שתף קטע נבחר

סינמה סיטי בירושלים: בתי קולנוע לפי ז'אנר

הערב ייפתח מתחם סינמה סיטי החדש בבירה בהשקה חגיגית, וביום חמישי גם לציבור הרחב. רגע לפני חשפו הבעלים את הקונספט: 19 אולמות קולנוע מעוצבים לפי ז'אנרים לילדים, לזוגות או לחובבי אימה, לצד מוזיאון קולנוע יהודי ומיצגי תנ"ך. ראש העיר הבטיח: "המתחם לא יפגע בבתי העסק במרכז העיר", והיזמים סיכמו: "העדפנו להשקיע בקולנוע במקום לקנות דירות ברוטשילד"

כשבחוץ הפגנה לפתיחת מתחם "סינמה סיטי" החדש בירושלים בימי שבת, כינסו היום בצהריים (ג') הבעלים מסיבת עיתונאים ובה הכריזו על פתיחת המתחם, שבו הושקעו כ-250 מיליון שקל. הערב ייפתח המתחם בהשקה חגיגית, וביום חמישי הקרוב ייפתח לציבור הרחב.

 

 

מתחם הסינמה סיטי, שהוקם על ידי האחים משה וליאון אדרי, בעלי ניו לינאו סינמה, ואיש העסקים יעקב כהן, ממוקם בחניון הלאום בעיר מול בית המשפט העליון ובסמוך לקריית הממשלה. הוא כולל 8 קומות המשתרעות על פני שטח של כ-20 אלף מ"ר, עם 19 בתי קולנוע, מתוכם שני בתי קולנוע VIP, המעוצבים לפי ז'אנרים (למשל קולנוע מעוצב לילדים, לזוגות אוהבים עם כיסאות זוגיים, לחובבי סרטי אימה ועוד). עוד כולל המתחם אולמות מופעים וקונגרסים ואולם תיאטרון ובסך הכל כ-3,000 מושבים.

 

הפרויקט, שהוקם בתום 3 שנים על ידי בעלי הסינמה סיטי בשיתוף חברת שפיר הנדסה, ממוקם על קרקע ציבורית בבעלות משרד האוצר ועיריית ירושלים. ההחלטה על הגבלת פעילותו בימי שבת התקבלה על ידי העירייה, האוצר ושפיר, שנשאה בעלויות הקמת החניון. כעת נידון הנושא בבג"ץ, אולם ככל הידוע, לא צפוי האוצר להתנגד לפתיחת המתחם בשבת, וכך גם היזמים שמפעילים מתחמים דומים אחרים בשבת.

 

כמו בגלילות ובראשון לציון, המתחם כולל גם שטחי מסחר של כ-5,000 מ"ר עם יותר מ-54 מסעדות, בתי קפה ובתי עסק. גולת הכותרת היא מוזיאון הקולנוע היהודי ועיר התנ"ך, לצד מיצגים גדולים לילדים כגון כפר הדרדסים ועיר המכוניות. המתחם כולל חניון תת-קרקעי בגובה 5 קומות עם כ-2,000 מקומות חניה חינם לבאי הקולנוע.

 

הכניסה לאולמות הקולנוע (צילום: סיון פרג') (צילום: סיון פרג')
הכניסה לאולמות הקולנוע(צילום: סיון פרג')

מיצגים לילדים (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
מיצגים לילדים(צילום: גיל יוחנן)

אולם ה-VIP (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
אולם ה-VIP(צילום: גיל יוחנן)

התקרה באולם מעוטרת בתמונות של כוכבים - מאז ועד היום (צילום: סיון פרג') (צילום: סיון פרג')
התקרה באולם מעוטרת בתמונות של כוכבים - מאז ועד היום(צילום: סיון פרג')

"עיר הדרדסים" בגג המתחם (צילום: סיון פרג') (צילום: סיון פרג')
"עיר הדרדסים" בגג המתחם(צילום: סיון פרג')

"עיר התנך". כוללת מיצג של תיבת נוח (צילום: סיון פרג') (צילום: סיון פרג')
"עיר התנך". כוללת מיצג של תיבת נוח(צילום: סיון פרג')

 

לא חושש מסגירת בתי עסק במרכז העיר

במסיבת העיתונאים השתתף גם ראש עיריית ירושלים, ניר ברקת, שהתבקש להתייחס בין היתר להשפעת המתחם, שכולל עשרות בתי עסק ורשתות מסחריות, על מרכז העיר המתפתח; ולחשש כי בתי עסק שונים ייאלצו להיסגר.

 

"הראייה שלנו היא של מתחמים משלימים בתוך העיר, כאשר לכל אחד מהם הייחודיות שלו", אמר ברקת, "בטווח קצר תמיד יהיו שינויים בדפוסי הצריכה - אבל בסופו של דבר לא מדובר במשחק סכום אפס כי אנחנו כן רואים פדיונות בבתי העסק במרכז העיר. בסופו של יום לא תהיה קריסה - כי אם צמיחה כלכלית".

 

בהמשך התבקש ברקת להתייחס לקרב החרדי-חילוני שמתקיים באשר לפתיחת דלתות המתחם בימי שבת. הוא נשאל פעם אחר פעם מהי עמדתו, אולם הבהיר כי עמדתו הפרטית אינה רלוונטית וציין: "אני לא אגיד אותה, היא רק יכולה לפגוע בתפקיד שלי". עוד הוסיף כי ירושלים "זו עיר שיש בה סטטוס-קוו. יש דין אחר לשטח פרטי ולשטח ציבורי. הנושא מורכב, מדובר על קרקע ציבורית וחוזים קיימים. מה שיחליט בית המשפט אנו נכבד".

 

האחים אדרי, לעומתו, הדגישו את התחרות הצפויה להם בעיר והבהירו כי "אנחנו בקולנוע מגיל 12 ומכירים את הענף מצוין. לעסק זה טוב שיש תחרות. החוק הוא לכולם. אם מישהו יפתח בשבת גם אנחנו נפתח בשבת, אולי אפילו לפניו". השניים התייחסו למרכז שרובר, מתחם קולנוע על שטח פרטי סמוך, שצפוי לפעול בשבת. יצוין כי בירושלים פועלים בשבת 12 אולמות קולנוע הנמצאים בשטחים פרטיים, ובהם "רב חן", "סמדר" והסינמטק.

 

"במקום לקנות 100 דירות ברוטשילד, השקענו בקולנוע"

"נוצר מצב אבסורדי שלפיו במטרופולין ירושלים, המונה 880 אלף תושבים, יש כיום 12 מסכי קולנוע בלבד - פחות מעשירית בהשוואה לכל עיר במדינת ישראל", אמר ליאון אדרי. הוא הוסיף כי להערכתו, בשנה הקרובה יימכרו כשני מיליון כרטיסים ויבקרו במקום קרוב ל-15 מיליון מבקרים.

 

משה אדרי ציין כי "עד להקמת הסינמה סיטי ב-2002 נמכרו בישראל 8.4 מיליון כרטיסים בשנה בלבד והיו 320 מסכים, ואילו ב-2013 סיכמנו את השנה עם מכירות של 14 מיליון כרטיסים ו-240 מסכים נוספים". הוא הוסיף כי על פי ההערכות, עד 2015 "נגיע למכירה של 17 מיליון כרטיסים בשנה".

 

ברקת ציין כי "ירושלים הפכה בשנים האחרונות לבירת תרבות תוססת ואטרקטיבית והסינמה סיטי הוא אלמנט נוסף שמבשר על חזרתה של בירת ישראל למרכז הבמה. מעכשיו בירושלים לא רק יצטלמו עשרות סרטים, אלא יהיה אפשר לצפות בהם ברמה טכנולוגית מתקדמת".

 

"יכולנו לקנות 100 דירות בשדרות רוטשילד בתל-אביב", סיכמו האחים אדרי, שצפויים יחד עם כהן לפתוח עוד 4 מתחמי קולנוע באשדוד, בחדרה, בנתניה ובחיפה, "אך העדפנו להשקיע בקולנוע".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
צילום: סיון פרג'
מתחם סינמה סיטי בירושלים
צילום: סיון פרג'
צילום: גיל יוחנן
בעלי הסינמה סיטי - יעקב כהן (מימין) וליאון אדרי, ראש עיריית ירושלים ניר ברקת ומשה אדרי
צילום: גיל יוחנן
מומלצים