שתף קטע נבחר

לאיי פארו נגמרות הנשים. אז מביאים מתאילנד

באיים השייכים לדנמרק יש 2,000 גברים יותר מנשים, וכשמספר התושבים הכללי עומד על 48,500 - זו בעיה. הנשים נוסעות ללמוד ולא חוזרות, ועכשיו הפתרון הוא ייבוא כלות מהמזרח הרחוק

השם איי פארו, סביר להניח, אומר משהו למעט מאוד אנשים. הישראלים מכירים אותו אולי מעולם הכדורגל (נבחרת איי פארו, שהתמודדה בעבר מול ישראל במוקדמות המונדיאל, נחשבת לאחת החלשות בעולם), אבל אין שום סיבה מיוחדת שבקצה השני של הגלובוס תהיה לו משמעות כלשהי. ובכל זאת, מסתבר שבקבוצת איים אחרת, אי שם בפיליפינים, יש מי שקשורים אליו בעבותות, והקשר הזה רק הולך ומתחזק בחלוף השנים. מספר הנשים באיי פארו, כך מסתבר, הולך ומצטמק, והפתרון של הגברים המקומיים הוא "ייבוא כלות" מהמזרח הרחוק.

 

איי פארו שייכים לדנמרק, וממוקמים בין נורבגיה לאיסלנד. בשנים האחרונות הולכת וגוברת הבעיה של האיים בכל הקשור לשיעור הילודה. באיי פארו, שבהם חיים בסך הכול 48,500 איש, יש כ-2,000 גברים יותר מנשים, על רקע הנוהג של רבות מנשות המקום לנסוע בצעירותן ללימודים באוסלו, קופנהגן ולונדון. לפי הנתונים, מחצית מהנשים העוזבות לצורך לימודים אינן חוזרות לאיים.

 

איי פארו. דרושות: נשים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
איי פארו. דרושות: נשים(צילום: shutterstock)

 

ב-BBC הבריטי דווח כי היועץ הכלכלי הראשי לשעבר של האיים, הרמן אוסקרסון, הזהיר שעד 2023 תצנח אוכלוסיית איי פארו ל-37 אלף. "זה עניין של הישרדות", אמר לעיתון "פוליטיקן", "הנשים הצעירות שצריכות להיות כאן וללדת ילדים הולכות. האם אוכלוסיית איי פארו תוכל לשרוד? פשוט אין כאן מספיק נשים צעירות כדי לגדל ילדים".

 

ההגירה מהפיליפינים ומתאילנד הוכפלה מאז 2006 (צילום: יוסף (ג'קסי) ג'קסון) (צילום: יוסף (ג'קסי) ג'קסון)
ההגירה מהפיליפינים ומתאילנד הוכפלה מאז 2006(צילום: יוסף (ג'קסי) ג'קסון)

 

כעת מדווחים בדנמרק כי חלק מהגברים באיי פארו החלו להיאבק במחסור בנשים באמצעות "ייבוא כלות" מהפיליפינים ותאילנד, שתי מדינות

שבשנים האחרונות חל גידול משמעותי בהגירה מהן לאיי פארו. כיום חיים באיים כ-200 פיליפינים ותאילנדים, ומתברר שמרביתם הן בכלל נשים. מספר המהגרים מהפיליפינים ותאילנד לאיים הוכפל מאז 2006.

 

בדנמרק צוטט המורה ביארני זיסקה דאהל, שהתחתן ב-2010 עם פיליפינית, ושאחיו וכמה מחבריו עשו אותו הדבר. "אנחנו צריכים את הנשים האלה", אמר ביארני, "גם אשתי באה מקהילת אי גדולה, ואנחנו מסתכלים על הרבה דברים באותו האופן". רעייתו צ'ה אמרה: "קשרי המשפחה הקרובים דומים בפיליפינים ובאיי פארו, והחיים כאן לא מסובכים מדי - בדיוק כמו בפיליפינים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
איי פארו. "אנחנו דומים לפיליפינים"
צילום: shutterstock
מומלצים