שתף קטע נבחר

יעלון: האוצר רוצה לפגוע באנשי הקבע

דיון סוער בוועדת העבודה והרווחה בנושא העלאת השכר לאנשי הקבע. שר הביטחון: "האוצר ידרוש קיצוץ בכוח האדם של 4,500 משרתי קבע ולא יהיה רעש ציבורי כמו איום הפיטורים של 800 עובדי טבע"

"האוצר מנצל את האווירה הציבורית לפיה אפשר לפגוע באנשי הקבע", כך תקף היום (ב') שר הביטחון, משה (בוגי) יעלון, בדיון סוער שערכה ועדת העבודה והרווחה בנושא אי מימוש מלא של הסכם השכר החדש למשרתי הקבע בצה"ל.

 

 

את הדיון כינס יו"ר הוועדה ח"כ חיים כץ, כדי לדון בשאלה מדוע האוצר לא שילם את התוספות השכר המגיעות לאנשי הקבע בתמורה להעלאת גיל הפרישה, כפי שנקבע בהסכם שנחתם לפני שלוש שנים בין האוצר למשרד הביטחון. כץ איים בדיון כי מאחר שהאוצר לא מילא את חלקו - בכוונתו ליזום חקיקה שתבטל את ההסכמות על הארכת גיל הפרישה.

 

גם שר הביטחון יעלון וראש אכ"א, האלופה ארנה ברביבאי, תקפו את האוצר בדיון. "אצל האוצר זו שיטה של אי כיבוד הסכמים על גבה של מערכת הביטחון", אמר השר. "צר לי שכל טענות האוצר הם מריחה ותירוצים... גם בדיון הקרוב על תקציב הביטחון, האוצר ידרוש קיצוץ בכוח האדם של 4,500 משרתי קבע ולא יהיה רעש ציבורי כמו איום הפיטורים של 800 עובדי טבע".

 

"כשר בממשלה, אני בוש ונכלם מכך שמשרד האוצר אינו עומד בהסכמים שהוא חותם באופן שיטתי", הוסיף יעלון. "איך אפשר לנהל כך מדינה, כשמילה היא לא מילה? זה הסכם שהוחלט על קיומו לפני שלוש שנים. לנסות ולחבר אותו לתקציב הנוכחי זו הפרה בוטה של הסכם חתום. אנחנו מילאנו את חלקנו בהסכם והעלינו את גיל הפרישה, אבל האוצר את חלקו לא מילא. צר לי, אבל זה סיבון.

 

"האוצר דופק את אנשי הקבע"

כץ פתח את הדיון במתקפה על האוצר. "לפני שלוש שנים התחייב משרד האוצר לייצר תוך שלושה חודשים הסכם עם מבנה שכר ואופק קידום חדשים למשרתי הקבע, וההסכם הזה טרם נחתם", אמר. "בינתיים, רבע מאוכלוסיית משרתי הקבע מקבלת השלמת הכנסה. בגיל 53 הם יקבלו פנסיה של 3,000 שקל והם יחטטו בפחים.

 

"פקידי האוצר לוקחים את משרתי הקבע בשבי ודורכים עליהם", הוסיף כץ. "מדוע הולכתם שולל את הכנסת כשהתחייבתם ליצור הסכם כבר לפני שלוש שנים? איך יש לכם את העוז לשקר כך במצח נחושה? עבדתם עלינו. אם אינכם יודעים לעמוד במילתכם, עליכם לבטל את העלאת גיל הפרישה ולחזור למודל הישן. אתם מתנהגים כמו בריונים".

 

כץ הוסיף ותהה האם יש אפשרות שהממשלה תקבע כי שכר משרתי הקבע יירד. "זה מה שהאוצר רוצה", השיב יעלון. "טרחתי לבוא לדיון הזה כי נמאס לי מכך שהאוצר דופק את אנשי הקבע ללא הפסקה ויוצר להם דימוי ציבורי כאילו הם זוללי הקופה הציבורית - זה כשמתדלק מטוסים בחיל האוויר מקבל שכר נחות משכרו של עובד בתחנת דלק אזרחית".

 

האלופה ברביבאי אמרה, כי האוצר עושה שימוש ציני בכוחו כדי לפגוע בערך השירות הצבאי ולשחוק אותו... האוצר מלין את שכרם של הנגדים שהם מחצית משרתי הקבע, כשמחציתם - רבע מכלל אנשי הקבע - בכלל מקבלים השלמת הכנסה. להתחיל היום שירות קבע זה להיות בתחתית סולם השכר הציבורי".

 

"הסוגיה כאן אינה תקציבית, אלא שחיקת ערך השירות הצבאי על ידי משרד האוצר", הוסיפה. "יש פגיעה משמעותית ביכולת שלנו להשאיר את הטובים ביותר בצה"ל לאורך זמן. אנחנו צריכים צבא טוב למול האיומים והאתגרים. לא יכול להיות שחולפות שלוש שנים ואין לי תשובות למשרתים".

 

הממונה על השכר באוצר, עו"ד קובי אמסלם, הודיע בדיון כי ההסכם אמור לעלות לאישור הממשלה. "השכר ייקבע במקשה אחת עם כלל תקציב הביטחון עליו מחליטה הממשלה מדי שנה", אמר. :הלכנו יד ביד עם צה"ל וכלל הגורמים המעורבים, אנחנו לא אטומים".

 

סגן הממונה על התקציבים באוצר, מאיר בינג, הוסיף כי "מערכת הביטחון ביקשה לאחרונה תוספת של מיליארדים לתקציב והממשלה צריכה לתעדף מה היא עושה עם תקציב הביטחון והאם מכניסים את הסכמי השכר האלה לתוקף".

 

ברביראי אמרה בתגובה לאמסלם, כי "הממונה טוען שהממשלה צריכה לאשר את ההסכם, בשעה שהוא מבצע הסכמים אחרים ללא קבלת אישור נוסף". כץ הוסיף כי "אם זה היה העסק הפרטי שלך, היית נשאר חסר בית כמו שאתה מנהל אותו. אתם מתנהגים כמו ביריונים וחושבים שאתם חזקים. צר לי שהמערכת הצבאית לא יכולה להגיב".

 

אמסלם השיב כי הממשלה היא זו שהחליטה להסדיר את הנושא בדיון על גודל תקציב הביטחון וכי הדיון הקרוב על התקציב אמור למצות את הנושא. שר הביטחון אמר בתגובה, כי "לחבר את הנושא תקציב זו הפרה גסה של הסכם חתום וכשאתה לא בטוח שהסכמים יבוצעו - אתה לא יכול לנהל ממשלה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים