שתף קטע נבחר

"למרות שאין לנו טלוויזיה נקנסנו ב-5,400 ש'"

רשות השידור עיקלה את הסכום מחשבון הבנק של ההורים הטריים, למרות שהודיעו למשרד עוה"ד שאין ברשותם טלוויזיה. הסיבה: שליחי המשרד מצאו ב-2012 טלוויזיה בדירה במודיעין, שהיתה שייכת ב-2010 להורי האישה. בני הזוג מעולם לא גרו בדירה. רשות השידור: "הם שלחו הוכחות באיחור. העו"ד התבקש להפסיק את ההליכים המשפטיים נגדם"

ארז ומעיין, זוג נשוי, שלא מכבר סיימו את לימודיהם באוניברסיטה ואף חבקו ילד ראשון, גילו שסכום גדול עוקל מחשבון הבנק שלהם. השניים קיבלו מכתבי התראה על חוב לבית הורי האישה במודיעין, למרות שהצעירים התגוררו בכלל בדירה אחרת בב"ש ואחר-כך עברו לדירה נוספת בהר הדר וכן למרות שההורים של האישה עברו זה מכבר ממודיעין ועל אף העובדה שהצעירים טוענים שכלל אין להם בדירתם (הראשונה והשנייה) מכשיר טלוויזיה.

 

 

"אין ומעולם לא היה ברשותי מכשיר טלוויזיה ואני רואה בעיקול חשבון הבנק שלי גזילה לא מוצדקת בחסות החוק", כתב ארז להוצאה לפועל. "בינואר 2013 קיבלנו הודעה על תשלום אגרת טלוויזיה לשנת 2013 לביתנו המושכר בב"ש. לאחר כחודשיים קיבלנו הודעה דומה. מיד לאחר הודעה זו, התקשרנו לאגף הגבייה. הם הפנו אותנו למשרד עורכי הדין של רשות השידור ולמרבה ההפתעה, פקידה במשרד עורכי-הדין, מסרה כי מכשיר הטלוויזיה נצפה בדירה במודיעין. בשיחה זו הבהרתי לפקידה שלא התגוררנו בדירה במודיעין, אלא גרנו בשכירות בבאר-שבע ויש לנו גם חוזה שכירות המעיד על כך".

 

ברשות השידור ביקרו בדירה במודיעין ב-2012, אך ההורים עזבו אותה ב-2010

הדירה במודיעין לא צצה יש מאין. היתה זו דירה שהורי מעיין שכרו, אך גם הם עברו משם כבר בשנת 2010, כלומר גם ההורים כלל לא גרו כבר בדירה הזאת בעת הביקור שנערך שם ב-2012. לפי רשות השידור, נערך שם ביקור שכלל חתימה של הדיירים על מסמך בו הם מודים שהם מחזיקים במכשיר טלוויזיה, אך הדיירים האלה, ככל הנראה לא היו ההורים של מעיין.

 

"יתכן שאנשים שאנחנו לא מכירים ומתגוררים בדירה, חתמו על מסמך בשמנו. אשתי ואני כלל לא גרנו שם", מדגיש ארז, "ולראיה חוזה השכירות בבאר שבע. למעלה מן הנדרש, באותה שיחה גם הבהרתי לפקידה כי לא היתה בדירתנו השכורה בבאר שבע, כאמור היא הדירה הרלוונטית בה התגוררנו, כל טלוויזיה או מקלט טלוויזיה.

 

במשרד עורכי-הדין ביקשו מבני הזוג לשלוח חוזי שכירות עדכניים. "בדיוק סיימנו לימודים ואשתי היתה בשמירת הריון ועברנו דירה, אז לא שלחנו את החוזים. מה גם שחשבנו שחובת ההוכחה עליהם".

 

הציגו את כל המסמכים ועדיין לא החזירו להם את הכסף

באפריל 2012 עזבו בני הזוג את באר שבע להר הדר. מלבד שתי ההודעות שקיבלו מאגף הגבייה של רשות השידור, לא קיבלו הודעה נוספת ועל כן הניחו שלאור שיחתם הטלפונית עם משרד עורכי-הדין, הטעות שנפלה - תוקנה, אולם מסתבר שההיפך הוא הנכון וההליך המשפטי נגדם החל לצבר תאוצה. אמנם הם לא שלחו את חוזה השכירות העדכני, ברם למשרד עורכי-הדין הגע מידע שחלה טעות בדירה - מכאן שלא ברור מדוע המשיך בתהליך בלי לעצור ולבדוק שוב את כל הסיפור. 

 

"לאחר בדיקת חשבון בנק שגרתית ביולי 2013, התברר לנו שבסוף יוני 2013 הוחרם לנו כסף רב מהחשבון - 5,404.04 שקל, מה שגרם לנו להיות ביתרת חוב גדול בחשבוננו", מספר רז.

 

זמן קצר אחרי שגילו את שאיבת הכספים, התייצבו השניים במשרדי רשות השידור בראשון לציון. ארז טוען: "למרות שהראינו להם את כל המסמכים והצהרנו בפניהם שאין ברשותנו ומעולם לא היה ברשותנו מכשיר טלוויזיה או מקלט טלוויזיה וכי מדובר בטעות שכן כלל לא גרנו במודיעין באותה תקופה אלא בבאר שבע, לא קיבלנו את כספנו בחזרה".

 

"איננו מבינים מדוע נציגת משרד עורכי-הדין של רשות השידור טוענת כי עלינו לשלם את האגרה דנן ובנוסף שכר טרחה למשרדה, וזאת שלמרות שבשיחה עימה אימתה פקידת רשות השידור כי אכן הוצגו בפניה כל המסמכים הרלוונטיים שכאמור פוטרים אותנו מתשלום אגרת הטלוויזיה".

 

בני הזוג שלחו מכתבי התנגדות להוצאה לפועל ובהם בקשה לבטל לאלתר את החיובים ואת העיקול. כל העיסוק בנושא גרם להם להפסיד ימי עבודה, "בהמתנה ובהסברים חוזרים ונשנים למוקדני השירות ופקידים, לכן אבקש לקבל פיצוי הולם שישקף את הפסדנו אלה", מסכם ארז.

 

"רק אחרי שנפתח להם תיק בהוצל"פ שלחו הוכחות לגבי הכתובת הנכונה"

סמנכ"ל הגבייה של רשות השידור אבי כ"ץ מסר בתגובה: "בהמשך לפנייתכם נבדק העניין ונמצא, כי נערך ביקור בית ב-19 באפריל 2012 במודיעין. במהלך הביקור נראה מקלט והועלו חיובים בהתאם לנתונים שנמסרו ע"י האדם שהכניס את הסורק לדירה.

 

"בעקבות הביקור נשלחו מספר התראות לדרישת החוב ואזהרות בטרם פתיחת הליכי הוצאה לפועל. לצערנו, רק לאחר שנפתח התיק בהוצאה לפועל הוגשה התנגדות מטעם הזוג שבו נמסר, כי הם אינם מתגוררים בכתובת זו והומצאו המסמכים המתאימים.

 

"רשות השידור עורכת ביקורי בית למציאת מחזיקים במקלט טלוויזיה בהתאם לכתובת בה האזרחים רשומים במשרד הפנים. בהתאם לחוק על כל אזרח המשנה את כתובתו עליו לבצע שינוי רישום במשרד האוכלוסין 30 יום מיום העברתו לכתובת אחרת.

 

"עם זאת, לאחר שהתקבלו המסמכים המעידים על כך שהזוג מתגוררים בכתובת שונה מזו הרשומה במשרד הפנים הוחלט לקבל את טענותיהם. בהתאם לכך הוגשה בקשה למשרד עורך הדין המטפל בחוב והוא התבקש להפסיק את ההליכים המשפטיים נגדם. לצורך בירורים נוספים עליהם לפנות לעו"ד המטפל בעניינם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
צילום: דודו בכר
רשות השידור. משרד העו"ד המשיך בהליך
צילום: דודו בכר
מומלצים