שתף קטע נבחר

הגעת לחנות: אפליקציית ניווט בתוך מבנים

האם זה הסוף של "הלכתי לאיבוד בקניון"? חברת Inside הציגה בפנינו טכנולוגיה המאפשרת להשתמש בחיישנים הקיימים בתוך הסמארטפונים, כדי לנווט במדויק בתוך מבנים, ללא צורך בתשתית מיוחדת. בדקנו וזה עובד

מהפכת הניווט הממוחשב שתפסה תאוצה בתחילת העשור הקודם והפכה לנחלת הכלל עם התפשטות הסמארטפונים ותוכנת Waze החינמית, הובילה לכך שכיום כל אדם מסוגל להגיע לכל נקודה במדינה, ללא הכנה מוקדמת כלשהי. אך תחום אחד נשאר עדיין בעייתי והוא הניווט בתוך מבנים.

 

 

אנטנת ה-GPS המסתמכת על לווינים לא מאפשרת ניווט במקום מקורה, ובכל מקרה אינה מדויקת מספיק. עד היום הוצגו כמה פתרונות לניווט בתוך מבנים (בין השאר של גוגל), שדרשו התקנה מיוחדת של ציוד או שנתנו תוצאה לא מדויקת במיוחד, עד שהגיעה טכנולוגיית Inside המבטיחה וגם מקיימת, לבצע ניווט מדויק ברמת המטר הבודד, בתוך מבנים.

 

איפה השירותים?

פגשנו את מייסד החברה גיל דבורה שהקים את החברה ביחד עם גלעד וקסמן ומיכאל בר-זאב, בקניון איילון שברמת גן, אחד המבנים הראשונים המשתתפים בפיילוט של האפליקציה. יצאנו לסיבוב וביקשנו למצוא נקודות ציון כמו השירותים ואחת מחנויות האופנה בקניון.

 

האפליקציה פשוטה מאוד לשימוש, ישנו כפתור בחלקה התחתון, ובו קיצורים לפעולות נפוצות כמו שירותים, בנקט, חניה ויציאה. בחלקה העליון תמצאו שדה חיפוש, בו ניתן לאתר את כל אחד מהעסקים הפועלים במתחם.

 

תפריט גישה מהיר לפעולות הנפוצות (1 ו-2)
תפריט גישה מהיר לפעולות הנפוצות (1 ו-2)

 

נכון לעכשיו אומר דבורה, הם לא מתעסקים בפן הכלכלי, כשהם מתכננים לתת את האפליקציה בחינם לקניון ולמשתמש. אך הפוטנציאל כאן הוא ברור, שהרי שאינסייד יודעת בדיוק איפה אתם נמצאים בכל רגע נתון בקניון, ויותר מכך יודע איזה חנויות אתם אוהבים ולכן יכולה להעלות המלצות מסחריות לפי איזה חנות שבמקרה תהיו לידה.

 

תוכלו לשלוח מיקום לחברים עד לרמת השולחן במסעדה
תוכלו לשלוח מיקום לחברים עד לרמת השולחן במסעדה

 

כך זה עובד

כדי למפות באפליקציה את המבנה החדש, על החברה לקבל את המפה הרשמית של המבנה, עם מיקומי החנויות והדוכנים. דרך הסמארטפון הם משלימים את המידע ומזינים אותו למערכת שלהם. "זה כל כך מדויק שראינו חריגה בבנייה של אחת החנויות" מוסיף תמיר פרידמן, סמנכ"ל טכנולוגיות בחברה.

 

לאינסייד יש שש שיטות שונות להבין את המיקום של המשתמש ובר-זאב,מגלה לנו כי האפליקציה משתמשת במצלמות המובנות, ובחיישני התנועה של המכשיר כך שהוא יכול למעשה לפעול גם במצב טיסה. בנוסף על כך, ישנו אלגוריתם מתוחכם הלומד את סגנון ההליכה של המשתמש ולפי כך מסוגל להבין את סגנון ומהירות ההליכה. ברגע שהמכשיר מבין היכן הוא נמצא, הדרך ליעד קצרה מתמיד.

 

ניווט מהיר ברשימת החנויות בקניון
ניווט מהיר ברשימת החנויות בקניון

 

השימושים לטכנולוגיה כזו הם נרחבים במיוחד. בכל מבנה גדול וזר, יש סיכוי טוב שלא תמצא את דרכך. החל מקניונים ובתי חולים, דרך שדות תעופה ואצטדיונים. לצד השימוש המסחרי, עולות לראש קבוצת אוכלוסייה מסוימת שתוכל לעשות שימוש נרחב בטכנולוגיה שכזו, והיא עיוורים המבקשים לנווט ללא סיוע אנושי. ואנחנו אומרים, כל עוד אינסייד לא תדרוש מאיתנו מספר טלפון או פרופיל רשת חברתי אחר, היא תוכל להיות פתרון מעולה לניווט בתוך מבנים.

 

גרסת הבטא תעלה בחודש מרס.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים