שתף קטע נבחר

דו"ח חמור: פשעי צ' קוריאה - כמו של הנאצים

ועדת חקירה עצמאית של האו"ם מצאה כי משטרו של קים ג'ונג און הורה על עינויים שיטתיים, הרעבה והרג המוני שגובל ברצח עם. הוועדה המליצה להעמיד למשפט בינ"ל בכירים במשטר בפיונגיאנג, בהם המנהיג העליון

מפקדים בכירים בכוחות הביטחון של צפון קוריאה וייתכן שגם המנהיג העליון של המדינה קים ג'ונג און צריכים לעמוד למשפט בינלאומי משום שהורו על עינויים שיטתיים, הרעבה והרג המוני שגובל ברצח עם. כך עולה מממצאים שפרסמה היום (יום ב') ועדת חקירה עצמאית שמונתה עבור האו"ם והעלתה שהמדינה הקומוניסטית המבודדת ביצעה פשעים נגד האנושות.

 

עוד חדשות בעולם :

רמטכ"ל המורדים הודח: "נכשל בקרב"

רגל חדשה למגף: בן 39 יקים ממשלה באיטליה 

הודו: עורך ראשי אנס אישה במעלית מלון

חברת כת שטן רצחה: "ב-22 הפסקתי לספור"

 

יו"ר הוועדה מייקל קירבי ציין כי הדו"ח המקיף הכולל 372 עמודים מעלה סימנים שהפשעים שביצע המשטר בפיונגיאנג דומים מאוד לאלה של המשטר הנאצי במלחמת העולם השנייה. "הקהילה הבינלאומית לא יכולה לומר עוד 'לא ידענו'", מסרה הוועדה. צפון קוריאה דחתה בתוקף את הדו"ח וטענה כי הוא בדיוני ומפוברק.

 

 

קים ג'ונג און וצמרת משטרו במאוזוליאם של אביו המנוח (צילום: EPA) (צילום: EPA)
קים ג'ונג און וצמרת משטרו במאוזוליאם של אביו המנוח(צילום: EPA)

חוקרי הוועדה כתבו לקים ג'ונג און מכתב שבו המליצו לו לוודא שכל האשמים בפשעים, כולל הוא עצמו, יובאו בפני בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג (ICC) לתת דין וחשבון על מעשיהם.

 

עינויים, אונס והרעבה

דו"ח החקירה העצמאי, שגודלו כגודל ספר טלפונים, מציין מעשי זוועה בהם רצח, עינויים, אונס, חטיפות, שעבוד, הרעבה והוצאות להורג. "המשקל והטבע של הפרות אלה חושפים מדינה שאין לה כל מקבילה בעולם של ימינו", נכתב בדו"ח.

 

חברי ועדת החקירה עבדו במשך שנה שבמהלכה אספו עדויות מעריקים צפון קוריאנים, בהם שומרים לשעבר במחנות עבודה, שמתגוררים בדרום קוריאה, ביפן, בבריטניה ובארצות הברית.

 

הלשין על אמו ואחיו שתכננו לברוח והם הוצאו להורג - ואז ערק. שין דונג-היוק (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הלשין על אמו ואחיו שתכננו לברוח והם הוצאו להורג - ואז ערק. שין דונג-היוק(צילום: רויטרס)
שין דונג-היוק, עריק צפון קוריאה, הוא אחד האנשים שהעידו בפני ועדת החקירה העצמאית שמינה האו"ם. במהלך עדותו סיפר שין על חייו במדינה המבודדת ועל אופן בריחתו ממחנה העבודה. כשהיה בן 13 הוא סיפר לשומר במחנה שאמו ואחיו מתכננים לברוח ושניהם הוצאו להורג, כך עלה בספר שנכתב עליו בשם "בריחה ממחנה 14".

 

הנציגות הדיפלומטית של צפון קוריאה בז'נבה דחתה את ממצאי הדו"ח של ועדת החקירה זמן קצר לאחר שפורסמו. "נמשיך להגיב בתקיפות לכל ניסיון לשינוי משטר וללחץ תחת אמתלה של 'הגנה על זכויות אדם'", מסרו הצפון קוריאנים בהודעה ששלחו לסוכנות הידיעות רויטרס.

 

אף אחד כמעט לא יוצא בחיים ממחנות העבודה הצפון קוריאניים. מחנה מספר 18 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
אף אחד כמעט לא יוצא בחיים ממחנות העבודה הצפון קוריאניים. מחנה מספר 18(צילום: רויטרס)

על פי מחברי הדו"ח החריף, ההתעללויות הקשות באזרחים צפון קוריאנים בוצעו בעיקר על-ידי גורמים בשטח שהעבירו דיווחים לקים, בהם אנשי כוחות ביטחון, אנשי משרד ביטחון העם, אנשי צבא, אנשי מערכת המשפט וחברים במפלגת הפועלים.

 

במכתב שהשתרע על-פני שלושה עמודים כתב יו"ר הוועדה קירבי לקים ג'ונג און כי "ניתן להסיק שהגורמים, במקרים מסוימים, פועלים תחת הפיקוח האישי שלך".

 

ועדת החקירה העצמאית המליצה לאו"ם על הטלת סנקציות על גורמים אזרחיים בצפון קוריאה ועל מפקדי צבא שחשודים בפשעים חמורים. היא לא חשפה שמות, אולם מסרה שהיא מחזיקה בידיה מאגר שמות של חשודים.

 

"פיונגיאנג השתמשה באוכל כאמצעי לשלוט באוכלוסייה ובהרעבה כדי להעניש אסירים פוליטיים ורגילים", מסרו 12 החוקרים בוועדת החקירה העצמאית. מעקב חודרני של הממסד ריסק כל ביקורת או מחלוקת שהועלתה בציבור. נוצרים נרדפו ונשים עמדו בפני אפליה בוטה. אזרחים נשלחו למחנות מעצר ללא כל תקווה לשחרור.

 

החוקרים לא יכלו לאשר את החשדות בגין "ניסויים של נשק ביולוגי וכימי" על בני אדם מוגבלים או על אסירים, אך אמרו כי הם מעוניינים לחקור את הנושא יותר.

 

לפי הדו"ח, השמדת האסירים הפוליטיים על ידי השלטון בצפון קוריאה בחמש העשורים האחרונים עלול

 להיחשב כרצח עם. אולם ההגדרה המשפטית של רצח עם מתייחסת בדרך כלל להרג של קבוצות לאומיות, אתניות או דתיות.

 

החקירה העלתה כי מהגרים ועריקים מצפון קוריאה שהוחזרו על ידי סין עמדו בפני עינויים, מעצר, הוצאה להורג והפלות מכוונות. יו"ר הוועדה קירבי הזהיר את סין כי החזרה מאולצת של מהגרים יכולה להיחשב כ"סיוע לביצוע פשעים נגד האנושות".

 

"מועצת הביטחון של האו"ם חששה עד כה רק מהאיום הגרעיני של צפון קוריאה", אמרה ג'ולי דה ריברו מארגון זכויות האדם  Human Rights Watch. "הדו"ח מעלה את נושא זכויות האדם על המפה, שלא הועלה קודם לכן, ואנו מקווים כי הקהילה הבינלאומית תגיב לו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים