שתף קטע נבחר

ההפתעה כבר בפנים: לחמניות זיתים

שניה לפני שאתם ממשיכים הלאה כי אולי נדמה לכם שמדובר כאן במתכון מסובך שגם מצריך התפחה, חכו שניה קטנה ותראו שעם מעט עבודה תוכלו ליהנות מלחמניות זיתים טעימות שלא צריך לחכות הרבה כדי לנגוס מהן. הילדים, שיכולים לסייע, יהיו מאושרים

כמה כיף לאכול לחמניות חמות ישר אחרי שיצאו מהתנור? כיף גדול, בעיקר כשאתם האופים שאחראים לפלא המדיף ניחוחות נפלאים שכאלה. הפעם אנו מציעים לכם לחמניות שאינן מצריכות התפחה ובתוך כל אחת מתחבא לו זית שמוסיף המון טעם לתוצר המוגמר. בתיאבון!

 

משדרגות כל ממרח עם קריצה קטנה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
משדרגות כל ממרח עם קריצה קטנה(צילום: shutterstock)

 

לחמניות זיתים

המרכיבים: 

3 כוסות קמח

קופסת זיתים מגולענים

מלח

150 גרם חמאה קפואה, חתוכה לקוביות

2 כוסות גבינת פטה קשה, מפוררת

 

אופן ההכנה:

  1. במעבד מזון מערבבים יחד את הקמח, המלח והחמאה עד לקבלת בצק פירורים (אפשר להוסיף מעט חלב במידה ולא נוצר בצק).
  2. מוסיפים את הגבינה המפוררת ולשים ביד עד לקבלת בצק.
  3. קורצים כדורים קטנים מהבצק, משטחים כל כדור ומניחים זית במרכזו. סוגרים את הבצק סביב הזית.
  4. מניחים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות במשך 15 דקות.

 

  • אפשר לשדרג עם גרעיני חמניות מעל לכל לחמניה - במקרה זה, יש להבריש במעט ביצה טרופה את חלקה העליון של כל לחמניה ולפזר מעט גרעיני חמניה.

 


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים