שתף קטע נבחר

הצצה ראשונה: הנקסוס 5 בארץ

הסמארטפון החדש של גוגל ו-LG מגיע היום לישראל ומציע ממשק וביצועים לא רעים. המחיר: סביב 2,800 שקלים. הגימיק: אפשר לדבר אליו. לקחנו אותו לסיבוב. בהמשך: סקירה מלאה

פחות משבוע אחרי ההשקה העולמית, הנקסוס 5 של גוגל ו-LG מגיע גם לישראל ויימכר בסלקום ובחנויות הפרטיות ב-2,799 שקלים (לגירסת ה-16 גיגה). ישראל היא אחת המדינות הראשונות בעולם שבהן המכשיר מוצע למכירה ויתכן שהמחיר יירד בימים הקרובים בחנויות הפרטיות.

 

הנקסוס של גוגל יוצא שנה אחרי הנקסוס 4 והוא דק יותר, עם מסך חד יותר ועם מעבד חזק יותר. אין פה מהפך עיצובי אלא יותר רענון.  חיצונית, הנקסוס 5 די דומה ל-4, אלא שהפינות שלו פחות מעוגלות והוא קצת יותר גבוה. המכשיר קל מאוד ונראה טוב. המסך שלו חד ובהיר מהנקסוס 4, וגם ממסכים רבים אחרים שראינו. הוא גם מהיר יותר בצורה משמעותית, אם כי עוד צריך להטיל עליו משימות גדולות בשביל לבחון זאת בהמשך.

 

על העיני ועל הנקסוס   (אהוד קינן ) (אהוד קינן )
על העיני ועל הנקסוס (אהוד קינן )

 

מה שמתחדש זו המצלמה שבעלת חיישן ברזולוצית 8 מגהפיקסל ומייצב תמונה אופטי דומה לזה שהוצג ב-G2 של LG. כלומר גם יד רועדת במיוחד ותנאי תאורה קשים אמורים לספק תמונה סבירה. כמו ב-4, גם ב-5 יש יישום לצילום פנורמה ותמונות ב-360 מעלות וגם +HDR - טכנולוגיה שמאפשרת לצלם מספר תמונות ולשלב אותן לצילום הטוב ביותר. בניגוד לקסוס 4 שסובל מגרעיניות באזורים פחות מוארים -הנקסוס 5 מציג שיפור משמעותי ומצליח להוציא תמונות חדות וטובות יותר. כמובן - עומדת לו תחרות קשה מהאייפונים, מהלומיה של נוקיה וממכשירים דגל אחרים.

 

ישן מפני חדש תוציאו. נקסוס 5 מימין ליד נקסוס 4  (אהוד קינן ) (אהוד קינן )
ישן מפני חדש תוציאו. נקסוס 5 מימין ליד נקסוס 4 (אהוד קינן )

 

הגימיק של המכשיר הוא שאפשר להפעיל אותו בפקודות קוליות באנגלית כשקוראים "אוקיי גוגל". שימו לב -  זה עובד רק באנגלית, ורק כאשר מסך הבית פתוח. כלומר, אם המכשיר נעול עדיין תצטרכו להשתמש בידיים שלכם.

 

נקסוס 5  ()
נקסוס 5

מתחת למכסה המנוע נמצא מעבד סנאפדרגון 800 מרובע ליבות במהירות 2.26 גיגהרץ שאנחנו מכירים ממכשירים רבים אחרים וזכרון פנימי של 2 גיגהבייט. המסך בגודל 5 אינץ' (שבפועל הוא 4.95אינץ' ) מציג רזולוציה של 1920X1080 (כלומר Full HD) וצפיפות פיקסלים של 445ppi (לעומת 326ppi בלבד באייפון 5S). משקלו של המכשיר 130 גרם. הנקסוס 5 יגיע בגירסאות של 16 ו-32 גיגהבייט (לעומת 8 ו-16 בדגם הקודם).

 

אותה תאורה, אותה דלוריאן. ניצחון למכשיר מהעתיד (מימין)  ()
אותה תאורה, אותה דלוריאן. ניצחון למכשיר מהעתיד (מימין)

 

הנקסוס 5 מגיע עם מערכת ההפעלה החדשה אנדרואיד 4.4 (קיטקט) שתגיע בשבועות הקרובים גם למכשירי אנדרואיד אחרים. יש בה חייגן שאמור לשער למי אנחנו רוצים לחייג (בדומה לאפליקציות חיצוניות שמציעות את זה), ולזהות שיחות נכנסות ממספרים של עסקים על ידי חיפוש שלהם בגוגל (לא ברור כמה התכונה תפעל עם מספרים ישראלים). הסמסים אוחדו לתוך יישום הצ'ט האנגאאוט שמאפשר גם לשתף את המיקום שלכם (בדומה לוואטסאפ). 

 

עוד שיפורים שמבטיחה גוגל: עבודה במסך מלא כאשר קוראים או צופים בווידאו (הכפתורים ושורת הסטטוס מוסתרים), שליטה על הנגן ממסך הבית גם כאשר המכשיר נעול (כפי שמציעות אפליקציות חיצוניות), שיפור בריבוי המשימות כדי שיהיה אפשר לגלוש בזמן שמאזינים למוזיקה, ועוד.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים