שתף קטע נבחר

ארדואן חנך מנהרה: "פרויקט המאה"

המנהרה היא ראשונה מסוגה, אורכה 1.4 ק"מ, היא עוברת 50 מטרים מתחת לבוספורוס ותחבר בין החלקים האירופי והאסייתי של איסטנבול. יוזם הפרויקט הגרנדיוזי הוא סולטן טורקי מלפני 150 שנה וארדואן מוציא אותו לפועל

ראש ממשלת טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן הגשים היום (יום ג') את חזונו של הסולטן של האימפריה העותמנית עבד אל-מג'יד וחנך את המנהרה הימית הראשונה אי פעם שתחבר בין שתי יבשות. האירוע התקיים ביום השנה ה-90 לציון ייסוד הרפובליקה הטורקית.

 

עוד חדשות בעולם :

גם ספרד משחררת אסירים עם "דם על הידיים"

מגפת פוליו בסוריה: "22 ילדים משותקים"

מצרים: התחפש לאישה כדי לרגל אחר הצבא

סין: 'התאונה בעיר האסורה - פיגוע התאבדות'

 

"זהו פרויקט המאה", אמר ארדואן בטקס החניכה. "המנהרה מרמריי מעניקה כבוד לרפובליקה הטורקית וגם הוכחנו שאנחנו יכולים להגשים פרויקט כזה בדמוקרטיה ביציבות ובסולידריות". 

 

"פרויקט המאה" (צילום: AFP) (צילום: AFP)
"פרויקט המאה"(צילום: AFP)

אל-מג'יד הגה לראשונה את הפרויקט הנועז ב-1860, אולם באותה העת לא היו לו הטכנולוגיה והממון כדי לקדם את הרעיון. ארדואן, ראש העיר איסטנבול לשעבר, החיה את התוכנית בשנת 2004 כאחד ממיזמי הבנייה הגרנדיוזיים שביקש לקדם בעיר, ושכללו גם הקמת נמל תעופה שלישי, תעלה וגשר שלישי. מבקריו התייחסו אליו בשל כך כאל "פרעה", הנחשב באיסלאם לשם גנאי. 

 

אף שהמנהרה תחל לפעול רשמית מחר, היא עדיין לא תהיה שמישה לחלוטין. "החלק שיהיה בשימוש הוא מוגבל מאוד", אמר טייפון חרמן, נשיא תא המתכננים העירוניים באיסטנבול. "אנחנו תוהים מדוע הוחלט לחנוך אותה בשלב מוקדם כל כך". ראש ממשלת יפן, שינזו אבה, ישתתף בטקס החנוכה. בנק יפן הוא התורם הכספי המרכזי לפרויקט, והעביר כ-735 מיליון אירו לצורך מימונו. עלות הפרויקט כולו היא כשלושה מיליארד אירו.


 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

מגשים את חזון הסולטן. ארדואן (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מגשים את חזון הסולטן. ארדואן(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

עבודות הבנייה במנהרה שאורכה 1.4 קילומטר ושעוברת תחת מיצר הבוספורוס אמורות היו להימשך ארבע שנים אך נדחו בשל שורה של תגליות ארכיאולוגיות גדולות. המנהרה נמצאת יותר מ-50 מטר מתחת לקרקעית הים, ובאזור עם פעילות ססמית חזקה היא אמורה להיות חסינה מפני רעידות אדמה.

 

המנהרה אמורה להקל את בעיית התחבורה הגדולה של איסטנבול, שבה חיים כ-15 מיליון בני אדם. מדי יום חוצים את גשריו העמוסים של הבוספורוס כשני מיליון איש.

 

שאיפותיו הגרנדוזיות של ארדואן עוררו ביוני השנה תנועת מחאה אנטי-ממשלתית אדירה, כשמיליוני טורקים יצאו לרחובות כדי להפגין נגד תוכניות הפיתוח האורבני שאילצו אנשים לעזוב את בתיהם וחייבו הרס שטחים ירוקים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
בעקבות הסולטן. ארדואן
צילום: AP
מומלצים