שתף קטע נבחר

שיטת העינוי בכלא: שירים של חוליו איגלסיאס

האסירים הפוליטיים בימי הרודן הצ'יליאני פינושה עונו לצלילי הזמר הספרדי. גם ג'ורג' הריסון וקט סטיבנס הושמעו בבתי העינויים בשנות ה-70 וה-80

במרתפי עינויים רבים משמיעים הכולאים מוזיקה בעוצמה גבוהה כדי להתיש נפשית ופיזית את המעונים. האסירים הפוליטיים ששבה הרודן הצ'יליאני אוגוסטו פינושה עונו דווקא לצלילי הזמר הספרדי חוליו איגלסיאס.

 

עוד חדשות בעולם:

המורדים: עסקה מטונפת, רק לטובת ישראל

"פוטין יעביר לאיראן S-300 ויבנה כור נוסף"

 

ממחקר שנערך באוניברסיטת מנצ'סטר עולה כי איגלסיאס היה אחת הבחירות המועדפות על אנשיו של פינושה בבתי הכלא ובמחנות הריכוז בצ'ילה, בתקופת שלטונו בשנים 1990-1973. שיריו של איגלסיאס "כיכבו" במהלך העינויים, לצד השירים My Sweet Lord ו-Morning Has Broken של ג'ורג' הריסון וקט סטיבנס.

חוליו איגלסיאס בהופעה בישראל (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
חוליו איגלסיאס בהופעה בישראל(צילום: עידו ארז)
ג'ורג' הריסון (מתוך הסרט ) (מתוך הסרט )
ג'ורג' הריסון

"המערכת של פינושה השתמשה במוזיקה לשטיפת מוח, כצורת ענישה וכפס קול של העינויים", סיפרה ד"ר קטיה צ'ורניק ל"טלגרף" הבריטי. היא הדגישה כי למוזיקה היה תפקיד מרכזי בחייהם של אלפי המתנגדים הפוליטיים של פינושה, ובמחנות הריכוז המתונים יותר הם יכלו לנגן

ולשיר. "המוזיקה איחדה את האסירים בגלל שהיא הייתה הדרך שלהם להתמודד עם הסבל הנורא", הוסיפה.

 

פינושה עמד בראש החונטה הצבאית בצ'ילה ועלה לשטון בהפיכה אלימה בשנת 1973. ב-1988 הוא הפסיד במשאל עם, שבו נקבע כי יתקיימו בחירות חופשיות. ב-1990 עזב פינושה את כס השלטון. אלפי צ'יליאנים נרצחו, נעלמו או הוגלו בתקופתו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
חוליו איגלסיאס
צילום: עידו ארז
מומלצים