שתף קטע נבחר

יש לה שם: הכירו את ללאנה הפילונת

לפני כשבוע חגגו בספארי ברמת-גן את את הגעתה לעולם של גורת פילים חדשה לאם לה-פטיט ולאב מותק בחצר הפילים האסיאתים. כעת בחרו המטפלים שם חדש לגורה - ללאנה (Lalana), שמשמעותו בהינדית היא ילדה או אישה יפה

שבוע לאחר ההמלטה של גורת הפילים החדשה בספארי ברמת-גן, בחרו המטפלים בספארי שם חדש ליונקת הקטנה עם החדק - ללאנה (Lalana), שמשמעותו בהינדית (הודית): ילדה או אישה יפה. 

 

בספארי מציינים כי הגיעו אליהם אלפי הצעות לשמות מגולשים רבים בכל רחבי הארץ ולבסוף בחרו בשם הודי, נוכח מדינת המוצא בה נולדה אמה של הגורה לה-פטיט, שעברה תלאות רבות עד שנחלצה מקרקס ועברה מספר גני חיות עד שהגיעה לביתה הקבוע בישראל.

 

לטאנגי (ימין) וללאנה יונקת (משמאל) (צילום: גיא כפיר, ספארי ר"ג) (צילום: גיא כפיר, ספארי ר
לטאנגי (ימין) וללאנה יונקת (משמאל)(צילום: גיא כפיר, ספארי ר"ג)

 

הזדווגות לעיני המצלמות והריון ממושך

הגעתה של ללאנה היתה מלווה בהמתנה ארוכה במיוחד. לפני 22 חודשים תיעדו בספארי את הזכר השליט מותק מזדווג עם לה-פטיט לעיני הקהל.

 

האירוע שתועד על ידי אנשי הספארי סייע להם גם לחשב את מועד ההמלטה המשוער של לה-פטיט. בשבוע שעבר המתינה להם הפתעה קטנה עם חדק.

 

 לה-פטיט, בת ה-27 סבלה מאז הגעתה לספארי ממעמד חברתי נמוך ומעמדה השתדרג בשנים האחרונות בעקבות המלטה של בתה לה-בל לפני מספר שנים.  למרות שזו ההמלטה השלישית של לה-פטיט, באחת הפעמים הדבר הסתיים בטרגדיה, לאחר שהיא הרגה את הגור מספר דקות לאחר ההמלטה.

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

רק לפני שלושה חודשים המליטה בתה לה-בל הפילה האסיאתית גורה קטנה בספארי ברמת גן שזכתה לשם לטאנגי.

 

שגית הורוביץ, דוברת הספארי בראיון לאולפן ynet כי כל המשפחה, כולל האב מותק שוהים יחד כעת לאחר הפרדה בת מספר ימים וניתן לצפות בהם בחצר הפילים.

 

משך תקופת ההריון בקרב הנקבות האסיאתיות הוא כ-17 עד 22 חודשים. לעיתים הריונות שבהם הנקבות נושאות זכרים עשויים להתארך בעוד כחודש.

 

לדברי הורוביץ, לה פטיט מצליחה להניק בהצלחה את הגור. לפני כחודשיים אף סייעה בהנקה של הגורה החדשה של בתה לאחר שהבחינה כי האם הצעירה מתקשה להתמודד במלאכת ההנקה. הפעם היא זכתה גם לסיוע ונראה כי הפילון החדש מצליח להשתלב היטב במשפחה החדשה.

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
 

 

מצויים בטבע בסכנת הכחדה

כיום בספארי לוקחים חלק בתוכנית רבייה אירופאית של הפילים האסיאתיים המצויים בסכנת הכחדה בטבע.

 

בעולם מצבם של הפילים האסיאתיים נמצא בכי רע בטבע. כיום האוכלוסיה מוערכת בכ-45 עד 51 אלף פילים בלבד. כ-30 אלף מהם חיים בהודו וכ-10,000 חיים בשבי ברחבי אסיה.

 

תופעת סחר בלתי חוקי במוצרי שנהב מאיים על מעט הפילים האסיאתיים שנותרו בטבע. ככל שמחירי השנהב גבוהים יותר בשוק השחור, כך חזק יותר התמריץ של סוחרים לשלם עבור ציד פילים ואף שימוש בהם למטרות חקלאות ותיירות.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
צילום: רויטרס
צילום: רויטרס
צילום: רויטרס
צילום: AP
צילום: AP
מומלצים