שתף קטע נבחר

גלגולה של שמיכה

זו לא שמיכת טלאים, לא סתם בד מסוגים ועוביים שונים, אלא שמיכה שמסמלת את החיבוק האנושי, כזה שתינוקות נולדים וכולם מאחלים שיאהבו ויחבקו אותם. חיבור ודאגה המגיעים דרך חיבוק ומגע, מקטינים את המילים שרוצות לתארם

שמיכה היא מעטפת של חום, לימים קרים, בקיץ אנחנו חשופים יותר, בחורף רוצים להשתבלל במערה הפרטית, להתחמם, עם מדורה ומרשמלו. אז נכון , שב2014 לא רצוי להדליק מדורה במרכז הסלון, אז נהוג להתעטף, זה שוכלל למילה כרבולית, משהו עוטף ומגן עלינו, לפעמים מהקור, לעיתים זה גם סימבולי, להגן על הגוף שלנו.

 

השמיכה שלנו החלה להתגלגל עם תחילת החורף, ודאגנו להטעין לתוכה דרך עשרות ידיים, חום ואהבה ללא גבול. פרסמנו בקבוצת הפיסבוק 'אנשים טובים בדרך', הזמנה פתוחה לכל אחד הרוצה לבוא להצטלם תמורת סכום סמלי אותו נתרום למטרה חברתית, לא ידעתי לאן ומי, אבל לצלם אני יודע גם בעיניים עצומות. ובערב אחד, הגיעו 30 אנשים, להצטלם, וגם לתרום, אספנו סכום כסף ראשוני. משם המחשבה הראשונית הייתה , נרכוש שמיכות ונתרום למקלט של נשים מוכות.

 

משהו עדיין הרגיש לי חסר, המגע אנושי, ולא כזה של התופרות בסין, שמרוויחות דולר ליום עבודה. המתנתי עד שיבוא לי רעיון , איך אני הופך את גזרי הבד, את שמיכות הצמר, את מגע הפלנל, למשהו חיובי ואופטימי, כזה שאישה הרוצה להתכסות איתו בלילה קר, גם תוכל להרגיש לא רק את החום היוצא מהצמר, אלא גם את תשומת הלב, שהשקיעו בחיבוק שעוטף אותה. חשבתי איך ניתן לשלב ארגונים מקומיים אשר עוסקים רבות במעורבות בקהילה, אני תושב יהוד, ולכן מן הסתם פניתי לבעלי התפקידים אשר עשייה חברתית היא נר לרגליהם, מעבר לעבודתם השוטפת.

 

פניתי למנהלת תיכון מקיף יהוד, דר מיכל רבינוביץ, אשר גייסה את מועצת התלמידים לגייס עוד שמיכות לטובת העניין. בנוסף פניתי יהודית שורק, מנהלת מרכז קשישים, אשר גייסה את צוות האומנות של המרכז אשר ביחד עם מתנדבים וקשישים, שהם הסבא והסבתא של כולם, לאט לאט, הטעינו בשמיכות, בחום אנושי, רקמו פרחים, תפרו חיוכים, הוסיפו בדים צבעונים ואופטימיים. במשך מספר שבועות עבדו קשישי מרכז היום על השמיכות, השקיעו את אהבתם למען הנשים והנערות במרכז החירום. אל הפרויקט נרתמה באופן אישי ראש העיר יהוד מונסון, יעלה מקליס, אשר נתנה את ברכת הדרך לשיתוף הפעולה בין כלל התושבים מצעירים עד קשישים.

 

כעת שהשמיכות מוכנות, העברנו אותם לעמותת 'לא לאלימות' - אשר נלחמת באלימות נגד נשים, ולה מספר מרכזי סיוע, ומקלטים חירום. נכון, זאת רק שמיכה, לא תרמנו מיליון שקל, אבל עבורי זאת לא רק פיסת בד, אלא הושקעה כאן אנרגיה של הלב, נטענו בהן חום אנושי רב ערך, הרבה מעל כל סכום כסף.

 

ביום שבת אביבית, ניגשתי עם בני הצעיר, לאחד ממקלטי הסיוע של העמותה במרכז הארץ, באמצע שכונת מגורים שקטה, ישנה גדר גבוהה מכוסה בבד כהה. מספר מצלמות אבטחה מוצבות מול שער הכניסה. שם נאלצות לחיות את חייהן, בפחד מהנורא מכל, אמהות עם ילדיהם, בני כל הגילאים. מסתתרות ומנסות לחיות חיים נורמלים, בסביבה נורמטיבית, רחוק ככל האפשר מהגבר האלים בחיהן. סיפורים קשים מנשוא, למציאות חיים אחת. אולי השמיכה הצנועה הזאת שעליה תפרו פרחים, וציורי לבבות, הקשישים במרכז היום ביהוד, יעניקו רגע של התמסרות וחום אנושי לאותן נשים, נערות, ילדים וילדות.

 

  • עמותת "לא לאלימות נגד נשים ", הקיימת החל מספטמבר 1977, הצליחה להביא למהפך במודעות החברה הישראלית לתופעת האלימות מבית. הנושא נחשף לכל בית בישראל, לכנסת, למשטרה, למשרדי הרווחה, הבריאות, הקליטה, הפנים, החינוך והשיכון. לעמותה שלושה מרכזי סיוע: בשלושת המרכזים, שהראשון בהם הוקם בתחילת 1978, שהו מעל ל-10,000 נשים וילדיהן. ילדים מהווים כ- 60% – 65% מתושבי המקלטים

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים