שתף קטע נבחר

יצוגית נגד טיב טעם: פגעה בשכר העובדים

ביה"ד אישר תביעה יצוגית שהוגשה בשמם של כ-600 עובדים, בה נטען כי הרשת הפחיתה משכרם ופגעה בתנאי העסקתם באופן חד צדדי. סכום התביעה מוערך בכ-560 אלף שקל

בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב אישר לאחרונה תביעה ייצוגית נגד טיב טעם, בגין הפחתת שכר שביצעה ב-2010 לעובדים וכן הפחתה רטרואקטיבית של שכרם עבור שלושה חודשי עבודה. סכום התביעה, שאושרה כייצוגית עבור 600 עובדים, מוערך בכ-560 אלף שקל.

 

בתביעה, שהוגשה באמצעות עו"ד גל גורודיסקי, נטען כי הרשת ניכתה משכר העובדים בעקבות פרסום צו ההרחבה בענף רשתות המזון בפברואר 2010. הצו קבע הוראות בדבר מתן זכויות סוציאליות שונות לעובדים, בהן משכורת 13, קרן השתלמות, זכאות מוגדלת לדמי הבראה ולדמי מחלה תוספת ותק ועוד.

 

בתביעה נטען כי על אף שהצו נועד להיטיב עם העובדים, הרשת בחרה לגלגל את ההפסד הכספי שהיה צפוי לה בעקבותיו על חשבון עובדיה באמצעות ניכוי שכרם של עובדים שהתשכרו מעל שכר מינימום. בכך על פי התביעה, פגעה הרשת בתנאי העסקת העובדים באופן חד צדדי, תוך התעלמות לכאורה מהוראות חקיקת המגן.

 

התובעת, עובדת לשעבר של הרשת, טענה כי מחודש יוני 2010 הופחת שכרה מ-22 שקל לשעה ל-21.7 שקל ובכך היא ירדה אל מתחת לשכר המינימום (שכר המינמום עומד כיום על 23.12 שקל לשעה, ב.פ). עוד נטען, כי הרשת ניכתה רטרואקטיבית סכום של 137.7 שקל משכרה, עבור החודשים שלאחר פרסום הצו. להערכתה, הסכום שהופחת מהשכר השעתי עומד על כשקל אחד.

 

עוד טענה התובעת, כי הרשת איימה על העובדים, כי אם לא יסכימו להרעת התנאים, יפוטרו מעבודתם ולפיכך חלקם הסכימו לתנאים החדשים בלית ברירה.

 

בהחלטת בית הדין לקבל את התביעה כייצוגית, נקבע כי המעסיק בחר לממן חלק מעלויות צו הרחבה על ידי הפחתת שכר העובדים. "בעניין שבפנינו, עסקינן במעסיק אשר בשל שיקוליו הכלכליים החליט להטיל חלק מעלויות צו ההרחבה על עובדיו ובכך, לכאורה, עיקר מתוכן את הוראות צו ההרחבה", צוין בהחלטה.

 

עו"ד גורודיסקי מסר כי "החלטת בית הדין מהווה תקדים חשוב ופורץ דרך בכך שתעמיד לשאלה את הלגיטימיות של יכולת מעסיקים להרע את תנאי העובדים בעקבות חתימת הסכמים קיבוציים ופרסום צווי הרחבה, שמטרתם לשפר את תנאי העובדים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי מועלם
טיב טעם. גלגלה את ההפסד הצפוי על העובדים
צילום: אבי מועלם
מומלצים