שתף קטע נבחר

לומדת נצרות ומבטיחה: "עוד תשמעו עלי"

טל גליקמן רק בת 23, והיא כבר עושה תואר שני באנתרופולוגיה. במקביל היא גם לומדת נצרות לתואר ראשון, אחרי שהתאהבה בדת הזאת בטיול ילדות באירופה. היא קמה בבוקר בשקיקה ללמוד עוד ועוד על חיי הנזירים, אצל אחד מהם אפילו יצא לה לישון בחופשה ברומא. הכירו סטודנטית בשבוע

טל גליקמן, 23, סטודנטית לתואר ראשון באנתרופולוגיה-סוציולגיה ונצרות ולתואר שני באנתרופולוגיה באוניברסיטת העברית בירושלים

 

עוד במדור סטודנט בשבוע :

 

 

מגורים: מתגוררת במעונות בקרבת האוניברסיטה עם שתי שותפות. אמנם אני מתגוררת בירושלים רק שנתיים וקצת, אבל זה כבר מרגיש לי כמו בית.

 

במקור: מכפר סבא.

 

למה בחרתי ללמוד אנתרופולוגיה ונצרות: מאז שטסתי בילדותי לאירופה וראיתי את הקסם של הדת, נשביתי ביופי שלה, בפולחן שלה ובעיקר באמונה שלה בחיי הנצח. בנוגע לאנתרופולוגיה, אני אוהבת אנשים, אני אוהבת לשמוע את הסיפורים שלהם, אני אוהבת להבין איך הם תופסים את העולם.

 

הדבר שאני הכי נהנית ממנו בלימודים: אני חושבת שזכיתי לתואר ה"חננה" מבין חבריי. מבחינתי, יום שאני לא לומדת בו הוא יום מבוזבז, ועצם המחשבה בבוקר שהמרצה שלי הולכת לגלות לי משהו מדהים על נזיר מהמאה הרביעית, או כששולחים אותי לשדה מחקר לראיין אנשים, זה הכיף שלי בחיים.

 

מילה טובה למוסד האקדמי שלי: האוניברסיטה העברית שמה דגש על מחקר ובתור מי ששואפת לתואר הזה, זה האידיאל מבחינתי. אפשר לראות בקלות שמביאים לכאן את המרצים הכי טובים בארץ כדי שיילמדו את הדור הבא, אבל לא רק מהארץ. מדי פעם יש כאן כנסים של מרצים בינלאומיים, ואפילו אחד מהקורסים שלקחתי הועבר על ידי נזיר מרומא שנשלח לאוניברסיטה כדי להרצות בשיעור.

 

מה הייתי משנה במוסד האקדמי שלי: הקושי לתפוס את המזכירויות השונות. בחוגים הגדולים יותר הסיכוי לתפוס את המזכירה נמוך יותר מהסיכוי לתפוס את אובמה.

 

 

הקושי בלימודים: דווקא עם מימון הלימודים אני מתקשה. בתור מי שמממנת את האוניברסיטה בעצמי, אני מוצאת את עצמי עובדת בשלוש עבודות במקביל ללימודים וזה מבחינתי לא לגיטימי. המלגות שמוצעות לסטודנטים הן על-פי קריטריונים מוגדרים בלבד, וכך יוצא שסטודנטים שבאו מרקע משפחתי תקין ובכל זאת מתקשים לממן הכל, נופלים בין הכיסאות.

 

מה אני אוכלת בהפסקה: הטווח נע בין תפוח ויוגורט ביום לחוץ, לבין סנדוויץ' עם שתי ביצים קשות ביום יותר רגוע.

 

הטבה שהייתי רוצה לקבל מהממשלה: מלגות מלגות מלגות. אין ספק שיש חשיבות לעזור לסטודנטים שבאו מרקע סוציו-אקונומי בעייתי, וכמובן שחשוב לעזור להם להתקדם. אבל אל תשכחו את הסטודנטים הממוצעים, העצמאיים, שמבקשים עזרה ולא נשמעים דווקא בגלל שהם בביניים.

 

קורס אהוב: "שיטות מחקר איכותניות". זה נטו לצאת לשדה המחקר ולנשום אותו: יצאתי לכנסייה בעיר העתיקה וצפיתי שם למשך זמן ממושך בצליינים, ראיינתי אותם, רשמתי במחברת איך הם עורכים את הפולחן שלהם, ואפילו אחד מהצליינים אמר לי שאני "נראית בדיוק כמו מריה הקדושה".

 

קורס שנוא: "שיטות מחקר כמותניות". תהרגו אותי, אבל תוכנות, מספרים, סטטיסטיקות וחישובים זה פשוט לא כוס התה שלי.

 

מרצה אהוב: המרצה שלי לנצרות. היא אישה חזקה ובעלת אופי, לא מתביישת מאף אחד ויודעת מספר לא מועט של שפות עתיקות. נשים חזקות וחוקרות בפרט מעוררות בי השראה.

 

 

אם לא הייתי לומדת אנתרופולוגיה ונצרות הייתי לומדת: אנתרופולוגיה ונצרות. ואם בכל זאת לא, אז זו לא הייתי אני.

 

עבודה: אני מכשירת "מטעימי יין" - כלומר דיילי היין שמציעים לגימות בחנויות אלכוהול. אני עובדת בחברת פירסום, ועל הדרך גם עוזרת למרצה לנצרות.

 

פעילות מעבר ללימודים: עוזרת בארגון קבוצה של שיח בין-דתי באוניברסיטה, בה נפגשים פעם בחודש מספר סטודנטים מכל דת בירושלים: נוצרים, יהודים ומוסלמים. בכל פעם בן דת אחרת מספר לנוכחים מעט על הדת והתרבות ממנה בא. המטרה היא להבין זה את זה ולפתח דיאלוג משותף. בעיניי זה לא רק מלמד אלא גם נורא חשוב כדי שנחייה זה לצד זה בעיר שקדושה לשלוש הדתות.

 

בחופשה בין הסמסטרים: בחופשות אני עדיין בתקופות המבחנים.

 

נסיעות אחרונות לחו"ל: טסתי לרומא לפני כחודשיים עם החבר שלי שגם הוא לומד איתי נצרות. טסנו כדי לחקור את הכנסיות שלמדנו עליהן באוניברסיטה ואפילו ביקרנו את הנזיר שנשלח מרומא כדי להרצות באוניברסיטה, והוא אירח אותנו במנזר שלו והיה מאוד מיוחד.

 

תכניות לעתיד: להיות האנתרופולוגית של הדור שלנו. אני חדורת מטרה, אתם עוד תשמעו עליי.

 

סטודנטים, רוצים להשתתף במדור? שלחו לנו פסקה על עצמכם ותמונה ל-

one.student.per.week@gmail.com . באמצעות מייל זה ניתן גם לפנות לסטודנטים המופיעים במדור

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים