שתף קטע נבחר

בנק ישראל: לא צריך עובדים זרים לבנייה

משרדי הממשלה התקוטטו בוועדה לעובדים זרים בכנסת בשאלה, כמה עובדים זרים צריך כדי לעמוד ביעדי הבנייה של הממשלה - אם בכלל. עוד נחשף בדיון: בשנה האחרונה נהרגו 30 עובדים זרים בתאונות עבודה

האם צריך תוספת של עובדים זרים לענף הבניין על מנת לעמוד ביעדי הבנייה של הממשלה? תלוי את מי שואלים: בוועדה לעובדים זרים בכנסת נחשפה היום מחלוקת בממשלה, כשנציגי הממשל התקוטטו על הצורך בהבאת עובדים זרים לענף הבניין על מנת לעמוד ביעדי הבנייה של הממשלה.

 

במהלך הדיון התקיים עימות סוער בין נציגי הרשויות השונים: משרד השיכון טען כי יש צורך ב-15,000 עובדים זרים לבניין כדי לעמוד ביעד הגדלת שוק הדיור בישראל, בעוד שהתאחדות בוני הארץ טוענים למחסור של 34,000 עובדים כדי לעמוד באותו היעד.

 

בנק ישראל טען לעומתם בתוקף, כי אין צורך בעובדים זרים כלל וכי אין סיבה שלא להעסיק פועלים ישראלים ופלסטינים. "איך נציל את שוק הדיור כשאפילו בינם לבין עצמם הם אינם מצליחים להחליט?", התפלאה יו"ר הוועדה ח"כ מיכל רוזין (מרצ). המשרדים מתקוטטים ובינתיים הבנייה נתקעת ויוקר המחייה ממשיך לעלות".

 

עוד נחשף בדיון, כי בשנה האחרונה נהרגו 30 עובדים זרים נהרגו בתאונות עבודה, נתון שאושר על ידי עו"ד איריס מעין, הממונה על זכויות העובדים הזרים במשרד הכלכלה. רוזין הודיעה, כי בכוונת הוועדה לקיים ביקורי פתע באתרי בנייה כדי לבחון את נושא הבטיחות של עובדי בניין בישראל. "א יתכן שענף הבנייה יהיה מופקר והעובדים הם אלה שיפגעו וישלמו את המחיר בחייהם", אמרה.

 

מבצעי אכיפה באתרי בנייה

במשרד הכלכלה החלו ב-2013 במבצעי אכיפה יזומים וממוקדים באתרי הבנייה בישראל, בנמטרה לאכוף עבירות בטיחות בעבודה. מבצעים אלו מתבצעים על ידי חוקרי מינהל הבטיחות והבריאות התעסוקתית והניבו אישמים כנגד מבצעי בניה, קבלנים ומנהלי עבודה בנוגע לעבירות בטיחות. עד כה הוגשו כתבי אישום ב-9 תיקים כאשר ב-2 תיקים ניתנו גזרי דין ותיק אחד נשלח להמשך טיפול המשטרה.

 

בין התיקים שעניינם המשפטי הסתיים - מנהל עבודה מוסמך הורשע בביצוע עבירות בטיחות בעבודה בפרויקט בנייה בחולון, בעקבות מבצע יזום של המינהל באתר הבנייה. הגזר הדין שניתן בבית הדין לעבודה, הושת על מנהל העבודה קנס פלילי בסך 17,520 שקל וכן התחייבות להימנע מביצוע העבירות למשך שלוש שנים בסך 58,400 שקל.

 

במקרה אחר, חברת הבנייה טל חיות חברה לבניין ומנהלה שבנו פרויקט בפתח תקווה, הורשעו בביצוע עבירות בטיחות של אי מינוי מנהל עבודה, אי גידור משטחי עבודה מהם עלול ליפול אדם, אי בדיקת מתקן חשמלי על ידי בודק חשמל, היעדר השגחה נאותה, אי נקיטת אמצעים על ידי הממונה על העבודה ואי ניהול פנקס הדרכה באתר. החברה נקנסה ב-55 אלף שקל.

 

ורדה אדוארדס, מנהלת מינהל הבטיחות והבריאות התעסוקתית במשרד הכלכלה, מסרה כי "השאיפה של מינהל הבטיחות היא להגביר את האכיפה הפלילית כאשר במקומות העבודה צריכה להיווצר זיקה ברורה בין הענישה לבין הפרות של הוראות הבטיחות בעבודה, זאת לצורך הרתעת העבריינים ושמירה מתמדת על בטיחות ובריאות העובדים".

 

עו"ד גלי לוי, התובעת הראשית במשרד, אמרה כי "תחום הבטיחות בעבודה, ובתחום הבניה במיוחד, הוא תחום בו תוצאות ההפרות עלולות להוביל לתוצאות חמורות של חבלות קשות ומוות של עובדים. מעסיקים צריכים להיות מודעים לכך שלניסיונות לחמוק מהחובות על פי חוק יהיו תוצאות וכאשר יתגבשו ראיות כנגדם יינקטו סנקציות משמעותיות ומרתיעות במסגרת ההליך הפלילי".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים