שתף קטע נבחר

מעקב צמוד: מה מתרחש בביתכם בלעדיכם?

שעות רבות במהלך היום אנחנו נוטשים את המבצר ומשאירים בו את האוצר: בין אם מדובר בהורה מבוגר עם מטפל או בזאטוט חסר ישע עם שמרטפית, מצלמת אבטחה ביתית תבטיח מעקב אחר המתרחש כשאנחנו לא שם

התקנו פלדלת ומנעול משוכלל, סורגים ואזעקה היקפית. עשינו הכול כדי שלא יפרצו, אבל לעתים אנו מזמנים את הסכנה לפתחנו בדרך המלך: לפני פחות מחודש נעצרה מטפלת פיליפינית בחשד כי הזניחה את הקשישה בת ה-93 שבה הייתה אמורה לטפל. כמה חודשים קודם לכן נחשף מקרה דומה שבו מטפלת הכתה קשישה בת 96. מקרה זה נחשף בזכות מצלמת אבטחה ביתית שהתקין הנכד המסור. מחקר בנושא שהתפרסם בחודש יוני האחרון מצא כי מאז שנת 2009 חלה עלייה של 110 אחוזים בדיווחים על התעללות פיזית בקשישים.

 

עוד ידיעות בעמוד המקצוענים ב-ynet

 

בן אליהו מחברת G4S המתמחה במערכות מיגון ואבטחה הסביר: "היום מומלץ לכל אחד להתקין מערכת אבטחה וצילום בבית. כמובן שיש אוכלוסיות שמשתמשות יותר במצלמת אבטחה ביתית, כמו הורים שרוצים לראות שהילד בא בזמן מבית הספר ומה הוא עושה בבית".

 

איתמר האן מחברת האן ביטחון ותקשורת פירט: "יש כמה סקטורים שזה מעניין אותם יותר - מי שמעסיקים מטפל להורה מבוגר עם מוגבלות, הורים שעובדים הרבה שעות, בעלי עסקים שמעוניינים לבדוק מה קורה בעסק אונליין וגם בדיעבד, לעבור על קלטות. לאחרונה אני מתקין הרבה מערכות בגורדי שחקים ומגדלים - בלובי, בחצר, במעלית ובחניון".

  

לדבריו, "אם אתקין מצלמה בסלון אבל הילד משחק בחדר שלו, בעצם לא עשיתי דבר". הוא הסביר כי בדרך כלל מתקינים מצלמות במקומות שבהם שוהים יותר, כמו הסלון, חדר הילדים והמטבח, ולא בכל חדר. "התקנתי מצלמה בכל חדר, למשל בדירות של משפחות המטופלות במשרד הרווחה, שם הבקרה צריכה להיות צמודה יותר".

 (צילום: שאטרסטוק) (צילום: שאטרסטוק)
(צילום: שאטרסטוק)

מצלמות המחוברות למוקד (אילוסטרציה) (צילום: שאטרסטוק) (צילום: שאטרסטוק)
מצלמות המחוברות למוקד (אילוסטרציה)(צילום: שאטרסטוק)
 

אליהו הסביר כי "אפשר להתקין כמה מצלמות, יש כבר מערכות של 64 מצלמות לכל הבית. יש גם מערכות משולבות שנקראות 'מערכת מוקד רואה' - שילוב בין מערכת אזעקה למצלמות. הצרכן יכול לראות מה קורה אצלו בבית מכל מחשב שמחובר לרשת, גם המוקדן צופה במתרחש וגם נשלחת מייד ניידת למקום. בנוסף, הקלטת האירוע נשמרת לא רק במצלמה אלא גם במוקד". לדבריו, הדבר מסייע במיוחד לבתי עסק: "הפורצים היום לא טיפשים, הם יודעים שיש מצלמת אבטחה ומנפצים אותה. זה טוב גם אם מציתים את העסק אחרי הפריצה".

  

כאמור, אחד השימושים הנפוצים למצלמות אבטחה ביתיות הוא מעקב אחר אנשים שאנחנו אמורים לבטוח בהם יותר ומפקידים בידיהם את יקירינו. האם כדאי לגלות מראש לשמרטפית או למטפל שבבית מותקנות מצלמות?

 

אומר אליהו: "יש כאלה שמתקינים בשביל התרעה, שהעוזרת תדע מראש לא לעשות טעויות ואז כמובן אומרים לה. אחרים שכבר חושדים במשהו לא תקין, רוצים לחשוף את זה ולכן לא מספרים".

 

האם מותר להתקין מצלמה במקלחת, בשירותים?

אליהו: "לא חוקי להתקין מצלמות במקומות כאלו".

האן: "בפירוש אסור. בשבוע שעבר הזמינה אותי אישה להתקין מצלמה בחדר השינה של המטפל האישי של בעלה. היא חשדה שהמטפל מביא בחורות לבית. לא הסכמתי להתקין שם מצלמה כי זה החדר שבו הוא מתלבש, זה נחשב איזור מוצנע".

  

עוד בנושא:

מצלמות אבטחה: מדריך למתחילים

מי ישמור על הבית שלי?

עוד טיפים בנושא מצלמות אבטחה

 

אופני ההפעלה של מצלמות האבטחה היום מגוונים ביותר וניתנים לשליטה מרחוק על ידי הצרכן. מסביר אליהו: "לרוב המצלמות פועלות כל הזמן ואפשר להגדיר מתי הן גם יקליטו, למשל בשעות שאתה בעבודה והילדים בבית לבד או עם שמרטפית. יש גם מצלמות שיודעות לזהות תנועות חריגות ומתריעות למוקד. זה יעיל במיוחד אם נעדרים שעות ארוכות מהבית או בזמן חופשה. יש מערכות שמקליטות גם שמע אבל חשוב לזכור שאסור על פי חוק להקליט סאונד, אז לא עושים את זה".

 

האן הסביר כי האיסור על הקלטה נובע מהאיסור "להקליט שיחה שאתה לא לוקח בה חלק, גם לא לשדר שיחה כזו, למרות שהמערכות תומכות בזה טכנית. מבחינת שליטה אפשר להגדיר לוחות זמנים להקלטה, למשל להגדיר שאם נדלק האור בחדר להתחיל להקליט את התמונה המתקבלת".

 

מה עלות רישות הבית במצלמות?

האן: "מערכת סטנדרטית הכוללת ארבע מצלמות ללא תשתיות מיוחדות תעלה 4,000-2,500 שקל. הרבה אנשים רוצים מצלמה אלחוטית כדי שלא יהיו כבלים חשופים. לדעתי זה גימיק אבל זה אפשרי כמובן וכרוך בתוספת מחיר".

 

אליהו: "טווח המחירים של מערכת עצמאית שמאפשרת לעקוב ברשת אחרי המתרחש בבית או בעסק הוא עצום. המחירים נעים בין 2,500 שקל למערכת פשוטה ויכול להגיע למאות אלפי שקלים. מערכת של 32 מצלמות בבית למשל לא תרד מ-12 אלף שקל. מערכות HD שכוללות מצלמה איכותית ביותר, כמובן עולות יותר. למשל בצילום אירועי ספורט או הפגנות משתמשים בהן".

 

יש מערכת מקובלת להתקנה בבית או בעסק?

"אין בתחום הזה הזמנה פופולרית או מקובלת. כל צרכן והאמצעי שהוא צריך ורוצה", אומר אליהו, "אנחנו לא שואלים את הלקוח לשם מה בדיוק המצלמה ומה הוא רוצה לראות, לצלם ולהקליט. זה עניינו הפרטי. בבתי עסק נהוג לצלם את הקופה או את הוויטרינה. מותר לצלם לכיוון חוץ החנות, לכיוון הרחוב והכניסה אליה. אך אם המשטרה דורשת לקבל את הצילומים כי קרה משהו בסביבה, אתה מחוייב לעשות זאת כי זה שטח ציבורי".

 

מרחיב האן: "לגבי בתי עסק יש מצלמות קופה באיכות טובה עד כדי כך שניתן לראות מה הסכום שהקלידו בקופה. יש מצלמת רחף לאזור המכירה או לאזור אחר בחנות. כמובן שיש גם מצלמות שמתאימות לצילום הכניסה בהתאמה לתאורה בסביבה".

  

יפעת צימרמן, סמנכ"ל בחברת "המקצוענים" לבעלי מקצוע לבית, הוסיפה: "אם באופן כללי כדאי להזמין בעלי מקצוע ממקור אמין, בתחום האבטחה ההמלצה הזו תקפה שבעתיים. אלה האנשים שאנחנו מפקידים בידיהם את ביטחוננו וביטחון ילדינו וגם את אבטחת הרכוש והציוד שברשותנו". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
(אילוסטרציה)
צילום: shutterstock
מומלצים