שתף קטע נבחר

בית שמש: היועמ"ש ערער על תוצאות הבחירות

בהודעת הערעור מבקש וינשטיין מבית המשפט שיפעיל את סמכויותיו בהתאם לחוק הרשויות המקומיות ויורה על ביטול הבחירות שהתקיימו בחודש שעבר ובהן ניצח משה אבוטבול

האם יערכו בחירות חוזרות בבית שמש? היועץ המשפטי לממשלה, עו"ד יהודה וינשטיין, הגיש אחר-הצהריים (יום ד') לבית המשפט המחוזי בירושלים ערעור על תוצאות הבחירות למועצת העיר ולראשות העיר בית שמש, לאור הטענות על הטיית הבחירות בעיר והפער הקטן בין שני המתמודדים - משה אבוטבול ואלי כהן. "קיימת אפשרות ממשית כי הקולות המזויפים השפיעו על תוצאות הבחירות", כתב היועץ המשפטי לממשלה.

 

הבחירות בבית שמש - כתבות אחרונות:

הזיוף בבית שמש: מקורבי ראש העיר נחקרו

מחאת הציונים: "לא מוותרים על בית שמש"

צפון חילוני, דרום חרדי: "לחלק את בית שמש"

 

בהודעת הערעור, שהוגשה באמצעות פרקליטת מחוז ירושלים (אזרחי) עו"ד ליאורה חביליו, מבקש וינשטיין מבית המשפט שיפעיל את סמכויותיו בהתאם לחוק הרשויות המקומיות ויורה על ביטול הבחירות. בערעור נכתב כי הוא הוגש לאחר שנפרשו בפני היועץ המשפטי ממצאי החקירה המשטרתית, שהחלה כבר ביום הבחירות לפני כחודש, עקב תלונות ומידע שהתקבלו על אודות מעשי זיוף ומרמה שנועדו להשפיע על תוצאות הבחירות.

 

הפגנה החודש בבית שמש (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
הפגנה החודש בבית שמש(צילום: גיל יוחנן)

 

עוד נכתב כי מממצאי החקירה עולה תמונה חמורה של פעילות עבריינית, שיטתית, מכוונת, מאורגנת וממוסדת שבה נטלו חלק עשרות רבות של אנשים והושקעו משאבים כלכליים רבים. כל זאת, כתב היועץ, בכוונה תחילה לשנות את תוצאות הבחירות, ומתוך מחשבה שיש בפעולות אלו כדי לשנותן. "היקף הליקויים החמורים ותוצאות הבחירות שהוכרעו בהפרשים קטנים, מלמדים שהיה בפעילות זו כדי להשפיע על תוצאות הבחירות בבית שמש".

 

על פי הערעור, הממצאים החמורים ביותר שנחשפו בחקירה "מלמדים על ניסיון מתוכנן, מכוון ושיטתי, בהיקף נרחב, לפגוע בטוהר הבחירות ולהשפיע על תוצאותיהן באמצעות פעילי סיעות, שהתחזו לאחרים והצביעו במקומם לסיעה ששלחה אותם ולמועמד המומלץ על ידה לראשות העיר", וכי מדובר היה בתופעה רחבת היקף שהייתה ידועה ומוכרת לרבים בחוגים מסוימים בעיר.

 

עוד מפורט בערעור כי לפי הראיות שנאספו, הפעילות תוכננה מראש עוד לפני יום הבחירות וכללה שידול של בעלי זכות בחירה למסור את תעודות הזהות שלהם לפעילים. תעודות הזהות, כך נטען בערעור, נאספו לאחר פניות טלפוניות מוקדמות, באיסוף ישירות מהבתים על ידי הפעילים או באמצעות נקודות איסוף ומפגשים בבתי הכנסת ובמקומות אחרים. ביום הבחירות נערך מבצע לשיגור מתוזמן של המתחזים להצבעה בקלפיות והחזרתן של תעודות הזהות למוקדים ולבעליהם המקוריים.

 

בעתירה מפורטים ממצאי חקירה שונים. בין היתר נכתב כי בדירות שעליהן פשטה המשטרה אותרו 120 תעודות זהות ודרכונים, ועליהן דפים עם מספרי קלפיות. בנוסף נמצאה שקית ובה כמה מטפחות ראש וכובעים, ואותרו כמה זוגת משקפיים, וממצאים שמצביעים על שיטת עבודה מאורגנת. על גבי רשימת הקלפיות באחת הדירות הופיע סמל של מפלגת "כח", הכולל את פתקי ההצבעה של המפלגה למועצה ושל המועמד משה אבוטבול לראשות העיר. על פי העתירה נמצא קשר ראייתי לפעיל במטה של משה אבוטבול ולפעילי "כח".

 

בנוסף נמצא רכב שבו כ-40 תעודות זהות. נהג הרכב שנעצר הצביע על תשלום כספי שהובטח לו ולפעילים שישיגו תעודות זהות. בחקירתו אמר: "אני הגעתי למטה בערך פעמיים בימים שונים, בעניין של הניסיון לגייס את תעודות הזהות של אותם אנשים שלא יכולים להצביע... במקביל, אני מקבל פניות מאנשים שמעוניינים לשמש כמצביעים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דינה מיסק
הפגנה בבית שמש לאחר הבחירות
צילום: דינה מיסק
צילום: אוהד צויגנברג
בחירות חדשות יתקיימו?
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים