שתף קטע נבחר
משפחה בדרך

עד איזה גיל צריך בוסטר? כללי בטיחות ברכב

כולנו כבר יודעים שחשוב לחגור את הילדים במושב האחורי, אך כדי לשמור על בטיחותם צריך גם להתאים להם בצורה נכונה את כיסא הבטיחות או הבוסטר. עד איזה גיל תינוק צריך לשבת נגד כיוון הנסיעה ומתי אפשר להיפרד סופית מהבוסטר? כל התשובות

החוק מחייב כל נוסע ברכב להיות חגור במושב בטיחות, בבוסטר או חגורת בטיחות בהתאם למימדי גופו. שימוש נכון במושבי בטיחות מפחית בכ-70% את שיעור תמותת הילדים והפגיעות החמורות בתאונות ברכב. חשוב לדעת כי על מנת להשתמש נכון במושב בטיחות יש להתאימו למימדי גופו של הילד ולעגנו רק בהתאם לחוברת הוראות היצרן. איזה מושב מתאים בכל גיל ולמה חשוב לשים לב? יחד עם ארגון "בטרם" בדקנו מהן ההמלצות העדכניות ביותר לשמירה על בטיחות הילדים ברכב - בכל גיל.

 

מלידה עד גיל שנתיים

על פי החוק ילד עד גיל שנה מחוייב לשבת במושב בטיחות או סל קל נגד כיוון הנסיעה. למרות זאת, ארגון בטרם ממליץ להאריך את התקופה ולהושיב את הילד נגד כיוון הנסיעה, כלומר עם הפנים לחלון האחורי, עד גיל שנתיים על מנת למנוע סכנת היפגעות קשה בגלל היזרקות הראש והגוף קדימה. שרירי הצוואר של פעוטות עד גיל שנתיים לא מפותחים דיים ומושב הבטיחות יכול לספוג את עוצמת המכה ולמנוע את היזרקות הראש והגוף קדימה - ובכך להפחית את עוצמת הפגיעה.

 

מושב בטיחות. עד גיל שנתיים - נגד כיוון הנסיעה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מושב בטיחות. עד גיל שנתיים - נגד כיוון הנסיעה(צילום: shutterstock)

 

גיל שנתיים עד שלוש

עד גיל שלוש על פי החוק, ועד 18 ק"ג לפי המלצות ארגון בטרם, יש להושיב את הילד במושב בטיחות או בוסטר עם רצועות פנימיות עם הפנים לכיוון הנסיעה. בזמן תאונה מתמודד הגוף עם כוח רב וחלוקת האנרגיה על פני מספר נקודות אחיזה בגוף, כפי שקורה כאשר הילד חגור במספר רצועות פנימיות, מפחיתה את חומרת הפגיעה.

 

גיל שלוש עד שמונה

עד גיל שמונה, על פי החוק, על הילד לשבת במושב מגביה, כאשר ההמלצות הן להושיב את הילד על מושב מגביה עד לגובה של 1.45 מטרים. הסיבה: כאשר הילד נמוך יותר חגורת הבטיחות אינה מתאימה עדיין למידותיו. ישיבה במושב מגביה מתאימה את חגורת הבטיחות, כך שתהיה ממוקמת על אגן הירכיים ובמרכז בית החזה. בדרך זו מופחתת מידת הנזק בזמן תאונה.

 

מתי אפשר לוותר על הבוסטר?

ילד שגבוה מ-1.45 מטרים חייב על פי חוק לנסוע ברכב בעודו חגור בחגורת בטיחות. חשוב לשים לב לחמישה מדדים לפני המעבר ממושב מגביה לחגורת בטיחות:

 

הילד צריך לשבת כשגבו צמוד למושב הרכב.

הברכיים של הילד צריכות להיות מקופלות ב-90 מעלות בנוחות כשהוא יושב על מושב הרכב.

חגורת הבטיחות מונחת על אגן הירכיים.

חגורת הכתף מונחת במרכז בית החזה.

הילד אינו מחליק ממושבו במהלך הנסיעה.

 



 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
בוסטר. דואג שחגורת הבטיחות תהיה במקום
צילום: shutterstock
מומלצים