שתף קטע נבחר

הפגנת הזעם באוקראינה: יותר מ-100 פצועים

ניסיון פריצה של מפגינים ללשכת הנשיאות בבירה קייב הוביל לשימוש בגז מדמיע, באלות וברימוני הלם על ידי השוטרים. דוברת המשטרה המקומית מסרה כי כ-100 שוטרים נפצעו. עשרות מפגינים פונו מהמקום באמבולנסים

המחאה נגד הנשיא האוקראיני ויקטור ינוקוביץ' הופכת לאלימה: כ-100 שוטרים ועשרות מפגינים נפצעו היום (יום א') בעימותים שאירעו בשולי הפגנת האופוזיציה המרכזית בקייב. דוברת המשטרה המקומית, אולגה ביליק, אמר כי ישנם כמאה שוטרים הסובלים מפציעות שונות, בהם כמה עם פציעות ראש.

 

עוד חדשות בעולם:

נוגע-גע ללב: צפו בכלב שהתאהב באווזה

ניו יורק: 4 נהרגו ועשרות נפצעו בתאונת רכבת

אולצה לעבור קיסרי ולקחו ממנה את התינוקת

 

תחילה הרשתה המשטרה להמשיך במחאה השקטה, אך לאחר שכמה אלפי מפגינים ניסו לפרוץ לתוך לשכת הנשיאות בבירה, החלו השוטרים להשתמש בגז מדמיע, באלות וברימוני הלם כדי לנסות ולפזר את הפורעים. עשרות בני אדם עם פציעות ראש פונו על ידי כוחות ההצלה.

 

מפגין מיידה אבן בהפגנה בקייב (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מפגין מיידה אבן בהפגנה בקייב(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
 

יותר מ-100 אלף מפגינים יצאו היום לכיכר העצמאות בעיר במפגן הזעם הגדול ביותר עד כה נגד הנשיא ינוקוביץ', זאת למרות איסור השלטונות. הם קראו לקיים בחירות חדשות ולהדיח את הנשיא המכהן. "אוקראינה באירופה", צעקו המפגינים בקול ושרו את ההמנון הלאומי. רבים מהם הניפו את דגלי אוקראינה והאיחוד האירופי. 

 

רוסיה נגד אירופה: הקרב על קייב הוכרע?

 

מנהיגי האופוזיציה, שהובילו את ההפגנה קראו להרגעת הרוחות. ויטלי קליצ'קו, אלוף האגרוף לשעבר ומנהיג אחת ממפלגות האופוזיציה, גינה את הניסיון לפרוץ למשרדי הנשיא ואמר כי מדובר במאמץ פרובוקטיבי שעלול לגרום לממשלה להכריז על מצב חירום. הוא קרא למפגינים להישאר בכיכר ולהמשיך במחאה שלווה. משרד הפנים האוקראיני מסר כי כ-200 מפגינים עם מסכות ניסו לפרוץ את מחסומי המשטרה ואף ריססו את השוטרים בגז מדמיע.


 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

מוקדם יותר היום הגיעו חמש חברות הארגון הפמיניסטי הקיצוני "פמן" לשגרירות אוקראינה בפריז והטילו את מימיהן על תמונות הנשיא האוקראיני ויקטור ינוקוביץ' במחאה על דיכוי האופוזיציה במדינה הסובייטית לשעבר. "באנו לומר לאירופה שאנחנו זקוקים לעזרה", אמרה אינה שבצ'נקו, מנהיגת "פמן" בצרפת. היא גינתה את "ההשפעה" שיש לדבריה לנשיא רוסיה ולדימיר פוטין על השלטונות בקייב.

 

בשבוע שעבר הודיעה הממשלה בקייב כי לא תחתום על הסכם סחר ושיתוף פעולה חשוב ביותר עם האיחוד האירופי ובכך הציבה מכשול בדרכה של המדינה הבלטית להצטרפות לאיחוד האירופי. החלטת הממשלה הוציאה אלפי אנשים לרחובות, שגם דרשו את שחרורה מהכלא של ראש הממשלה לשעבר יוליה טימושנקו, במה שנחשב להפגנות המחאה הגדולות ביותר במדינה מאז "המהפכה הכתומה" ב-2004.

 

מפגינות משתינות על דמותו של הנשיא האוקראיני (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מפגינות משתינות על דמותו של הנשיא האוקראיני(צילום: AFP)

 

מנהיגי האיחוד האירופי התאספו ביום חמישי האחרון בבירת ליטא וקיוו לברך את פניהם של

האוקראינים כשותפים לדרך שתעמיק את הערכים הדמוקרטיים של האיחוד האירופי במדינה שהייתה פעם תחת המשטר הסובייטי לשעבר.

 

במקום שותף לדרך, הם מצאו שליט קשה עם סטייל סובייטי שהפך את ההכנות לוועידה למשחק גיאו-פוליטי, ובתוך כך שמר גם על תמיכתו בקרב "האוליגרכים", אנשי העסקים העשירים, שעל קולותיהם הוא מסתמך בבחירות ב-2015.

 

ינוקוביץ', עוד לא בן 63, ישתתף בכל מקרה בוועידה אף שהוא לא מתכוון לחתום על ההסכם. חבריו לוועידה, מנהיגי מדינות האיחוד, ישמעו ממנו הודעה שניתן לסכם אותה כך: "אם אתם רוצים שלא אחתום על עסקה עם רוסיה, הציעו יותר כסף". "ממתק בעטיפה יפה", כך תיאר ינוקוביץ' ביום שלישי האחרון את הסיוע הכספי על סך 610 מיליון אירו שהציעה לו בריסל. לדבריו, שינוי הכלכלה האוקראינית לסטנדרטים של האיחוד האירופי ידרשו לפחות 20 מיליארד דולר בשנה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים