שתף קטע נבחר

תאילנד: רה"מ לשעבר הואשם ברצח מפגינים

המחאה נגד הממשלה הנוכחית רק מתגברת, אולם היום חזרו לכותרות ההפגנות האלימות מ-2010, שגבו את חייהם של 90 בני אדם, כשכתב אישום הוגש נגד ראש הממשלה דאז אבהיסיט וג'ג'יווה בגין רצח שני מפגינים

בעוד המחאה נגד ראש ממשלת תאילנד יינגלוק צ'ינוואט נמשכת ומתעצמת, כתב אישום הוגש היום (יום ה') נגד ראש הממשלה לשעבר ומנהיג האופוזיציה הנוכחי אבהיסיט וג'ג'יווה. הוא הואשם ברצח מפגינים ב-2010, אז סערה בתאילנד מחאה אנטי-ממשלתית נוספת. במקביל, ניתקו מפגינים את הספקת החשמל למשרד ראש הממשלה המכהנת במאמץ נוסף להפלת שלטונה לפני הבחירות.

 

עוד חדשות בעולם:

הצילום ש"חשף את מערך אבטחת נסראללה"

לא עליזים: נישואי גייז באוסטרליה לא חוקיים

מפקד המורדים ברח, ארה"ב הפסיקה הסיוע

 

אבהיסיט, שכיהן כראש הממשלה בין השנים 2008 ל-2011, הואשם בגרימת מותם של גבר בן 43 ונערה בת 14, אולם כפר היום בהאשמות נגדו. כ-90 בני אדם נהרגו במהלך פשיטת הרשויות על מעוזי המפגינים ב-2010. תיקי חקירה נוספים נגד אבהיסיט עומדים בעינם. ממשלת אבהיסיט חטפה ביקורת נוקשה ב-2010 כשאישרה שימוש בתחמושת חיה נגד המפגינים ושיגרה צלפים לרחובות.

 

אבהיסיט וג'יג'ווה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
אבהיסיט וג'יג'ווה(צילום: EPA)
 

מפגינים על גדרות מתחם הממשלה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מפגינים על גדרות מתחם הממשלה(צילום: רויטרס)

רה"מ יינגלוק סביב תומכיה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
רה"מ יינגלוק סביב תומכיה(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

ב-2010 השתלטו מפגיני "החולצות האדומות" על דאונטאון בנגקוק למשך כמה חודשים. המפגינים תמכו אז בראש ממשלת תאילנד לשעבר - טסקין צ'ינוואט, אחיה של ראש הממשלה המכהנת כיום. המחאה הנוכחית מובלת על ידי תומכי אבהיסיט נגד ממשלת יינגלוק והדרישה המרכזית של המוחים היא להפיל את השלטון.

 

הלחץ נמשך: נותק החשמל למשרד רה"מ

בתוך כך, ניתקו היום מפגינים את הספקת החשמל למשרד ראש הממשלה ודרשו כי המשטרה תעזוב את המקום, במסגרת צעדיהם להגביר את הלחץ על הממשלה. המפגינים, שדורשים את החלפת הממשלה לפני הבחירות שייערכו ב-2 בפברואר, איימו להשתמש בכוח אם כוחות המשטרה לא יעזבו. ניסיונות משא ומתן בין המפגינים לשוטרים עלו בתוהו.

 

צלם סוכנות הידיעות AP שנמצא בתוך אחד מבנייני הממשלה אמר כי החשמל נותק למשרד העיתונאים. המשטרה אישרה כי אין חשמל בכמה בניינים במתחם. המפגינים אף חתכו גדר תיל שהקיפה את המתחם לעיני השוטרים.


 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

הפוגה של מנוחה. שוטרים במתחם הממשלה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הפוגה של מנוחה. שוטרים במתחם הממשלה(צילום: AFP)

 

ראש הממשלה יינגלוק לא הייתה במשרדה בזמן שנותק החשמל, וזמן קצר לאחר מכן שיגרה מסר טלוויזיוני ממיקום בלתי ידוע שבו הכריזה כי בעוד שלושה ימים ייפגשו כל פלגי המחאה עם נציגים מהממשלה כדי להביא לפתרון המשבר. הנהגת המחאה דרשה פגישה עם בכירים בצבא ובמשטרה, אך לפי שעה דרישה זו נדחתה. אולם, מנהיגי המחאה נפגשו במלון עם אנשי עסקים בכירים במדינה וניסו להסביר את מטרותיהם.

 

מנהיג המחאה סותפ טאוגסובן הכריז השבוע כי לתנועתו יש יותר לגיטימיות מהממשלה עצמה, שלטענתו פועלת נגד החוקה. בסדרת הוראות תמוהות, הוא קרא למשטרה לא לדווח על מיקומם ודרש שיינגלוק תועמד לדין בגין המרדה -

אישום שהופנה נגדו בשל השתלטות תנועתו על משרדי הממשלה והקריאה למשרתי ציבור שלא להגיע לעבודה ולהצטרף למחאה.

 

ביום שני האחרון הכריזה יינגלוק על פיזור הפרלמנט, אולם מנהיגי המחאה טענו כי פיזורו הוא לא אחד ממטרות המוחים. ההפגנות נגד ממשלת יינגלוק במדינה נמשכות זה כשבועיים, ובמסגרתן נהרגו חמישה בני אדם ונפצעו לפחות 289. המחאה נגד הממשלה החלה בחודש שעבר לאחר שמפלגת השלטון ניסתה להעביר הצעת חנינה, שלפי מבקריה נועדה לפטור מעונש את אחיה של יינגלוק, ראש הממשלה לשעבר טקסין צ'ינוואט, שהודח בהפיכה הצבאית ב-2006, הורשע בעבירות שוחד ונידון לשנתיים מאסר. בימים אלה הוא חי בגלות בדובאי וטוען שהרשעתו נובעת ממניעים פוליטיים. המפגינים במדינה דרשו להחליף את הממשלה ב"מועצת עם", אך לא פירטו מעולם מה תהיה המשמעות של מועצה שכזו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
ניתקו החשמל למשרד רה"מ
צילום: EPA
מומלצים