שתף קטע נבחר

אחרי פוסי ריוט: גם פעילי גרינפיס משתחררים

ההכנות לאולימפיאדת החורף בעיצומן - הפעילים שמחו על קידוח נפט ונעצרו קיבלו אשרות יציאה. "מרגיש שניצחנו", סיפר הראשון לעזוב את רוסיה

הראשון מבין 30 פעילי גרינפיס, שנעצרו בחודש ספטמבר כאשר מחו על קידוח נפט בים הארקטי, עזב את רוסיה. כך הודיע אתמול (יום ה') הארגון הסביבתי, שהוסיף כי שאר הפעילים צפויים לעזוב את המדינה במהלך היום.

 

עוד חדשות בעולם :

מתקפת דגי הטרף: "ילדים איבדו אצבעות"

עשרות תקועים בקרח על אונייה באנטרקטיקה

אוקראינה: מכות רצח לפעילת אופוזיציה

 

מלבדו קיבלו אתמול עוד 13 פעילים את האשרה המיוחלת, והיתר יקבלו אותה היום. "עכשיו אני חוזר למיטה בבית, לאישה, לילדים ולחיים שלי", מסר דימה ליטבינוב. "אני עוזב את רוסיה ומרגיש שניצחנו", הכריז. לעיתון "גרדיאן" הוא סיפר כי "רוסיה לא חייבת לי חנינה, היא חייבת לי התנצלות. היא חייבת לי מדליה על ניסיון לשמור על איכות הסביבה ברוסיה".

 

"רוסיה חייבת לי מדליה". דימה ליטבינוב (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
"רוסיה חייבת לי מדליה". דימה ליטבינוב(צילום: רויטרס)

הפגנה למען שחרור הפעילים (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הפגנה למען שחרור הפעילים(צילום: AFP)

בספטמבר השתלטו כוחות הביטחון ברוסיה על הספינה "זריחה ארקטית" של גרינפיס, יום לאחר שארבעה פעילים ניסו לעלות על אסדת קידוח נפט רוסית כדי למנוע ממנה לקדוח. אחד מהפעילים סיפר כי 15 בני אדם רעולי פנים השתלטו על הספינה. לדברי הארגון, הקדיחה באזור הארקטי מאיימת על סביבה ייחודית ופגיעה. בנוסף הודיעו בגרינפיס כי המעבורת עגנה במים בינלאומיים.

 

שלשום הודיעה רוסיה כי כל 30 האישומים בוטלו. מעצרם של הפעילים, השייכים ל-18 מדינות, עורר ביקורת חריפה ברחבי העולם. בתחילה הואשמו הפעילים בפיראטיות. ולדימיר פוטין אמר אז כי "זה כמעט ברור שהם אינם פיראטים, אך הם הפרו את נורמות החוק הבינלאומי והיו קרובים באופן מסוכן לאסדה". בהמשך הואשמו ה-30 בבריונות, ומולם עמד עונש מאסר של שבע שנים.

ההשתלטות על ספינת גרינפיס  (צילום: AFP PHOTO / GREENPEACE / DENIS SINYAKOV) (צילום: AFP PHOTO / GREENPEACE / DENIS SINYAKOV)
ההשתלטות על ספינת גרינפיס (צילום: AFP PHOTO / GREENPEACE / DENIS SINYAKOV)

 (צילום: AFP PHOTO / HO/ GREENPEACE / DENIS SINYAKOV) (צילום: AFP PHOTO / HO/ GREENPEACE / DENIS SINYAKOV)
(צילום: AFP PHOTO / HO/ GREENPEACE / DENIS SINYAKOV)
 

במהלך מעצרם שלחו 11 זוכי פרס נובל לשלום, בהם דזמונד טוטו הדרום אפריקני, מכתב לפוטין שבו דרשו לזנוח את האישומים. "הפעילים לא היו חמושים והשתמשו רק באמצעים שקטים כדי להביע את התנגדותם לקידוח הנפט", כתבו. גם בית הדין הבינלאומי האמון על שמירת חוק הים, הממונה על ידי האו"ם, הורה לרוסיה לשחרר במיידית את פעילי הארגון.

 

לאחרונה שוחררו גם חברות להקת הפאנק "פוסי ריוט" ואויבו המר של פוטין, האוליגרך מיכאל חודורקובסקי. השחרורים הם על רקע אולימפיאדת החורף בסוצ'י, שתתקיים

בפברואר ובה תולה הנשיא תקוות רבות. מריה אליוחינה, אחת מחברות הלהקה המשוחררות, אמרה כי השחרורים האחרונים הם "תעלול יח"צני", והוסיפה כי "אם הייתה לי אפשרות לסרב לחנינה הייתי עושה זאת".  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP PHOTO / HO/ GREENPEACE / DENIS SINYAKOV
ההשתלטות על ספינת גרינפיס
צילום: AFP PHOTO / HO/ GREENPEACE / DENIS SINYAKOV
מומלצים