוץ המלחמה הפציר ברשויות הבריטיות שלא לנהוג בחגיגיות רבה מדי באירועים יום השנה למלחמה שפרצה בסוף יוני 1914.

 

עוד חדשות מהעולם:

סיסי: יש מקום לכולם, אך לא נסבול אלימות

המים בטוחים: הדג שנושך אשכים היה בדיחה

מושיטה יד: צ' קוריאה תסכים לאיחוד משפחות

 

ה"דיילי מייל" הבריטי דיווח היום (יום א') כי לדברי השליח אנדראס מייצנר, הדבר יוביל להתקררות ביחסים בין גרמניה לבריטניה, שעשויה אף להשפיע על המשך מעורבותה של בריטניה באיחוד האירופי, שגרמניה היא החברה החזקה ביותר בו, לדעת רבים.

 

 


 

גרמניה אינה עורכת טקסים עצמאיים לציון מאה השנים לפרוץ המלחמה, שלדעת היסטוריונים רבים לקיסרות הגרמנית היה תפקיד מכריע בהתפתחותה למימדי הענק שלה. תחת זאת, גרמניה הודיעה כי תשתף פעולה ותצטרף לאירועים השונים שיקיימו חברות האיחוד האירופי.

 

"גרמניה ניסתה להשתלט על אירופה"

בבריטניה התעורר דיון ציבורי סוער בעניין האירועים לציון מאה שנה למלחמה, והיסטוריונים בריטים רבים האשימו את ממשלת בריטניה בהתמקדות יתר במקרי הזוועה הרבים במלחמה, ובתיאורה כמקרה חסר טעם שנבע משורת תאונות, במטרה לרצות את הגרמנים. לטענתם, המלחמה הייתה מאבק הכרחי וצודק של "מדינות ההסכמה" (בריטניה ובעלות בריתה) נגד "מעצמות המרכז" ובראשן גרמניה, שלטענתם ניסתה "להשתלט על אירופה".

 

לעומתם, לקריאה הגרמנית שלא לעורר שדים מרבצם מצטרפים רבים בבריטניה, הטוענים שזוועות מלחמת העולם הראשונה, שקרעה את אירופה לגזרים וגבתה את חייהם של כ-16.5 מיליון בני אדם, מטילות צל כבד ומשמעותי יותר ממעשי הגבורה של הבריטים בזמן המלחמה.




 

בריטניה הקימה ועדה ציבורית גדולה שבה חברים היסטוריונים, מנהיגי דת, אנשי צבא לשעבר וסופרים, אשר אמורה לייעץ לממשלה לגבש את האירועים לציון מאה שנה למלחמת העולם הראשונה. בין הרעיונות שהועלו ומעוררים את זעמם של הגרמנים ושל בריטים רבים, התוכנית לשלוח תלמידי בתי ספר לשדות הקרב של המלחמה הגדולה ולערוך בהם טקסים חגיגיים לציון הניצחון של בריטניה ובעלות בריתה.

 

בתגובה לפרסום דבריו של השליח הגרמני, דובר שגרירות גרמניה בבריטניה אמר כי "יהיה קל יותר

לכולנו אם לא נתעמק במחלוקות כגון מי היה האחראי למלחמה", והמליץ שהחגיגות יתמקדו בהישגי האיחוד האירופי, שסייע להשכין שלום ארוך שנים ביבשת שידעה מאות רבות של לוחמה בלתי פוסקת. 

 

דובר השגרירות הגרמנית בלונדון, נורמן וולטר, הבהיר בשיחה עם ה"סאנדיי טלגרף" הבריטי כי "היינו שמחים להצטרף לכמה אירועים שאפשר. היינו מעדיפים שלא להשתתף בחגיגות כלשהן, לאור העובדה שהפסדנו במלחמה. מה שמאחד את כל הצדדים הוא אובדנם של מיליוני בני אדם. אנחנו לא יכולים להכתיב לכם את אופי האירועים, אבל התחושה היא שאת נושא האשמה והאחריות רצוי להשאיר להיסטוריונים, ולא להפקיר לנאומיהם של פוליטיקאים".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בשדה הקרב במלחמת העולם הראשונה. ארכיון
מומלצים