שתף קטע נבחר

צילום: AP

פרס על שרון: "מהאדמה באת, אליה תחזור"

נשיא המדינה הביע געגועים לשרון, כינה אותו "בונה ארצנו ומצביא חירותנו", ואמר כי "הוא אהב את העם והעם אהב אותו"

שעות ספורות לאחר מותו של אריאל שרון ספד לו נשיא המדינה שמעון פרס וכינה אותו "מנהיג גדול ונועז, מצביא משכמו ומעלה". פרס, שותפו של שרון במפלגת קדימה ויריבו הפוליטי בשנים שקדמו לכך, הוסיף כי "הוא אהב את עמו ועמו אהב אותו. הוא היה בונה ארצנו ומצביא חירותנו. הוא הפך את מלחמת יום הכיפורים מתבוסה אפשרית לניצחון. הוא ידע לקבל החלטות קשות ויישם אותן באומץ לב הן בשעות מלחמה והן בשעות שלום".

 

מות אריאל שרון ב-ynet:

ישראל של שרון: האיש שעיצב היסטוריה

פקודיו של שרון: "כולם רצו להיות כמוהו"

 

בהודעה פומבית מבית הנשיא בירושלים אמר פרס כי יתגעגע לשרון, והוסיף כי האחרון "ייזכר לעולם כמנהיג ייחודי בתולדות עמנו. אריק היה איש משפחה למופת, הוא ראה בישראל כמשפחתו המורחבת. מאז ימיה הראשונים של ישראל ועד היום קיימנו ידידות אישית אמיצה. הוא יחסר לי מאוד. אריק, מהאדמה באת ולאדמתך אתה חוזר, ועל מצחך פלדת ניצחונות וזהב תקוות".

שרון ופרס באזור ראס סודר, 1975 (צילום: גטי אימג'בנק) (צילום: גטי אימג'בנק)
שרון ופרס באזור ראס סודר, 1975(צילום: גטי אימג'בנק)
 

שרון ובגין, 1977 (צילום: לע"מ) (צילום: לע
שרון ובגין, 1977(צילום: לע"מ)

שרון וראש הממשלה רבין, 1975 (צילום: MCT) (צילום: MCT)
שרון וראש הממשלה רבין, 1975(צילום: MCT)

שרון וקונדליזה רייס, 2005 (צילום: MCT) (צילום: MCT)
שרון וקונדליזה רייס, 2005(צילום: MCT)

שרון, בוש ואבו מאזן, 2003 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
שרון, בוש ואבו מאזן, 2003(צילום: EPA)

ראש הממשלה בנימין נתניהו פרסם הודעת אבל מצולמת ובה אמר כי "עם ישראל מרכין ראשו על לכתו של אריאל שרון. אריק בראש ובראשונה היה לוחם ומפקד אמיץ. אני מאמין שהוא היה אחד מגדולי המצביאים שקמו לנו בתקופה החדשה. הוא נטל חלק מרכזי בכל המאבקים על ביטחון ישראל החל מהיותו לוחם צעיר במלחמת העצמאות, דרך תפקידי הפיקוד שלו במבצע סיני ובמלחמת ששת הימים דרך ההובלה המכרעת שלו בהעברת צה"ל לצד השני של תעלת סואץ. בעצם המהלך ששינה את פני המלחמה והכריע את מלחמת יום הכיפורים לטובתנו".

 

נתניהו הזכיר ששרון הקים את יחידה 101, "ובתפקיד הזה יצק את היסודות של יוזמה ותגמול במאבק נגד הטרור, יסודות שעומדים לנו גם היום. אריק תרם בכל תפקידיו אחר כך, כשר בממשלות ישראל וכראש ממשלת ישראל לביטחון המדינה ולהגנתה. הוא עשה את זה מתוך ידיעה שהעם היהודי חייב להיות מסוגל להגן על מדינתו היחידה בכוחות עצמו ולמען עצמו. זכרו יהיה נצור בלב האומה לעד".  

ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט, שירש את שרון לאחר אשפוזו, אמר ש"שרון היה תמיד בקו האש הראשון של המלחמות הגורליות שקבעו את קיומה ואת גורלה של מדינת ישראל, אך בניגוד לדימוי שדבק בו, אריק לא היה שוחר מלחמה. כשהוא היה צריך להילחם הוא עמד בראש הגייסות, במקומות הרגישים והכואבים ביותר, אבל הוא היה אדם מציאותי והבין היטב שיש גבול שצריך לתחום אותו ליכולת שלנו לנהל מלחמות".

לדבריו, "אריק ידע להיות איש נחרץ, קשה ולעתים גם אכזר, כפי שמתחייב מהתפקיד שאותו הוא מילא. אבל בראש ובראשונה הוא ידע להחליט, הוא ידע לקבל הכרעות, הוא ידע לקחת אחריות. הוא היה מנהיג. לא היו רבים כמוהו, אין כמוהו ואולי לא יהיה. הוא היה אחד מגדולי הלוחמים והמנהיגים. הוא ידע בצד ההכרעות הקשות להפגין חום אישי, נימוסים אדירים, התחשבות בזולת וידידות וחברות אין קץ. הוא יחסר לעם ישראל, עם ישראל זוכר אותו ויזכור אותו כאחד מגדולי האנשים שעיצבו את הארץ הזאת".

 

בשעה 14:45, שעה לאחר מותו של שרון, התייצב בנו גלעד מול המצלמות והודה לאנשי הצוות בשיבא ובהדסה עין כרם, שטיפלו באביו במשך שמונה שנים. "אנחנו חייבים תודה להמונים בארץ ובעולם שהתפללו לשלומו. הוא הלך כשהוא החליט ללכת", אמר.

 

אריאל שרון, בן 85 במותו, היה ראש ממשלת ישראל בשנים 2006-2001 ואחד המצביאים הבולטים בתולדות המדינה. הוא השתחרר מצה"ל בדרגת אלוף, היה ממייסדי תנועת הליכוד וכיהן במספר רב של תפקידים בממשלה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים