שתף קטע נבחר

אחרי שבועיים: גם רופאי הדסה חוזרים לעבוד

בית המשפט נענה לבקשת בית החולים והרחיב את פוליסת הביטוח של הרופאים. המשמעות: לא ניתן יהיה לתבוע אותם על רשלנות. הרופאים הביעו אופטימיות זהירה: "שמחים שדרישותינו התקבלו, אבל המאבק לא הושלם"

אחרי חזרתם לעבודה של האחיות ועובדי המשק בהדסה , הסתיימו גם העיצומים של של הרופאים אחרי שבועיים של פעילות במתכונת שבת. ועדי הרופאים של בית החולים וההסתדרות הרפואית הודיעו הערב (ד'): "אנחנו שמחים להודיע שהתקבלו דרישותינו המאפשרות חזרה לעבודה בתנאים השומרים על בטיחותנו ואיכות הטיפול בחולים בשלושת החודשים הקרובים".

 

  • עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

     

    חזרתם לעבודה התאפשרה אחרי ששופט בית המשפט המחוזי בירושלים, דויד מינץ, נענה אחר הצהריים לבקשת הנהלת בית החולים והרופאים, והרחיב את פוליסת הביטוח שלהם. משמעות הדבר היא שהם מוגנים מפני תביעות רשלנות רפואית, והחלטה הסירה את המכשול שמנע את סיום שביתתם.

     

    עם זאת הוסיפו הרופאים בהודעת החזרה שלהם שכעת מתחיל המשא ומתן על הסכם ההבראה: "הכדור חוזר למגרש של הממשלה. משבר הדסה הוא משבר לאומי המחייב את נוכחותה ומעורבותה של ממשלת ישראל. ההסכם המאפשר את חזרת בית החולים לפעילות נבנה טלאי על טלאי והוא לא יוכל לשרוד מבלי שהממשלה תיקח אחריות. המאבק תם, אך לא נשלם".

     

    מוקדם יותר הרחיב השופט מינץ את הצו להקפאת הליכים כך שיחול גם על הרופאים. כלומר, אי אפשר יהיה לתבוע אותם ולגבות מהם כספים כאמצעי לעקוף את הקפאת ההליכים של בית החולים.

     

    עוד לפני הדיון, התיר השופט לנהל תביעות משפטיות בגין רשלנות רפואית נגד בית החולים. במהלך הדיון אישר כונס הנכסים להנהלת הדסה לשלם כסף בגין תביעות רשלנות רפואית, אף שמדובר לכאורה בהעדפת נושים.

    במהלך שביתת הרופאים והאחיות, בשבוע שעבר (צילום: ניר צמח) (צילום: ניר צמח)
    במהלך שביתת הרופאים והאחיות, בשבוע שעבר(צילום: ניר צמח)

    בנוסף קבע השופט שלא יהיה ניתן לדרוש את הכספים מהרופאים גם במקרים שבהם הדסה לא יוכל לשלם עקב מצבו הכלכלי הקשה. הקביעה התייחסה בין השאר לשלושה רופאי הדסה שקיבלו אתמול תביעות אישיות על סכומי עתק, במקום בית החולים. בהחלטתו כתב השופט מינץ: "התוצאה היא שנסללה הדרך לחזרתם של הרופאים לעבודה".

     

    כמו כן הסכימה הנהלת הדסה לרכוש פוליסת ביטוח חדשה בהתאם לדרישת הרופאים. במקביל מנהלים ועדי הרופאים וההסתדרות הרפואית התייעצות שלאחריה הם צפויים להגיע להסכם רשמי מול הנהלת הדסה ושוב לעבודה. אתמול הסבירה יו"ר ועד הרופאים הבכירים בהדסה, ד"ר שגית ארבל אלון: "רופא בלי ביטוח אחריות מקצועית הוא כמו נהג בלי ביטוח חובה".

     

    לפנות בוקר, בתום משא ומתן לילי, הסתיים גם הסכסוך עם האחיות ועובדי המשק בהדסה. פריצת דרך הושגה בפגישה בין נציגיהם לבין מנכ"ל הדסה, אביגדור קפלן, והעובדים והאחיות חזרו במהלך היום לעבודה אחרי שביתה של שמונה ימים.

     

    במסגרת ההסכם, עובדים שמרוויחים פחות מ-15 אלף שקל לא יספגו קיצוץ בשכר ויקבלו את שאר רכיבי השכר שקוצצו, כמו כוננויות ועלות החזקת רכב. כמו כן, הוקפאו הזימונים לשימוע לפני פיטורים שנשלחו לעובדים.

     

    יו"ר הסתדרות האחיות אילנה כהן, שהבטיחה בימים האחרונים לא לשוב לעבודה עד שההנהלה תבטיח לשלם את מלוא שכרם של העובדים, הצהירה שבזכות ההסכם כך יהיה. "בסוף תהליך ההבראה נעשה חשבון סופי והעובדים יקבלו חזרה את מה שמגיע להם", התחייבה. "סיום השביתה הוא למען החולים, זה היה מאבק קשה מאוד".

  • פורסם לראשונה 19/02/2014 18:08

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: אמיר לוי
    החגיגות בהדסה לפנות בוקר, אחרי ההגעה להסכם
    צילום: אמיר לוי
    מומלצים