שתף קטע נבחר

ארדן עוצר את הרפורמה: 'רשות השידור חולה'

שר התקשורת החליט להשהות את הרפורמה בשידור הציבורי והציג את הוועדה החדשה שהקים שתבחן את תפקידו העתידי וגם את הפחתת האגרה. "היו אמורים לעבור מיליונים לרשות ציבורית שלא מילאה את תפקידה. לא אהיה שותף ליישום הסכם שכרוך בבזבוז כספי ציבור", אמר

שר התקשורת גלעד ארדן  הכריז היום (ב') על השהיית הרפורמה ברשות השידור והציג את הוועדה שהקים שתבחן מחדש את השידור הציבורי העתידי. "אני לא מתכוון להיות שותף ליישום הסכם שכרוך בבזבוז כספי ציבור", אמר.

 

רשות השידור - כתבות נוספות בנושא:

 

"לפני ארבעה חודשים קיבלתי את האחריות על רשות השידור", אמר השר במסיבת עיתונאים שהתקיימה הבוקר בתל-אביב. "מטרות הרשות לא מושגות והרשות איבדה את הרלוונטיות שלה. מי שנפגע מהתנהלות זו הוא הציבור כולו".

 

השר ארדן במסיבת העיתונאים, הבוקר (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
השר ארדן במסיבת העיתונאים, הבוקר(צילום: ירון ברנר)

 

הרפורמה ברשות השידור אושרה בממשלה הקודמת בתחילת שנת 2013, כאשר ראש הממשלה נתניהו החזיק גם בתפקיד הממונה על רשות השידור. על פי המתווה שאושר, היו אמורים "ללכת הביתה" כ-700 עובדים מתוך 1,800, חלקם מפרישה מרצון עם פנסיה מוקדמת וחלקם בהליך פיטורים.

 

הממשלה מצידה הבטיחה להעביר מיליוני שקלים בכדי לעזור לתהליך במהלכו הוקצו מאות מיליוני שקלים לצורך הבאת שיפורים טכנולוגיים. עוד הוחלט על הבאת עובדים חדשים שלא יהיו כפופים להסכמי השכר בעבר שכן לטענת גורמים ברשות, ועדי העובדים כבלו את ידיהם.  

 

"העובדים מצויינים - אבל חייבים להתייעל"

השידור הציבורי בישראל אמור להוות אלטרנטיבה לערוצים המסחריים המונעים משיקולי רייטינג, פרסום ובעלי עניין. "במדינת ישראל שלה יש תרבות ייחודית ורב תרבותיות חייבים לתת במה לתכנים שלא תמיד ימשכו הרבה רייטינג וכסף", אמר ארדן. "העובדה שמדובר במשק ריכוזי רק מחזקת את הצורך בערוץ בלתי תלוי שמונע משיקולים כלכליים של בעלי הון".

 

את הרפורמה ברשות השידור עליה הוחלט לפני שבע שנים, החליט השר ארדן לבחון מחדש. המהלך, כך אמר ארדן, נעשה בשיתוף עם שר האוצר יאיר לפיד ובגיבוי ראש הממשלה בנימין נתניהו.

 

"ברפורמה היו אמורים לעבור מיליוני שקלים לרשות ציבורית שלא מילאה את תפקידה. אני לא מתכוון להיות שותף ליישום הסכם שכרוך בבזבוז כספי ציבור שלא יביא לתוצאה שכולנו רוצים". ארדן הצהיר כי גם האפשרות לסגור את הרשות ולהקימה מחדש עומדת על הפרק. "ברור לכולם שברשות יש עובדים מצויינים אבל חייבים להתייעל ולהוציא עובדים לפרישה. הליך שבסופו הציבור ייצא נשכר".

 

"רשות השידור חולה וצריכה שינוי דרמטי, מרחיק לכת ושיהיה מהיר. אי אפשר לדעת כמה זמן תישאר הממשלה ולכן הוועדה החלה לעבוד כבר בחודשים הראשונים בהן נכנסתי לתפקידי", אמר.

 

הפחתת האגרה תיבחן

עוד הוסיף השר כי "מיליארד שקלים זה הרבה כסף בטח כשהציבור לא מרגיש שניתנת לו תמורה. במנדט של הוועדה נבחן את המתווה הרצוי להקטין את עלות השידור הציבורי, דבר שיוביל להוזלה משמעותית באגרה".

 

בימים האחרונים נשמעו קריאות לביטול תשלום האגרה, אך ארדן הצהיר שמתווה שכזה אינו עומד על הפרק: "אם רוצים גוף שידורים חזק ועצמאי אי אפשר לבטל את האגרה לחלוטין", הסביר.

 

יו"ר הוועדה, רם לנדס, מבעלי "קודה תקשורת", אמר כי להערכתו בתוך שלושה-ארבעה חודשים תגבש הוועדה את מסקנותיה.

 

בוועדה חברים אנשי תקשורת ועובדי ציבור בהם: יאיר אלוני, יועץ תוכן ולשעבר סמנכ"ל רשות השידור; צביקה גולדברג, לשעבר עורך מבט; ג'קי לוי, עיתונאי גל"צ; קרני זיו, מנהלת מחלקת הדרמה וקומדיה בשידורי קשת; ג'לאל ספאדי ממשרד החינוך; דנה נויפלד, יועצת משפטית ממשרד התקשורת; דפנה גלוק ממשרד המשפטים; יונתן רגב מאגף התקציבים באוצר ויונתן רזניק ממשרד החשב הכללי במשרד האוצר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באדיבות המשרד להגנת הסביבה
גלעד ארדן, שר התקשורת
באדיבות המשרד להגנת הסביבה
מומלצים