שתף קטע נבחר

הוחלט: נייר חדרה תפטר יותר מ-200 עובדים

המנכ"ל עופר בלוך: "עובדים ששכרם 25 אלף שקל, ממשיכים לדרוש תנאים מפליגים ונוהגים בחוסר אחריות". בלוך מבקש לקצץ בשכר העובדים בעקבות הפסדי המפעל. הוא עצמו קיצץ 10% משכרו ומרוויח 90 אלף שקל בחודש. העובדים: "זה נסיון סחיטה. בלוך, האחראי לכישלון הניהולי המהדהד, מפיץ שקרים על שכר העובדים. אנו מוכנים להשתתף בכל תוכנית הבראה"

הנהלת נייר חדרה מממשת את האיום: 250-200 עובדים קבועים וזמניים יפוטרו מתוך 800 עובדי מפעל נייר חדרה, כך הודיעה הערב הנהלת המפעל. העובדים טוענים: "זו סחיטה". ההנהלה מקיימת הערב (מוצ"ש) ישיבת היערכות, בעוד העובדים, שהכריזו לאחרונה על סכסוך עבודה, מפגינים מול שערי המפעל. במפעל עובדים 375 עובדים קבועים בהסכם קיבוצי ועוד כ-400 זמניים - סך הכל כ-800 עובדים. בחברה כולה, כולל עובדי החברה במודיעין ועובדי חברת הבת אמניר, עובדים כ-3,000 עובדים.

 

  

מכתבי השימוע לפני פיטורים יישלחו לעובדים מחר. מנכ"ל נייר חדרה עופר בלוך מסר בהודעה לעיתונות, כי צעד הפיטורים ננקט, "בעקבות חוסר הנכונות של וועד העובדים להתגמש". בלוך מסר כי: "לא רצינו לפטר אף אחד אבל לא נשארה לנו ברירה. לאור הירידה העולמית בשימוש בנייר הלבן בשל המהפכה הדיגיטלית וההפסדים שרשמה החברה (כ- 61 מיליון ברבעון האחרון) מחויבת החברה לפעול לצמצום מיידי בעלויות התפעול.

מחאת העובדים (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
מחאת העובדים(צילום: עידו ארז)
 

"כבר לפני למעלה מחודש פנתה הנהלת החברה לנציגות העובדים אשר מייצגת כ-370 עובדים בלבד (מתוך כ-3,000 עובדי נייר חדרה), שעלות שכרם הממוצעת היא 25,000 שקל לחודש ואשר זוכים לתוספת שכר אוטומטי בשיעור של 4.5% מידי שנה, לשאת ולתת עם הנהלת החברה על חידוש ההסכם הקיבוצי, שמסתיים בסוף השנה. הנהלת החברה הבהירה לוועד העובדים כי נוכח מצב החברה היא נדרשת לצמצום חלק מההטבות שניתנות לעובדים ולקיצוץ הדרגתי רק בשכרם של אלה שעלות שכרם עולה על 10,000 שקל לחודש. צעד זה של ההנהלה נועד למנוע פיטורין והיווה למעשה צעד משלים לאחר שההנהלה קיצצה בשכרה, כולל שכר המנכ"ל, קיצצה בהוצאות אחרות וביצעה שינויים ארגוניים מרחיקי לכת – הכל כדי למנוע פיטורין כאמור".

הפגנת עובדי נייר חדרה (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
הפגנת עובדי נייר חדרה(צילום: עידו ארז)

 

לטענת בלוך: "370 העובדים מסרבים להבין את מצבו של המפעל, ממשיכים לדרוש תנאים מפליגים ונוהגים בחוסר אחריות. כשהמצב היה יותר טוב זכו עובדי נייר חדרה לתנאים מצוינים, אבל כאשר מצב הנייר הלבן קשה הם לא מוכנים להשתתף במאמץ. אני מדגיש – הוויכוח הוא על ויתור של תוספות וקיצוץ מינימאלי של שכר של אלה שמרוויחים הרבה... בצער רב, החלטנו על תחילת הליך פיטורין, בשלב ראשון, של למעלה מ 200 עובדים באופן מיידי. הסברנו לעובדים שלא נוכל להכנס לשנת 2014 במבנה עלויות כזה – אבל הם לא רוצים לשמוע".

הדלקת נרות חנוכה בסימן מחאה  (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
הדלקת נרות חנוכה בסימן מחאה (צילום: עידו ארז)
 

מנהלים: 30-49 אלף שקל בחודש. הערכת שכר המנכ"ל לפני הקיצוץ: 2 מיליון שקל בשנה

מוועד עובדי מפעל נייר חדרה נמסר בתגובה כי "שכר העובדים במפעל נע בין שכר מינימום ל-25 אלף שקל, אך רובם מרוויחים פחות מ-9,000 שקל. עובדים מתחילים מקבלים שכר מינימום - 23 שקל לשעה. בודדים מרווחים סכומים כפי שהוצגו. הערכת עלות שכרו של המנכ"ל אשתקד הסתכמה ב-2 מיליון שקל בשנה (כולל אופציות) אם כי לאחרונה קיצץ 10% בשכרו".

 

לטענת הנהלת נייר חדרה, המנכ"ל הרוויח 100 אלף שקל בחודש וכעת מרוויח 90 אלף שקל בחודש, אחרי שקיצץ בשכרו לפני חודשים ספורים. ההנהלה שלחה טבלה ובה פירוט משכורות העובדים הוותיקים,המאוגדים.

 

לפי הרשימה שנשלחה, יש במפעל 19 מנהלים שמרוויחים בין 30 אלף שקל ל-49.9 אלף שקל בחודש, 42 עובדים שמרוויחים 30-25 אלף שקל בחודש רובם מנהלים, מפעילים, חשמלאים, מלגזנים ומיעוט קטן של עובדי ייצור ותיקים. 235 עובדים מרוויחים 25-25 אלף שקל בחודש, רובם חשמלאים, אנשי אלקטרוניקה, מנהלי משמרת, אחראי קו, מחסנאים, מכונאים, מפעילים ומלגזנים. 71 עובדים מרוויחים 15-20 אלף שקל בחודש רבים מהם עובדי מנהלה ו-7 עובדים מרוויחים פחות מ-10,000 שקל בחודש.  את השכר הממוצע של עובדים אלה, כ-24.7 אלף שקל, חישבו בנייר חדרה ללא שיקלול שבעת העובדים שלטענתם מרוויחים פחות מ-10,000 שקל בחודש.

 

מעובדים אלה מבקשת הנהלת נייר חדרה הפחתת שכר זמנית של 5% בחודש, ויתור על משכורת 13  כתלות בהוצאות העסקיות והפחתת הטייס האוטומטי - תוספת של 4.5% בשנה.

 

העובדים: "המנכ"ל נכשל בניהול מספר חברות"

עוד מסרו וועד עובדי מפעל נייר חדרה בתגובה: "נייר חדרה סובלת מכישלון ניהולי מהדהד של עופר בלוך אשר ברקורד שלו מספר חברות שהגיעו למצב קשה ביותר. כעת מבקש המנהל הכושל מהעובדים לשלם את מחיר הכישלונות שלו, מפיץ נתונים שקריים על שכר העובדים ומבצע ניסיון סחיטה באמצעות איום בפיטורין.

 

"הסיבה האמיתית למשבר הוא רצון ההנהלה לאמץ את מודל קניאל ולפרק את העבודה המאורגנת במפעל. עובדי נייר חדרה מוכנים להשתתף בכל תכנית הבראה אך לא תחת ניהול כושל שרק יחמיר את המצב".

 

גם עובדי מודיעין ואמניר הכריזו על סכסוך עבודה

375 מעובדי המפעל הכריזו על סכסוך עבודה לפני כשבועיים וביום שישי האחרון השביתו את פעילות ייצור הנייר הלבן והממוחזר, במחאה על כוונת ההנהלה לקצץ בשליש בשכרם ולפטר עובדים. לטענת העובדים, ההנהלה השביתה בעקבות זאת את פעילות המפעל באופן חד צדדי החל מיום ראשון האחרון בעקבות השביתה בה נקטו בסוף השבוע. 410 עובדים נוספים מאתר החברה במודיעין וחברת-הבת אמניר הכריזו אף הם על סכסוך עבודה, אך טרם חלפו שבועיים מהכרזת הסכסוך מצדם.

 

במוצאי שבת הפגינו העובדים מחוץ למפעל וחסמו את הכניסה אליו, דבר שאילץ את המנכ"ל, עופר בלוך, להזדקק לסיוע משטרתי על מנת לצאת מהמקום. העובדים הפגינו שוב מחוץ לשערי המפעל ביום שלישי. ביום חמישי יזם משרד הכלכלה פגישת גישור דחופה בין ועד עובדי המפעל לבין נציגי ההנהלה בראשותו של סמנכ"ל משאבי אנוש בחברה, צביקה אברמוביץ, אולם היא הסתיימה ללא תוצאות. ועד העובדים מסר לאחר מכן, שהם הציעו "פשרות מרחיקות לכת", בהן ויתור על הקפאה של חלק מתנאי ההסכם הקיבוצי הקיים - אולם ההנהלה לא הסכימה להתגמש.

 

בהנהלת המפעל טוענים שבעקבות ההפסדים הכבדים (62 מיליון שקל ברבעון האחרון) ולאחר מהלכים של קיצוצים והתייעלות בדרג המנהלים, פנו לעובדים על מנת לנהל משא ומתן על התייעלות מצידם, אולם עד כה לא נוהל משא ומתן כזה.

 

ההנהלה איימה בתגובה כי בכוונתה להתכנס במהלך סוף השבוע ולדון בפיטורי מאות עובדים – כפי שאכן הודיעה היום. החברה דיווחה לאחרונה על תוצאותיה הכספיות לרבעון השלישי, לפיהם חלה ירידה של 8.7% במכירות ל-444 מיליון שקל, והפסד בשורה התחתונה של 61.5 מיליון שקל - זינוק חד לעומת הפסד של 6.8 מיליון שקל ברבעון המקביל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
הפגנת עובדי מפעל נייר חדרה
צילום: עידו ארז
מומלצים