שתף קטע נבחר

שגרירנו החדש בקנדה

רפאל ברק, אשר כיהן בתפקידו הקודם כמנכ"ל משרד החוץ, מחליף את מרים זיו, אשר כיהנה כשגרירת ישראל בקנדה בחמש השנים האחרונות

חילופי משמרות בשגרירות ישראל באוטווה, בירת קנדה. רפאל ברק נכנס השבוע לתפקידו כשגריר החדש של ישראל במדינת דגל עלה המייפל האדום.

 

בטרם החל ברק באופן רשמי לתפקידו, נערך טקס במהלכו הציג השגריר הנכנס את כתב האמנה שלו לדיוויד ג'ונסטון, המושל הכללי של קנדה המשמש כנציגה של המלכה אליזבת השנייה במדינה (תפקיד ייצוגי המקביל לתפקיד נשיא מדינת ישראל). במהלך הטקס נשא ג'ונסטון דברים חמים על טיב היחסים בין קנדה לישראל: "היחסים בין קנדה לישראל חזקים מתמיד בכל המישורים ומתבססים על ערכים ואינטרסים משותפים. בנוסף, יש לשתי המדינות קשרים הדוקים הן בתחום המדיני-פוליטי והן בתחום החברתי. הקשר בין העמים חזק ביותר ואנו מצפים להמשך שיתוף פעולה הדוק בין המדינות בתחומי הביטחון, המסחר, הפיתוח והחדשנות".

 

השגריר ברק שחיזק את דבריו של ג'ונסטון ציין: "הקשר החזק בין ישראל לקנדה מושרש בערכים דמוקרטים ואינטרסים משותפים בין המדינות. הבסיס האיתן עליו נמצאים היחסים בין המדינות יעזרו להעמיק עוד יותר את הקשר בין שתי ישראל לידידתה הטובה קנדה".

 

בטקס נכחו גם הקונסול הכללי של ישראל בטורונטו ובמערב קנדה, די.ג'יי שניווייס, הנספח הכלכלי של ישראל בקנדה, מייקל קהורי וכן הנספח לענייני תיירות של ישראל בקנדה, עמי אלון.

 

רפאל ברק, אביגדור ליברמן וזאב אלקין (צילום: עמית שאבי) (צילום: עמית שאבי)
רפאל ברק, אביגדור ליברמן וזאב אלקין(צילום: עמית שאבי)

 

לאחר הטקס נערכה קבלת פנים חגיגית שהתקיימה במעונו של השגריר ברק באוטווה. לאירוע, ששימש גם כהפגנת כוח באשר לטיב הקשרים של ישראל מול כל גורמי הממשלה הקנדים, הגיעו בין השאר שרים מממשלת קנדה, חברי פרלמנט, פקידי ציבור בולטים ונציגים בכירים מהקהילה היהודית בקנדה.

 

ברק מחליף בתפקידו את מרים זיו, אשר כיהנה כשגרירת ישראל בקנדה בחמש השנים האחרונות. ברק, שנולד שנולד במונטווידאו, בירת אורוגוואי, עלה עם משפחתו לישראל בשנת 1969. הוא החל את דרכו במשרד החוץ בשנת 1977 כשכיהן בתפקיד פקידותי בשגרירות ישראל בלימה, בירת פרו. בשנת 1987 הוא מונה לנספח לענייני תקשורת בנציגות של ישראל בקהילה האירופית. ב-1991 מונה ברק לסגן השגריר בבלגיה ולוקסמבורג. בשנת 1993-1996 שימש כמתאם המגעים עם הפלשתינאים לאחר החתימה על הסכמי אוסלו. באוגוסט 2000 מונה לסגן שגריר ישראל בארצות הברית, כאשר בשנת 2002 במהלך תקופת המעבר בין שגרירי ישראל בארצות הברית, דוד עברי ודני אילון, שימש ברק כשגריר בפועל של ישראל בארצות הברית. לאחר מכן כיהן כסמנכ"ל משרד החוץ לענייני מערב אירופה. משם עבר לתפקיד ממלא מקום שגריר ישראל בצרפת. לאחר מכן הוא שימש כממלא מקום מנכ"ל משרד החוץ ובשנת 2011 מונה למנכ"ל המשרד לתקופה של שנתיים עד לתפקידו החדש כאמור, כשגריר ישראל בקנדה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים