שתף קטע נבחר

יש כסף בקונגרס האמריקני: הרוב מיליונרים

דווקא ביום שבו פורסמו מימדי העוני המדאיגים בארה"ב, מחקר חשף כי לראשונה יש רוב בקרב נבחרי העם שנכנסו למועדון המיליונרים. ומי הכי עשיר?

ביום שבו מתפרסמים מימדי העוני האדירים בארה"ב, מסתבר שנבחרי העם לא סובלים במיוחד: מחקר שערך "המרכז לפוליטיקה חיובית", גוף א-פוליטי בארצות הברית, מגלה כי מחצית מחברי הקונגרס האמריקני הם מיליונרים.

 

עוד חדשות בעולם:

שבועון צרפתי: הנשיא הולנד מאוהב בשחקנית

בימ"ש בצרפת: דיאדונה הוא סכנה לציבור

קמפיין "סלפי" בלבנון: אנחנו לא שהידים

 

המחקר שהתפרסם הלילה (יום ו') מגלה כי 268 מתוך 534 חברי הקונגרס נהנים משווי נקי חציוני של לפחות מיליון דולר. בעיתון USA TODAY דיווחו כי בזמן שבשנה שעברה היו 48% מיליונרים בגבעת הקפיטול, הרי שהשנה יש רוב של מחוקקים שנכנסו למועדון המיליונרים.

 

המחוקק העשיר ביותר הוא ציר בית הנבחרים דרל איסה, רפובליקני ממחוז בחירה בקליפורניה ממוצא לבנוני, ששוויו מוערך ב-464 מיליון דולרים.

 

לא חסר לו. המחוקק העשיר ביותר בגבעת הקפיטול דרל איסה (צילום: AP) (צילום: AP)
לא חסר לו. המחוקק העשיר ביותר בגבעת הקפיטול דרל איסה(צילום: AP)

עוד עולה מהמחקר כי הסנאטורים עשירים יותר מהצירים בבית הנבחרים. השווי הממוצע של 100 הסנאטורים מוערך ב-2.7 מיליון דולר בעוד ש-434 צירי בית הנבחרים שווים בממוצע 896 אלף דולרים כל אחד.

 

בכל מקרה, לא ברור כמה כסף יש לכל אחד מחברי הקונגרס האמריקני, הנדרשים לדווח על נכסיהם באופן כללי. נכסי נדל"ן, כך על פי המחקר, הם ההשקעה המועדפת ביותר בקרב הנבחרים וכלל נכסיהם שווים בין 442 מיליון דולר ל-1.4 מיליארד.

 

המחוקקים מושקעים גם בשוק המניות, כשהמניה הפופולרית ביותר בקרב חברי הקונגרס היא של חברת ג'נרל אלקטריק. בשנה שעברה החזיקו 71 מחוקקים במניות החברה.

 

בקונגרס עושים הרבה כסף, אבל בארה"ב חיים כ-50 מיליון עניים (צילום: AFP) (צילום: AFP)
בקונגרס עושים הרבה כסף, אבל בארה"ב חיים כ-50 מיליון עניים(צילום: AFP)

רק אתמול התפרסמו נתונים מדאיגים, שלפיהם 15 אחוז מהאמריקנים נמצאים כיום מתחת לקו העוני - 49.7 מיליון איש, בהם 13.4 מיליון ילדים. "במדינה העשירה ביותר בעולם ישנם יותר מדי ילדים שעדין נולדים לתוך עוני", אמר אתמול הנשיא ברק אובמה. "מעטים מדי זוכים להזדמנות הוגנת להימלט מהעוני. אמריקנים מכל הגזעים והרקעים חווים משכורות שאינן עולות".

 

קו העוני בארה"ב מתייחס למשפחה של ארבע נפשות המתפרנסת מפחות מ-22,810 דולר בשנה. הממד הזה נקבע ב-1963 על-ידי הכלכלנית מולי אורשנסקי שפעלה מטעם הביטוח הלאומי, וכעבור שנתיים זה אומץ על-ידי המשרד להזדמנויות כלכליות, שהוביל את המלחמה בעוני. מאז שימש קו העוני להפרדה בין אלו שעניים לבין אלו שלא – אולם בחינה מעמיקה מגלה כי התמונה האמיתית מורכבת יותר.

 

המדד שהציבה אורשנסקי השאיר בחוץ רבים, בהם ילדים בני פחות מגיל 15 החיים יחד בלי הורים, או אזרחים שחי במוסדות כמו במעונות סטודנטים או בבסיסי צבא. מפתיע מכול הוא היחס להומלסים: מחוסרי דיור שמגיעים למחסה של לשכות הסעד נכללים במדד, אולם אלו שנשארו בחוץ ברחוב - נשארים גם מחוץ לסטטיסטיקה.

 

בפועל, מסתבר ש-58 אחוז מהאמריקנים נכללים בקטגוריה של עניים בשלב כלשהו בחייהם הבוגרים. בעקבות המשבר הכלכלי של השנים האחרונות, אחד מכל שלושה אמריקנים (31.6 אחוז) חווה עוני בשלב כלשהו בשנים 2009 עד 2011. אולם גם בשנתיים שלפני פרוץ המשבר בתקופת הבועה הכלכלית חוו 27.1 אחוז מהאמריקנים עוני לפחות במשך חודשיים ברציפות. בממוצע אותם אנשים גלשו מתחת לקו העוני למשך שישה חודשים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
עשירים בגבעת הקפיטול
צילום: רויטרס
מומלצים