שתף קטע נבחר

סערה בממשלה: "לחקור את מינוי שי ניצן"

אושר מינויו של פרקליט המדינה החדש על רקע מחאת שרים מהימין. עוזי לנדאו דרש לחקור מעורבותה של ציפי לבני בבחירה. בנט: "אם שר אחר היה מתערב בוועדה, הוא היה עומד לדין". לבני: "כך נוהגים גם במינוי רמטכ"ל"

עימות חריף בממשלה במהלך ההצבעה לאישור מינויו של שי ניצן  לפרקליט המדינה הבא: שר התיירות עוזי לנדאו דרש היום (א') לפתוח בחקירת המינוי, וטען ששרת המשפטים ציפי לבני התערבה בעבודת ועדת האיתור שבחרה בו. את הדברים אמר לנדאו אחרי שלבני סיפרה שהפעילה את השפעתה על יו"ר ועדת האיתור, והבהירה כי המינוי של פרקליט המדינה לא יכול היה לעבור ללא ידיעתה ושלא על דעתה.

 

כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:

 

למרות זאת, רוב שרי הממשלה הצביעו בעד המינוי למעט שרי הבית היהודי ולנדאו עצמו מהליכוד ביתנו. שר החוץ אביגדור ליברמן לא השתתף בהצבעה, בשל האפשרות שניצן יהיה מעורב בהחלטה עתידית לגבי ערעור על פסק הדין בפרשת השגריר.

ישיבת הממשלה, הבוקר. למה רק מועמד אחד? (צילום: AP) (צילום: AP)
ישיבת הממשלה, הבוקר. למה רק מועמד אחד?(צילום: AP)

במהלך הדיון הוסיף שר התיירות לנדאו: "הוא לא נבחר להיות פרקליט ירושלים אז פתאום הוא מתאים להיות פרקליט המדינה?".

 

התנגדות למינוי הביעו שר התחבורה ישראל כץ ושר הכלכלה נפתלי בנט, שמתחו ביקורת על ההליך ומחו על

העובדה שלאישור הממשלה הובא רק מועמד אחד. לדברי בנט, הדבר לא היה קורה בחברה פרטית. "מי מושל במדינה הזאת, הפקידים או הממשלה? למשרד המשפטים מותר להתערב בוועדת האיתור, אבל אם זה היה שר אחר היו מעמידים אותו לדין".

 

בתגובה לדברים אמרה לבני שהממשלה מהווה במקרה זה חותמת גומי ותו לא, בדומה להליך מינוי של הרמטכ"ל ונגיד בנק ישראל, שבמסגרתם מוצג לממשלה רק מועמד אחד לאישור.

 

ההחלטה על מינויו של ניצן לתפקיד התקבלה ביום שלישי שעבר בידי ועדת איתור שהורכבה מהיועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, וכן נציב שירות המדינה משה דיין ומנכ"ל משרד המשפטים ד"ר גיא רוטקופף. הוועדה בחנה גם את שופטי המחוזי אבי זמיר וצבי סגל, ואת המשנה לפרקליט המדינה לשעבר יהושע למברגר.

 

בהודעת הוועדה נכתב כי "תפקיד פרקליט המדינה מחייב מנהיגות ואוטוריטה מקצועית, בקיאות וניסיון מקצועי, בעיקר בתחומי המשפט הפלילי והמנהלי-חוקתי, מנהיגות מערכתית ויכולת ניהול, ארגון והנעת המערכת, יכולת לעבודת צוות, היכרות טובה עם המערכת וכמובן יושר ויושרה".

 

ניצן (53), נשוי ואב לחמישה, נולד וגדל בירושלים. הוא למד בישיבה התיכונית נתיב מאיר ואחרי השירות הצבאי נרשם לחוג למשפטים באוניברסיטה העברית. לאחר שסיים את לימודיו בהצטיינות הוא התמחה אצל המשנה לנשיא בית המשפט העליון דאז, ולימים נשיא העליון, פרופ' אהרן ברק. לאחר תקופה קצרה במגזר הפרטי החל את דרכו הציבורית בפרקליטות המדינה, תחילה כעוזר של דורית ביניש, אז פרקליטת המדינה ולימים נשיאת בית המשפט העליון.

 

הזכרת שמו כמועמד המועדף על וינשטיין גררה לא מעט ביקורת. גורמים שונים בעולם המשפט, כולל מתוך הפרקליטות, תהו כיצד איש מחלקת הבג"צים, שמעולם לא ניהל תיק פלילי בבית המשפט ולא הוביל את אחד המחוזות הארציים, יכול להתמנות לתפקיד שאליו מתנקזות כל ההחלטות הרות הגורל במישור הפלילי. במקביל ספג ניצן ביקורת קשה מאנשי ימין ומתנחלים בעקבות אכיפת חוק קשוחה נגדם ביהודה ושומרון. הפגנות רבות התקיימו ליד ביתו וברשת הופץ סרטון הקורא לרצוח אותו, דבר שהביא את המשטרה לקיים סיורים תכופים ליד ביתו.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים